Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 05.05.2024.
 
Līdz ar Saeimas pagājušās nedēļas balsojumu par parlamenta mandātu valdībai attiecībā uz starptautisko aizņēmumu, Tautas partija nostiprinājusi savu „iekšējās opozīcijas” statusu valdošajā koalīcijā un vairojusi jautājumus par to, kāda būs tās turpmākā politika. Turklāt par partijas priekšsēdi atkal kļuvušais Andris Šķēle, kurš pēdējā mēneša laikā ar sabiedrību sazinājies lielākoties rakstisku paziņojumu formā, nereti uzstājies kategoriskāk nekā partija. Kāda ir vēl arvien parlamentā visplašāk pārstāvētās partijas un tās līdera stratēģija un taktika, piedāvājumi un intereses vēlēšanu un krīzes gadā – tā ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” tēma.
Anda    14:58  |  27.01.2010.

Lai Domburam veicas šovakar! :) Noteikti gribu redzēt kā Šķēle šovakar gorīsies... :))) 

latviesi    15:07  |  27.01.2010.

Un ko tad Jus domajat sagaidit no Skeles atbildem? ko jaunu, nedzirdetu? vai to, ka vins atzisies korumpetiba (lai gan dokumentali fakti rada pretejo)? tie pasi meli,kuri jau tukstoskart dzirdeti un atgremoti bez jebkadas jegas, jo ne jau Skele naks ar atklatu sirdsapzinu un atzisies tautai savos noziegumos, kur nu! vins tikai uz vienigi apgalvos, ka ir vienigais tautas glabejs, tikai aizmirstot piebilst, ka ta tautas glabsana aprobezojas ar sava labuma gusanu un tautas nodoklu naudas izsaimniekosanu (kaut vai kadreiz TP pasparne apmaksatie un ta ari nekad nerealizetie un nu jau novecojusie!! projekti "tikai" paris miljonu vertiba!)! protams, ka tas tiek noliegts, tad ko vel vispar no tada Skeles var veleties dzirdet, kaa tikai un vienigi tuksu demagogiju uz tautas apmaksata darga etera laika rekina!!! kas notiek sai valsti, ja pat sads raidijums to pielauj! 

inese  to jurīc  15:08  |  27.01.2010.

Velēšanās balso par partiju pēc viņu piedāvātās programmas un nevienam uz pieres nav rakstīts, ka cilvēks ir zaglis vai kā. Bet ja reiz partija savu reputāciju ir izveidojusi, kā cilvēkiem nepieņemamu, tad lai mirst dabīgā nāvē un nevis jāspēlē 'augšāmcelšanās'... 

Ingrida    15:29  |  27.01.2010.

Es ceru, ka Domburs nav sācis pārdot ētera laiku! 

avars  avarpo@tvnet.lv  15:30  |  27.01.2010.

Tas taču bija Šķēles teiciens ka valsts jāvada kā bizness. Visi atcerās kā bija ar viņa biznesiem- vieglu roku visus pārtikas uzņēmumus pārdeva krieviem. Tas pats būs ar valsti. Sūtnis Kalvītis par nosacījumiem būs sarunājis tikai jādod Šķēlem vara. 

Skats    15:56  |  27.01.2010.

Mjā, Domburs jau ir tomēr pārāk solīds žurnālists, tāpēc neceru, ka viņam izdosies Šķēli piespiest pie sienas, noķert aiz tukšvārdības, liekulības vai meliem. Domburs intervē tā analītiski, bet analītisko intervēšanu var viegli atšaudīt ar demagoģiju. Vienīgais, kuram pietiek ne tikai intelekta, bet arī viltīguma un bezkaunības, lai intervētu šādus pašus intervējamos, ir žurnālists ar tik atbilstošo uzvārdu - Lato Lapsa. Nu daļēji vēl varbūt Aivars Ozoliņš. Kā viņi divatā Lembergu izsmērēja pa sienām, tas bija ko vērts. Domburam nav tāds stils. Bet diemžēl pret šiem demagogiem tāds stils ir vienīgais, lai raidījumam būtu jēga. IR viņi "jāizģērbj", lai cilvēki redz, par ko balso. Protams, ja nu notiktu tāds astotais pasaules brīnums un Šķēle būtu atnācis uz studiju ar tiešām pamatotu un pārdomatu ekonomisko plānu, tad varētu runāt arī solīdi un analītiski. Tāpēc Domburam būtu iesākumā jāpārbauda, vai Šķēlem ir kaut kas sakarīgs ko teikt, ja seko kārtējā demagoģija, tad jāķeras pie intervijas "plāna B" - un sākt "hardcore" Lapsas stilā :) 

z-nieks    16:00  |  27.01.2010.

Kādā veidā šķēles kungs šoreiz grib saņemt savu atalgojumu,par Valsts glābsanu? 

Korkis  Riebums  16:03  |  27.01.2010.

Man pret to viesi ir tāds riebums, ka parvarēšu savu ziņķārību un TV šajā kanālā neskatīšos... 

Edgars  to Skats  16:08  |  27.01.2010.

Lapsa? Haha! Viņš taču ir finansiāli saistīts ar Stepanovu (Lemberga sāncensi), un ir pilnīgi un caur caurēm dzeltens (kā dzeltenā prese) - viņš tiešām nav gudrs cilvēks - viss, ko viņš var, meklēt kādu skandālu un apvainot oponentu (mēģinot panākt kulmināciju, aizvainojot un spēlējot uz jūtām). Labs varētu būt Zanders - viņš gan ir gudrs 

edgars    16:14  |  27.01.2010.

Kāpēc tādam politiķim ar tik apšaubāmu reputāciju tāds gods? Varbūt, ka Domburs drīz aicinās visus potenciālos noziedzniekus uz TV, kas tiek uzturēta par valsts (nodokļu) naudu? Vai nākošais būs smagos noziegumos tiesājamais? 

grauds    16:16  |  27.01.2010.

Skele ar gudriem vardiem un planiem vienmer izcelies, bet realaja darbiba jau tukstoskart paradijis, ka visi teiktie solijumi un vardi ir bijusi tuksa skana un vina intereses bijusas tikai savtigas, ta ka jebkuri Skeles nakotnes politikas zelta solijumi nekad nav piepildijusies, jo tiklidz vins ticis politika, ta tas beidzies ar milzigu korumpetibu, divainu un dargu valsts projektu pieskirsanu sev izdevigam firmam, valsts aparata palielinasanu ar nevajadzigiem amatiem, kur tie sasedinati TP tuvu stavosie uttt. Vai tiesam ir jega klausities atkal visu, jo zinam jau pie ka tas novedis.... kaut vai digitalizacija, kur ar kameram piekerts tapat nekaunigi nirgajas par tautu un teica, ka vinam nav nekada sakara... ko no tada "politiķa" vispar var vel veleties sagaidit?...lai apkrapj tautu nu jau miljono reizi?? kam vispar vel interese, ko tads Skele doma vai dara? jo vina vardi neatbilst vina darbiem! 

jautajumi Skeles    16:17  |  27.01.2010.

Vai Skeles kungs nodarbojas ar lapdaribu, sponsoreshanu, shefiibu par kaadu valsts maznodrosinaato iestaadi, biblioteeku, studiju atbalstu, ieguldijumiem zinaatne, daudzbernu gimeni?... iisak: Skele - Mecenats? Un kaados shaados projektos ir iesaistiits? Arzemees saadi projekti ir loti cienjaa, bet reti esmu dzirdeejis par Skeles, vai Lemberga, vai Slesera fondu, nerunaajot par "ierindas valsts nabagiem"? Kapec Valsts uznemumi (arii ar SIA dalaam ) (no valsts iedziivotaaju naudas - tatad pensionaaru, utt) sponsore klubus, pasaakumus, expedicijas - vai tas nav privaato sponsoru un ziedotaaju laucins? Kapec kaadreiz tik LOTI sekmiigie uznemeeji tik loti raujas straadaat algotos valsts darbos? Vai Skele iedomaajas kaa buutu izveidojusies vina karjeera piem. Anglijaa vai kadaa Rietumeiropas valstii, kur pat par mazaako aizdomu politikis zaudee amatu un taalaako darbiibu politikaa, vai valsts parvaldishanaa? Vai nav pienacis laiks stingraakiem kriteerijiem verteejot valsts sektoraa straadaajos? Vai Skeles kungs pats ir attistiijis kaadu biznesu no nulles? Par vinja pukju bisnessu - malacis, ka taa dariija! Bet kas notika peec tam? Ja seit visi tik spejigi biznesmeni, tad kapeec Latvijai nav (nosauciet??) neviens globaali paziistams uznemums? Vai vina personiiga biznesa darbinieki arii darba laikaa sleepo, chato internetaa, izmanto uznemuma lidzeklus savaam vajadziibaam, peerk ofisiem dargaakos kafijas automaatus, utt utt? Paldies par iespeejamo atsauciibu! 

Skats  Edgars  16:28  |  27.01.2010.

Par to Lapsas gudrumu. Viņš prasmīgi un viltīgi vij sarunas pavedienu, sākot ar ko tādu, ka intervējamais nemaz nenojauš, kas sekos tālāk. Šlesers sākumā, kad viņam prasīja, cik maksāja pulkstenis, pat nesaprata, ka runa būs par pirkuma nedeklarēšanu. Otrkārt, vai esi lasījis Lapsas grāmatas? Tie tomēr allaž ir pietiekami rūpīgi un pamatoti pētījumi, no kuriem vismaz es esmu uzzinājis šo to jaunu un interesantu. Mazliet paver priekškaru aizkulisēm. Turklāt - arī pietiekami daudzpusīgi, jo nav jau tā, ka Lapsa tos, par kuriem raksta, tikai "noliek" - min arī labās puses. Par Stepanovu - atceros, ka Lembergs centās izspēlēt šo kārti pret Lapsu tajā "preses klubā". Finansiāli saistīts varbūt arī ir, bet finansiāli saistīts vēl nenozīmē to pašu, ko "finansiāli atkarīgs". Šis Lemberga arguments īsti neizturēja kritiku, viena iemesla pēc. Pats Lembergs iepriekš ir klārējis, ka ar Stepanovu ir saistīts arī Kristovskis un "Pilsoniskā savienība". Ja reiz Lapsa strādā Stepanova interesēs, tad kāpēc to pašu arī it kā Stepanova interesēs strādājošo Kristovski viņš "Preses klubā" intervēja gandrīz tikpat asi un izsmejoši, kā Lembergu? Lembergs pats sapinās pretrunās. 

Skats  Edgars  16:36  |  27.01.2010.

un Zanders - nē, galīgi garām. Protams, gudrs viņš ir, bet kā komentētājs. Kā intervētājam viņam trūkst asuma, reizēm vispār padodas un neko tālāk nejautā, tikai nosmīn bārdā. Piemēram, vienā no nesenajiem Prese klubiem, kad Liepnieks un Bendiks sāka dzīt tekstus par to, ka JL aktīvi izmanto slepenos dienestus saviem mērķiem, no Zandera sejas izteiksmes bija skaidri redzams, ka viņš tās uzskata par muļķībām, taču viņš pat nemēģināja to izmantot un jautāt tālāk. Intervētājam tas ir jādara. 

Daina    16:41  |  27.01.2010.

Par daudz goda,uzaicinot viņu vienu...Un tas,ka viņš nebija priekšstāvis TP visu laiku,neko nenozīmē.100 panta preses klubā 15.01.2010.Muižniece uz jautājumu par svf sarunām Godmaņa laikā un PAREX,skaidri un gaiši pateica,ka SLAKTERIM BIJA JĀPAKLAUSA GODMANIM VAI ŠĶĒLEM!Kāda kociņ pēc tajā laikā šķēlem vispār būtu kāda daļa par aizņēmumu,ņemt vai neņemt?Lūk tā jau viss arī notiek... 

lasītājs    17:03  |  27.01.2010.

Holivudā ir svēts princips -- ja filma aizgāja, jātaisa tā dēvētais sīkvels. Tā mēs nonākam pie tādiem "šedevriem," kā Zāģis 6, Transformatori 4, Rokijs 8, Murgs 13. ielā 10 u.tml. Latvijā patlaban šķiet, ka tiek gatavots sīkvels pagājušā gadsimta hitam "Andris Šķēle pie stūres." (citāts no K.Streipa bloga) 

Skatītājs    17:10  |  27.01.2010.

Jautājums A.Sķēlem: Kādas priekšrocības un draudus viņš saskata no lata devalvācicjas? Ar cik lielu varbūtību % (piem. 0%-100%) viņš vērtē lata devalvācijas iespējamību jau 2010.gadā un pie kāda līmeņa varētu notikt piesaiste(piem. 1EUR=0.85LVL vai 1EUR=1LVL)? 

Dombura kungs!    17:14  |  27.01.2010.

Lūdzu paskaidrojiet, kāpēc tiek pildītas viena cilvēka iegribas raidījumā piedalīties vienam? Viņš par to maksā? Šī "sabrauktā ezīša" ģīmi, apbārstītu ar dažādām "gudrībiņām", redzam gandrīz katru dienu kādā no medijiem, radot jautājumu, kāpēc tāds gods valsts izsaimniekotājam, cilvēkam, kuru lielākā sabiedrības daļa, maigi izsakoties, neciena? 

banko matka    17:38  |  27.01.2010.

Tiek veicināts G24 laikmeta finanšu dinozaura uzjājiens. Būs iespēja izcilnieka kupi-prodai finanšu basņas un apsamniekošanas biznesa purkšķus urā-šovā iepazīt pilnā krāšņumā. Priekš pilnas laimes pietrūks tikai balalaikas pavadījuma 

Kartējais skatīt    17:44  |  27.01.2010.

Šis būs viens no tiem raidījumiem,kuru gaidīšu ar lielu interesi.Un ne jau tāpēc,ka ļoti gribētos redzēt kā bārda sak savu vēlēšanu kampaņu vai uzzināt,kādus jaunus tēlainos salīdzinājumus Bendiks&Co ir sarakstījis viņam nolasīšanai.Daudz vairāk interesē,kā Jānis noliks eksāmenu,parādot ka vēl joprojām pārstāv analītisko žurnālistiku un ir spējīgs uzdot arī "neērtus" un nevēlamus jautājumus tautas šībrīža ienīstākajam politiķim,ja viņu vispār tā var saukt.Saprotams,ka tas nav viegli un ietekmes vienmēr būs.Bet nav jau skatītāji idioti,un tāpat sapratīs kur velk saruna,intervija vai kā nu tas pasākums izvērtīsies.Ja jau spēcīgākie žurnālisti netiks vai negribēs tikt galā un dabūt visus interesējošās atbildes,tad kurš cits varēs? Ja neizdodas,tad kāpēc vienreiz nevarētu uztaisīt vienu paraugkonferenci,kurā piedalītos arī Zanders,Streips,Lapsa un citi tiešus jautājumus uzdot spējīgie? Konkurence žurnālistikā? Pietiek auklēties ar tiem demagogiem,ko jau otro gadu desmitu barojam.Sarīkojat tak vienreiz kārtīgu pasēdēšanu,kuru būtu vērts skatīties. 

Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: