Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 05.05.2024.
 
Līdz ar Saeimas pagājušās nedēļas balsojumu par parlamenta mandātu valdībai attiecībā uz starptautisko aizņēmumu, Tautas partija nostiprinājusi savu „iekšējās opozīcijas” statusu valdošajā koalīcijā un vairojusi jautājumus par to, kāda būs tās turpmākā politika. Turklāt par partijas priekšsēdi atkal kļuvušais Andris Šķēle, kurš pēdējā mēneša laikā ar sabiedrību sazinājies lielākoties rakstisku paziņojumu formā, nereti uzstājies kategoriskāk nekā partija. Kāda ir vēl arvien parlamentā visplašāk pārstāvētās partijas un tās līdera stratēģija un taktika, piedāvājumi un intereses vēlēšanu un krīzes gadā – tā ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” tēma.
Elita  elita.klavina@riga.lv  08:58  |  28.01.2010.

Paldies Jānim Domburam par raidījumu. Lai DIEVS un tauta Jūs Jāni,sargā!!! 

Inese  in@navigator.lv  09:03  |  28.01.2010.

Dombura k-gs! Vakardien radās iespaids, ka esat kriminālizmeklēšanas milicis, kurš mēģina piespiest slepkavu atzīties noziegumā!!! Man arī nepatīk Šķēle, bet tas nu bija par traku! 

jenufa    09:08  |  28.01.2010.

Protams, skumji, ka divi gudri, spēcīgi, domājoši latvieši ir kontrā, lai gan vārdos domā tikai par Latviju. Nav jau iespējams, ka šie spēki tiktu ievadīti radošā gultnē, tādi esam. Runājot par ķīniešiem, - restorānā pasniedzot pīli, pavārs to viesu priekšā ar asu zobenu meistarīgi apcērtot šķēlīti pa šķēlītei, līdz paliek pāri tikai skelets. Tas Jums izdevās spoži! 

Zero    09:15  |  28.01.2010.

Nu ko, Dombura kungs, pilnīga izgāšanās, kā žurnālistam. Pilnīgs aplauziens, mēģinājāt Andžam bedri izrakt bet izrakāt pats sev. Viņš parādīja, ka likuma priekšā ir tīrs, bet Jūs sevi nodemonstrējāt, kā pilnīgi nekulturālu, neaudzinātu un neprofesionālu žurnālistu(protams žurnālista izglītības Jums nav, tāpēc varbūt Jūs vēl tikai mācaties šo arodu un tas Jums piedodams).Atgādināšu, ka žurnālista mērķis ir noskaidrot informāčiju un neitrāli, sausi to pasniegt sabiedrībai, nevis kā vilkam mesties intervējamajam pie kakla un ar visu savu būtību paust naidu un un viennozīmīgi uzspiest sabiedrībai savu viedokli, bez jebkādas iespējas pašai analizēt , kas ir kas. Visa Jūsu uzbrūkoša taktika bija būvēta uz principa, viena tante teica, bet intenētā, komentos tā rakstīts. Neaizmirsīsim, ka ši valsts ir tiesiska, šeit valda nevainības prezumpcija un vainu nenosaka mistisks, neapstrīdamas taisnības paudējs Dobburs, Repše vai JL.To nosaka tiesa. Un ja kas, vai melnās kampaņas autorus un kuriem pieskaitīti viņu rēķinus Dombura kungam ir tik neizdevīgi noskaidrot, nav dzirdēts, ka arī KNAB to būtu mēģinājis. Vai vilka zobi par truliem,šajā gadījumā? Tas liek aizdomāties par kādas partijas piesegšanu. Vai kā, tur Jūsu leksikā tas būtu jatraktē? Varbūt uzaiciniet uz raidijumu vienreiz Repši un tikpat uzbrūkoša veidā noskaidrojie, kā viņš neko "nezināja" par bankas Baltija izlaupīšanu. Tur daudzas tantes saka , ka tomēr daudz , ko zinājis. Jebšu atlkal zobi par truliem? Savējos jau neaiztiek. 

Edgars Dubiņš  tournet@tournet.lv  09:16  |  28.01.2010.

God. Dombura kungs, ja Jūsu mērķis bija piesegt kopīpašuma izzagšanas shēmas grupveida pamatbūtību un tai speciāli radīto likumdošanas sistēmu, tad jebkurš ar nemazgātām rokām var norādīt uz vienīgo "Latvijas izzagšanas" vaininieku Andri Šķēli. Bet, ja godprātīgi gribat palīdzēt izprast radušos situāciju, tad atjaunojiet LNT problēmdiskusiju raidījumu ar tā precīzo nosaukumu "Kurp ej, Latvija?" "Kas notiek Latvijā?" ir pat "sabrauktajiem ezīšiem" skaidrs, bet analītiskāks skatījums uz pašreizējo situāciju ļautu saprast, kāpēc valstī nekas nemainīsies pie pastāvošās parazitārās tautsaimniecības sistēmas un to piesedzošās likumdošanas (man liktenīgi sagadījies, ka ar likumdošanas piesedzošo funkciju esmu bijis spiests iepazīties pēdējo divu gadu garumā). Šķēle, kā nupat atrastais vienīgais grēkāzis, demonstrē tikai vienu, ka čigāna lāstam - lepnībai - ir pievienojies vēl otrs lāsts - kaut tu kļūtu bagāts! 

Fakto    09:21  |  28.01.2010.

It kā jau priekš pūļa viss bija lieliski - Domburs uzbrūk Šķēlem un visi sajūsmā. Bet ja šo raidījumu skatītos cilvēks, kurš neko nezin ne par Šķēli ne par Domburu, tad raidījuma vadītājs būtu izgāzies. Apmēram kā tiesas prāvā, kad pierādījumu nav, bet prokurors ik pēc 5 minūtēm nosaka: atzīsties, atzīsties! Tā ir vienkārša spēle uz pūli. 

Bebrs    09:23  |  28.01.2010.

Domburs IZGĀZĀS kā weca sēta...pirmoreiz redzēju šo tik samāksloti agresīvu, bett...tukša Dombur-muca tālu skann... 

IM    09:25  |  28.01.2010.

Nesaprotu, kas tie ir par cilvēkiem, kas pēc šāda raidījuma noskatīšanās vēl ir spējīgi Šķēli aizstāvēt... ------------------------------------- Ko tad vēl aizstāvēt? Šķēle ir realitāte politikā. Kāpēc cilvēki tiek baidīti ar realitāti? Kāpēc cilvēki nebaidās ieslīgt ideālisma ilūzijās. Kāpēc ideālisma ilūzijas tiek aizstāvētas ar meliem par valsts nozagšanu? Kas ir valsts nozagšana , ko kāds tur esot izgudrojis , un ar ko Domburs mēģināja uzmākties Šķēlem. Vai pastāvēšana uz demokrātiju un tiesiskumu ir valsts nozagšana? Ja nav , tad kāpēc uzdod? Kāpēc , maskējoties ar cīņu pret valsts nozagšanu , faktiski tiek nozagta demokrātija un tiesiska valsts. Aizstāvu Šķēli tikai tāpēc ka Šķēle nekādu valsti nav nozadzis.Ja Šķēle ar pasūta mūziku , tad Šķēle par to mūziku ar maksā. Mūzikas pasūtīšana nav kroga nozagšana. Maldās tie kas domā ka demokrātijā mūzika ir par brīvu un katrs nu tik pasūtīs tādu , kāda pašam patīk. Kā saka , bez maksas ir tikai siers slazdā. Un daudzi laikam skries slazdā , ka tik siers , un ka tik bez maksas. Ko tad man aizstāvēt? Meļus un apzombētos?Tos kas viskaļāk par zagšanu bļauj un tikām paši ir tie īstie zagļi kas nozog demokrātiju un tiesiskumu? Kādā stāvoklī ir mūsu parlamentārā demokrātija? Kādā stāvoklī ir tiesisās paļāvibas principi? 

Kaiva    09:27  |  28.01.2010.

Liels paldies par "sabrauktā ezīša" šovu. Patiesi, ja kāds vēl loloja cerības, ka mūsu glābējs varētu ko izdarīt lietas labā, tad tagad visas cerības ir zudušas. Kaut ko tik labu sen nebiju redzējusi. Tā nolikt savu partiju un partijas biedrus, nu tur jābūt Šķēles ambīcijām. Pāri līķiem! Bet kurš gan balsos par tādu partiju, kuras biedri ir pilnīgi muļķi un to atzīst pats partijas līderis... 

Kaspars    09:32  |  28.01.2010.

Ļoti labs raidījums, paldies. Ja kādam liekas, ka ar citādu sarunas stilu Latvijas "pēdējā cerība" vispār būtu ko pateicis, tad maldās. Šķēle ir tīrs, jo pats rakstījas noteikumus, kas noteica, kas ir tīrs, un kontrolēja procedūras. Atcerieties to anekdoti: divi spēlē kārtis un spēle tiko sākusies viens nomet kārtis, "Man Montana, es uzvarēju" , izdala atkal, tagad pretinieks nomet pirmais kārtis "Montana!", pirmais gudrinieks pasmaida bārdā, "Piedod, man Supermontana!". Un jautājums paliek, cik ilgi tā spēlēsim, un domāsim, ka Latvijai, der attīstīto valstu modeļi(piem. devalvēt/nedevalvēt), ignorējot modeļu pamatus: tirgus funkcionēšanu, patiesu tiesu varu utt. 

Edgars Dubiņš  tournet@tournet.lv  09:38  |  28.01.2010.

Ir jāizmaina cilvēka izpratnes koncepcija un tad viss kļūs elementāri skaidrs, viegli prognozējams. Ja vēlaties detalizētāku mana viedokļa izklāstu, tad apsolu atsaukties un plašākā intervijā izskaidrot lietas būtību. 

IM    09:41  |  28.01.2010.

Jā , nu 3A pasūta politisko mūziku Latvijā. Bet 3A par to pasūtījumu tak arī maksā. Pat Repše prasīja saziedot lai varētu pasūtīt. Daudzi cīnās pret maksas pasūtījumiem. Bet nu tad pasakiet pēc kādiem kritērijiem tad tā politiskā mūzika Latvijā būtu jāpasūta?Manupŗāt nekā labāka nemaz nav kā - kas maksā tas pasūta mūziku. Jā kādam tas nepatīk , tad tak lai pasaka arī kā savādāk , nevis tikai bļaut ka vajag savādāk. Kā savādāk? 

maarica  mara6@inbox.lv  09:46  |  28.01.2010.

Paldies, Jāni !Jau labu laiku liekas , ka Latviju var glābt tikai 3 sudraba lodes, bet kad vakar redzēju intervējamā acīs ...bailes, dusmas, naidu, viņš tomēr ir ievainojams tikai ar patiesu vārdu. Ja pēc parasta trešdienas raidījuma gribas iedzert kādu glāzīti stresa noņemšanai , tad vakar noteikti gribējās pudeli, vai ne.Paldies par drosmi. Lai Jums laba veselība. Un drošibas pēc nedzerat Valmieras pienu. 

Fakto    09:57  |  28.01.2010.

Drošības pēc nedzeriet Valmieras pienu :DDDDD Šitais izteiciens varētu pretendēt uz KNL nedēļas vai mēneša izteicienu, ja tādu ieviestu :) Ja cilvēki šādi var domāt, tad nav jābrīnās, ka krīze mums ir tik dziļa, jo lielākai daļai liekas, ka viss sliktais nāk no kaut kāda sliktā onkuļa, bet visu labo nesīs Laimes Lācis. Un skatās šādi cilvēki raidījumus un no prieka aplaudē, jo redzi kā sadeva tam vai sadeva šitam? Bet, ļautiņi mīļie! Jūsu dzīve ir Jūsu rokās nevis Dombura vai Šķēles rokās. Un tikai tad mēs dzīvosim labāk, kad cilvēki būs spējīgi apjēgt, ka viņu labklājība ir viņu pašu rokās un ka par to ir atbildīgi galvenokārt viņi paši, nevis premjerministrs, prezidents vai vēl nezin kurš tur Laimes Lācis. 

er    10:00  |  28.01.2010.

dombur - es esmu ar tevi! 

IM    10:11  |  28.01.2010.

Kas ta mums te ir? Ir 3A+R. Ko ta mums te sola? Visi 3A sola (solīs) valstiski atbildīgu politiku pēc katra konkrēta A saprašanas un sirdsapziņas. R no A atšķiras ar to ka R sola katram savu politiku pēc katra paša saprašanas. R politiku kā reiz redzam , redzam kā paši esam sev pēc savas saprašanas sapasūtījuši. Žēl ka Domburs līdz bezjēgai noveda to interviju ar to vienu A , jo tomēr ir būtiski ko katrs A sola. 

BV    10:13  |  28.01.2010.

Dombura kungs, par Kalvīša kompetenci varēja pārliecināties Latvijas televīzijas 100.pantā, kurā tas paziņoja, ka saimniecība megavatu patērē 10 gados (8,3kWh mēnesī) kas ir totāls tehnisks un ekonomisks sviests. Pie tam Kalvītis tad bija savā pirmajā premjerēšanas laikā un tikko atgriezies no Ignalinas apspriedes. Tas tika atgādināts gan LTV gan Latvijas radio brīvajā mikrofonā. Kāpēc mediji jau tad savlaicīgi nesāka kritizēt Kalvīti? Tikai pēc tam nāca spešals. Secinājums - pie otras Kalvīša valdības sastrādātā par 50% vainīgi valsts mediji. Tieši tā otrā Kalvīsa atnākšana jau arī atļāva to nekustamo aizņemšanās burbuli pūst......................... nekustamā īpašuma tirgus bezzobainais regulējums ir ļāvis ieplūst Latvijā milzīgam neskaidras izcelsmes naudas daudzumam, kas ir ne vien nesamērīgi uzpūtis zemes un mājokļu cenas, bet arī devis prāvu ieguldījumu inflācijas pieaugumā. Resursu nepareizā pārdale ar nodokļu un budžeta starpniecību ir veicinājusi daudzu sociālo problēmu saasināšanos un paralizējusi vidusšķiras nostiprināšanos. 

to IM    10:22  |  28.01.2010.

Latvijas valsts IR nozagta - tu pats esi nozombēts, ja to neredzi. Patika jautaajums - kur tad ir tas Šķēles dižais uzņēmums, kuru viņš no pamatiem radījis, kas radītu reālu pv - nav! ir tikai pārpirkti sia - es gribu redzeet kas ar viņiem notiks, kad Šķēle zaudēs savu politisko ietekmi. Nav māksla savam uzņēmumam gūt peļņu, ja pie varas ir tava kabatas partija! .. Vēl bārda pauda savu viedokli, ka pie kreditēšanas burbuļa ir vainīga sabiedrība ar savu alkatību - tad jautājums - priekš kam tur TP seedēja visus šos gadus??? ... vai tas gadījumā nebija viņu uzdevums regulēt kredītu pieejamību un aplikt ar nodokli spekulatīvus darījumus?? .... tur jau arī bija tas interešu konflikts - kāpēc gan to darīt, ja pašiem piķis nekustamajā sagrūzts.... kāpēc Kalvītis kategoriski atteicās uzklausīt ekspertu brīdinājumus par ekonomikas pārkaršanu?? Tas viss uz AŠ neattiecas - gribi teikt, ka viņš jau nebija pie stūres tajā laikā - viņš bija pie stūres VISU LAIKU - un regulēja TP visus šedevrus... kāpēc gan lai viņš finansētu partiju, kuru nespēj ietekmeet??? 

Leo    10:26  |  28.01.2010.

Lasot šeit rakstītos komentārus,vēlreiz pārliecinos,ka vakardienas aptauja atbilst īstenībai,labi ja desmitā daļa atbalsta šķēli,bet tas priekš viņa ir ļļļoti slikts rādītājs.A Domburu tur vainot un apsaukāt nevajag,viņš jau tikai pateica un,galvenais,pierādīja,ka KARALIS IR KAILS! 

Lasītājiem    10:31  |  28.01.2010.

/ Šķēles kungs domā ka vienu bērnu var izaudzināt par automašīnas cenu:) / Ha ha - labs! /Agresija liecina par mazspēju/ Tā varētu teikt, bet kā agresiju tauta izjūt vairāk. Uzbrucēja un sava reitinga (patīk/nepatīk) cēlēja uz tantuku rēķina vai septiņgadnieka - ko no tāda var gribēt - reālos noziegumos. Nav runa par to, ka Jānim jāpārspēj Andris. Nav runa par šova veikumu. Būsim korekti, nespiedīsim Jāni uz ārišķību. Skat. jaunākais ticējums par blondīnēm abās pusēs un vairākām stūrēm vienās rokās. LīgaD 

Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: