Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 05.05.2024.
 
Līdz ar Saeimas pagājušās nedēļas balsojumu par parlamenta mandātu valdībai attiecībā uz starptautisko aizņēmumu, Tautas partija nostiprinājusi savu „iekšējās opozīcijas” statusu valdošajā koalīcijā un vairojusi jautājumus par to, kāda būs tās turpmākā politika. Turklāt par partijas priekšsēdi atkal kļuvušais Andris Šķēle, kurš pēdējā mēneša laikā ar sabiedrību sazinājies lielākoties rakstisku paziņojumu formā, nereti uzstājies kategoriskāk nekā partija. Kāda ir vēl arvien parlamentā visplašāk pārstāvētās partijas un tās līdera stratēģija un taktika, piedāvājumi un intereses vēlēšanu un krīzes gadā – tā ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” tēma.
Linda    12:11  |  27.01.2010.

Šādām debatēm ar vienu Šķēli ir jēga tikai tad, ja Jānis Domburs ir spējīgs uz līdzīgu filmas Frost/Nixon scenāriju. Jāni, lūdzu saņemies :) 

Zalāns    12:13  |  27.01.2010.

Šitam džekam reāli ir problēmas, to es jums točno saku! Es pats nepiedalos domburšovā un visiem, ko uzskatu par cilvēkiem, arī neiesaku. P.S. Bet tiešām, iedot vienas caurkritušas partijas ar 2% reitingu stipri apšaubāmas reputācijas vadonim pusotru stundu muldēšanai ir galīgi garām. Tad jau nākamie 1:1 jāaicina R.Dzintars, N.Grostiņš utt. 

FZSS    12:41  |  27.01.2010.

vai būs kas jauns ?nezin vai ! man izskatās ka Jums,Jāni,zūd krampis-varbūt tikai izskatās:) lai veicas... 

Ints  ints@norge.lv  12:51  |  27.01.2010.

Diez vai šodien mēs dzirdēsim kaut ko jaunu no Andra Šķēles, bet šis raidījums varētu būt labs eksāmens Jānim Domburam. Var jau būt, ka tas ir mans subjektīvais viedoklis, bet šķiet, ka divos pēdējos raidījumos mēs dzirdējām "jauno" Jāni Domburu... 

Klinta    12:52  |  27.01.2010.

Jāni, Jāni..... Arī Tu esi pārdevies oranžistiem! Nu jei bogu neticu, ka starp Tevi un Aņdžu nav noslēgts dīls. Piedod Jāni, bet es Tev kā netakarīgam žurnālistam vairs neticu! Gribu ticēt, bet vairs nevaru. Pats sačakarēji savu profesionālo reputāciju. Un nemēģini pierādīt rpetējo. Neizdosies. Good luck:) 

Boldrix    13:03  |  27.01.2010.

*Kas TP ir ar Jakānu? Vai Jakāns palīdz piesegt nelikumības? Kādēļ TP iestājas par Jakānu, pat tad kad visa sabiedrība jau viņam vairs neuzticas? Vai TP uzskata, ka ir iespējams ka Ierēdnis ar šādu attieksmi pret ministra rīkojumiem varētu turpināt darbu VIDā? *Kapēc veselības ministrijā no gaisa nokrīt CV un vēlāk šie cilvēki ņem kukuļus un pārskaita naudu TP kasē? *Kādēļ veselības ministre ir pret reformām, obligātās veselības apdrošināšanas ieviešanu un slimnīcu privatizēšanu? *Kāda jēga ir no Zalāna plāna? Kā tas, ka būs mazāk ministriju nosaukumi, palīdzēs ietaupīt? *Vai devalvācija ir labāka par strukturālajām reformām? Vai tad izglītība, veselība, drošība, socīālā aizsardzība ir ideālā stāvoklī, kam nav vajadzīgas reformas vienkārši pietrūks lati? *Kurš ir galvenais nozīdzīgajā Valmieras grupējumā Šķēle vai Grūtups? *Vai TP ir kāds reāls piedāvājums vai vienkārši visi piedāvājumi ir pretēji JL piedāvājumiem. *Vai ir zināmi mērķi, kas tiks sasniegti e-ID ieviešānā un cik tas ļaus ietaupīt/nopelnīt tautsaimniecībai. Cik % no šīs naudas tiks nozagts? Un vai projekts nebūs kārtējā izgāšānās? *TP ir tikdaudz biedri, kādēļ toni partijā nosaka viens Šķēle? *Par kādiem nopelniem Kalvītim tika piedāvāts darbs Latvijas Balzāmā - bijušajā Ave Lat grupas uzņēmumā, kuram īpašnieks bija Šķēle? *Vai Dombrovska valdībai nav jāstrebj putra, kuru ievārīja Kalvītis un turpināja vārīt Slakteris. *Kas notiek ar atkritumiem? Šķēle grib visusu mūsu atkritumus? Dombur!!! Ja tu neliksi tam melim un demogogam vismaz sapīties savos melos (ja ne atdzīties noziegumos), tad tu tautas acīs būsi zaudējis savu vērtību. Mūsu pēc lai šī būtu pēdējā intervija, kuru tev Šķēle sniedz, bet esi bezkaunīgs un uzzini, maksimumu un parādi sabiedrība, kas viņš ir par putnu. Visi taču redz, ka viņš staigā ar apsardzi un ar vien lielāku mīksto liek sabiedrības interesēm. Ja tu pieļausi, ka šis knl kļūst par Andra dompgoģiski populistisko priekšvelēšanas kampaņau - es vairs nekad neskatīšos KNL!!!! 

James    13:14  |  27.01.2010.

Šeit daži jautājumi "bārdam": 1) TP un AŠ neatbalsta nodokļu palielināšanu, kāpēc TP atbalstīja PVN paaugstināšanu Godmaņa valdībā? Ar ko situācija tik ļoooti atšķiras no esošās? 2) vai AŠ atbalstītu progresīvo ienākuma nodokli, piemēram, 30% visiem kuriem ienākumi sākas no, teiksim, Ls 3000? 3) vai AŠ atbalstītu NĪN un mājokļa nodokli, teiksim, 2% apmērā par īpašumiem, kuru vērtība ir augstāka par Ls 150'000 - Ls 200'000 no kadastrālās vērtības, izņemot tos īpašumus, kuri personai ir vienīgais īpašums? kāda būtu augstākā pieļaujamā NĪN nodokļa likme, ko AŠ atbalstītu? 4) cik un kādi uzņēmumi šobrīd tieši vai netieši pieder AŠ un ģimenei? kāda ir to kopējā vērtība (kaut vai pēc bilances)? 5) kādās nozares darbojas augstāk prasītie uzņēmumi? 6) kāpēc daļa no AŠ tieši vai netieši piederošajiem uzņēmumiem ir reģistrēti ārzonās? 7) kā mainītos AŠ finansiālā situācija, ja lats tiktu devalvēts? cik? Un tikai nevajag teikt, ka šie ir personīgi jautājumi, ka ar tiem viņš nenodarbojas, ka par to neesot domājis, ka tas neesot saistīts ar TP un politiku un tamlīdzīgi. Tas viss ir tiešā mijiedarbībā - vai nu cilvēks (tai skaitā politiķis) ir godavīrs vai nav. Cita varianta šeit nevar būt. 

Vairis    13:16  |  27.01.2010.

Šķēle ir publiska persona, kas ir partijas priekšgalā, kas rīkojas ar nodokļu maksātāju naudu un viņam pēc būtības nav tiesību atteikties atbildēt uz kādu no jautājumiem... Arī ja tie ir privāti, arī ja tās ir baumas - viņam ir JĀATBILD un jāskaidro, jāpierāda visai sabiedrībai sava taisnība, jo arī privātie (lasi: biznesa) jautājumi ir visas sabiedrības jautājumi, jo visi viņa biznesi ir cieši saistīti ar partiju un politisko darbību valsts aparātā, kas ļāva šim puķu andelētājam kļūt par miljonāru! 

Argo    13:17  |  27.01.2010.

Pirmkārt - ļoti lūdzu Dombura kungu šodien ar darbiem pierādīt, ka daudzie negatīvie komentāri internetā nav par tēmu (tas par AŠ reklamēšanu un "pārdošanos"). Otrkārt - lai Šķēle paskaidro, kāpēc "lielāko kretīnu" politika ir tik plaši izvērsta arī paša partijā. Vai tiešām viņam, kurš sevi uzskata par labu vadītāju nekremt, ka TP spicē atrodas tādas nekompetentas nulles kā Slakteris finanšu ministra amatā, Veldre aizsardzības ministra amatā, Krauklis Saeimā utt? Vai nu tā ir tīša partijas gremdēšana, vai arī dumju kadru salikšana, lai pats noteiktu visu politiku. 

Alvis  kurtuteci@baarda.lv  13:35  |  27.01.2010.

Jautājiet īsi un konkrēti - ja mainām to valdību pret citu (labāku, sliktāku, savādāku), tad pasakām to atklāti un šovakar studijā (mēs nevaram ar JL un miers mājā, mums ir labāks piedāvājums nekā " sabrauktam ezim" vai kā tur) vai arī šovakar studijā pasakām, ka valdība 100% strādā līdz vēlēšanām un vairs nav šis jautājums aktuāls. Proti lai šķēle pasaka ka viņš pieļauj iespējamību kļūt par premjeru pirms vēlēšanām? Savukārt otrus muļķus vajadzētu paņemt priekšā - proti JL, cīnām tur par mazā puikas klasesbiedriem un Belokoņa interesēm, atkal labo ļauno kariņu bīda, ar valsti riskēt viānm pie pakaļas. Dombrovskis arī ir gatavs visam piekrist ko SVF saka, tapēc ka mugurkaula nav, kampars ir slakteris nr2, stokholmā redzējām, mūrniecei tikai fotoradari interesē, to visi zin, plus vēl bērnus izvadāt. Viss JL ir prasts, TP savukārt destruktīvs. Vajag pa vidu kādu ielikt, nezinu, būtu ZZS kāds cilvēks bez Aivara, varētu novadīt tagad valdību ar vēsu mieru. Vēl man interesē, ko Gerhards ir izdarījis satiksmes ministra amatā, jo šķiet ka nav tāda ministra un ministrijas, kura gan varēja un vajadzēja būt visaktīvākai. 

Janis  hers@inbox.lv  13:36  |  27.01.2010.

Dombur. Neesi lupata!!!!!!!! Nedod Šķēlem brīvu ētera laiku. 

OZY    13:47  |  27.01.2010.

Kāpēc interesanti BĀRDA tā negrib debatēt?Vai nu jūtās liels vīrs,vai baidās atbildēt uz konkurentu jautājumiem.Īstenībā pēdējā laikā Domburs konkrēti TP lobē.Šis raidījums arī būs kā reklāma vēlēšanu gaisotnē,cik TP īstenībā ir laba un jauka.Neticiet??? Skatieties šovakar"Kas notiek Latvijā"un jūs pārliecināsieties. 

Viesulis  lv@lv.lv  13:47  |  27.01.2010.

Jautājums šīsdienas sarunas viesim: Vai viņš uzskata, ka Latvijas politikā nebūtu jāattīrās no cilvēkiem, kas līdzšinējā vēsturē ir bijuši iesaistīti apšaubāmos finanšu darījumos, daudzmiljonu afērās, īpatnējos dāvinājumos un korupcijas skandālos (kaut vai netieši...), kā arī valstij kaitnieciskos un nepārskatāmos biznesa darījumos? Rodas sajūta, ka tikai šādiem cilvēkiem Latvijā ir iespējas labi dzīvot, kamēr parējiem sava dzīve jāiekārto (un to viņi dara veiksmīgi, jūtoties beidzot kā cilvēki) ārzemēs! Vai tiešām Latvijas politiskā elite ir tik tālu degradējusies, ka esošie politiķi uzskata sevi par neaizstājamiem, lai gan attīstītajās demokrātijās politiķi atkāpjas pat pie aizdomām, ka viņu vai tuvāko radinieku darījumos kaut kas nav bijis godīgs! Diemžēl pašreiz rodas priekšstats, ka Satversmē ir jāmaina valsts pilnais nosaukums uz Latvijas Mafiozā Republika, jo godīgi kaut kas šeit var notikt tikai īpaši retos gadījumos! 

OZY    13:52  |  27.01.2010.

Par tiem lielākajiem kretīniem un plānā galdiņa urbējiem no TP augšējiem plauktiem.Šķēlem ir izdevīgi tādi jefiņi kā Slakteris,Krauklis,Muižniece u.c.Vajag taču tādus lai būtu fons uz kura paspīdē un izcelties TP tēvam pašam... 

Viesulis  lv@lv.lv  13:53  |  27.01.2010.

Vēl viens jautājums: vai viesis uzskata par ētisku aizstāvēt ierēdni, kura vadītā iestāde atbild par nodokļu iekasēšanu valsts budžetā, lai gan pat bērns zina, ka Latvijā nodokļus var mierīgi nemaksāt- pareizāk, tos maksā tikai naivie iedzīvotāji? Vai šāds ierēdnis nebūtu momentāni jāatbrīvo no amata kā neatbilstošs un jāsniedz prasība tiesā par kaitniecisku darbību, kuras rezultātā ir nodarīts būtisks kaitējums valsts tēlam, tās budžetam un iestādes prestižam? 

nuun  jaanis@inbox.lv  13:55  |  27.01.2010.

Nixons mums ir, bet Frosts vēl nav piedzimis. Atceroties Kalvīša sarunu 1:1 kad Domburs neko nespēja panākt, rodas slikta priekšnojauta par šodienu. 

Iga    14:03  |  27.01.2010.

Īstenībā tāda "bezmaksas" reklāma vien sanāks... KNAB sāk jau interesēties ! 

LV    14:17  |  27.01.2010.

Šis raidījums būs eksāmens Jānim Domburam. Vai tiešām tu Jāni esi cilvēks, kurš ar savu personību vēl esi spējīgs kaut-ko virzīt pa labu šai valstī? Šodien tas kļūst skaidrs - neatkārto Zatlera intervijas kļūdas ar šodienas viesi, tev to daudzi pilsoņi, kuriem ir svarīga Latvijas nākotne nepiedos. 

inese  inese444@fsmail.net  14:29  |  27.01.2010.

Oh my gosh.... Kāpēc vienam lūzerim pievērst tik lielu uzmanību... ne jau prezidents tas, vai kas tāds... 

jurīc    14:41  |  27.01.2010.

tautieši, nu neesiet tādi muļķīši! Vai arī netēlojat naivos nezinīšus! Jau ilgu laiku Latvijā gandrīz visu nosaka divi ar pusi cilvēku - bārda, hūte un 0,5 atslēdznieks. Beidziet gvelzt par kaut kādu bezmaksas ētera laiku utt.! Šķēlem IR jauzdod jautājumi tiešajā ēterā, un ja ne kā citādi tas nav iespējams, tad tas jādara vismaz šādi. Domburs ir patreiz vienīgais žurnālists, kas ir spējīgs izvest šo pilsoni "uz tīru ūdeni". (Strautmane vairs nav aktīva..). Un vēl... kurš tad balso par TP? Ciltplanētieši? Tie paši, kuri pēc tam kviec par zagšanu un netaisnību! Ieskatieties spogulī! Neviens nav vainīgs, ka tāds Šķēle valda un vada valsti jau kuro gadu, paliekot pelēkā kardināla statusā. 

Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: