Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 26.04.2024.
 
Līdz ar Saeimas pagājušās nedēļas balsojumu par parlamenta mandātu valdībai attiecībā uz starptautisko aizņēmumu, Tautas partija nostiprinājusi savu „iekšējās opozīcijas” statusu valdošajā koalīcijā un vairojusi jautājumus par to, kāda būs tās turpmākā politika. Turklāt par partijas priekšsēdi atkal kļuvušais Andris Šķēle, kurš pēdējā mēneša laikā ar sabiedrību sazinājies lielākoties rakstisku paziņojumu formā, nereti uzstājies kategoriskāk nekā partija. Kāda ir vēl arvien parlamentā visplašāk pārstāvētās partijas un tās līdera stratēģija un taktika, piedāvājumi un intereses vēlēšanu un krīzes gadā – tā ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” tēma.
Rick    10:18  |  27.01.2010.

Vai Sķēles kungs varētu atbildēt, kāpēc vēlētājiem būtu vispār jebkad vēl jābalso par partiju, kura nav spējīga saprātīgi pati vadīt valdību (A. Kalvītis, A. Slakteris & Co) un vēl mazāk ir spējīga būt koalīcijā un konstruktīvi strādāt, bez tam, nav parādījusi arī savu spēju būt spēcīga un argumentēta opozīcija? Kādēļ lai vēlētājs balso par partiju, kura klaji ignorē esošo likumdošanu, ja ir runa par partijas izdevumiem vēlēšanu kampaņām (tikai lūdzu bez retorikas par pozitīvisma kampaņu... neviens nav muļķis un visi visu saprot). Kādēļ lai balso par partiju, kura virza tās līderim izdevīgus projektus (atkritumi & vējš) Un visbeidzot - gadījumā ja TP tomēr brīnumainā kārtā tiks 10 Saeimā un tas pats notiks ar LPP/LC - vai esot šādai kombinācijai, komplektā ar SC, 2011. gadā varam sagaidīt Latvijas izstāšanos no ES, bezvīzu režīmu ar Krieviju, Privatizācijas Pabeigšanas likuma atvēršanu un "neprivatizējamo" uzņēmumu pārdošanu Maskavai? Un šajā pašā kontekstā, vai 2011. gadā TP atriebsies V.Zatleram par nepaklausību? 

viktors  viktorsnvo@inbox.lv  10:34  |  27.01.2010.

Nebūs interesanti, ja intervējamajam būs jātbild uz jautājumiem kuri skar Viņa uzņēmējdarbību. No tādiem jautājumiem ir jāizvairās. Labāk, ka runāsim par to, kā mēs redzam Valts Ekonomisko augšupeju? Kas būtu jādara? Kādi lēmumu jāpieņem. Skatījums uz SVF, kā arī Valdības nodomu vētule, kura sabiedrībai nav zināma? 

Viktors  vikoirsnvo@inbox.lv  10:41  |  27.01.2010.

Ir nekorekti visās lietās vainot partijas ( daudzskaitlī). Vēlētājs ir atbildīgs tikai par to politisko partiju, kurai atdeva savu balsi. Man nav nakādas daļas, gar citām partijām, jo atbildību nesu par to, kam atdevu savu balsi. Un tā kā mani apmierina, manas politiskās partijas darbs saeimā, tad arī balsoju par šo piltisko partiju. Nevajag atbildibu uzvelt citiem ( partijām) vainīgs ir vēlētājs. 

Linda  lp@apollo.lv  10:55  |  27.01.2010.

Palūdziet, lai Šķēle skatās kamerā un pasaka: "Esmu godīgs, strādāju nevis savā, bet gan tautas labā". Paldies! P.S. Dombura kungs, lai Jums šodien izdodas! 

Edgars    10:56  |  27.01.2010.

Es gribētu redzēt kā Dombura kgs uzdod kādu skandalozu/neērtu jautājumu (noteikti, ka J.Domburam ir pieejama info, kāda nav publiski pieejama - kāds kompromāts, kuluāru sarunas utt) Šķēlem - lai viņš saminstinās un paliek muļķa lomā, jo ja tā būs vienkārša intervija ar standrata jautājumiem par SVF, par to, kāda ir koalīcija un kādas kļūdas pieļautas (politiskā atbildība), tad skaidrs, ka viņš diplomātiski un neko lieku nepasakot izlavierēs, minot dažādus tēlainus piemērus.. :) Tāpat, Dombura kgs varētu pajautāt: vai A.Šķēlem liekas normāli, ka valdošā partija, kurai būtu jāpārstāv tautas intereses (kas viņu ievēlējusi), un tās priekšstāvis diktē noteikumus, pie kādiem sniegts vai nesniegt interviju tai pašai sabiedrībai.. man tas šķiet apsurdi! Tāpat kā politiķu skriešana prom no žunrālistiem, kad ir kāds neērts jautājums (Šķēles atteikums defacto, vai Repšes atteikums komentēt FM algu paaugstināšanu). Normāli - politiķim būtu jābūt pazemīgam un pateicīgam (ar atbildību tautas priekšā), ka viņi vispār ievēlēti un saņem naudu par to no mūsu kopējās naudas. Turpretī Latvijā - absolūti visi politiķi uzvedas kā karaļi (aizmirstot, ka šos titulus viņi nemanto asinsradniecības rezultātā)! Man derdzās TP ar šo glumo tipu priekšgalā, tāpat kā JL, ZZS, TB/LNNK, LPP/LC, SC un PCTVL ... Visus šos pašlabuma meklētājus (atradējus) vajag padzīt un izveidot patiesu TAUTAS partiju - kas būtu pilnīgs pretstats esošajiem politikas darboņiem.. 

Davids    11:01  |  27.01.2010.

Dombura Kungs! Neesiet sodienas raidijuma saprotoss un maigs! Tagad izskiras Latvijas liktenis - vai mes dzivosim astrumu civilizacijas standartos vai rietumu. Oktobra velesanas sim jautajumam dos skaidru virzienu. Lai jums izdodas aizraujosa un asa intervija. 

leons  leons222@gmail.com  11:04  |  27.01.2010.

Labdien! Mans jautājums raidījuma vadītājam un šodienas "vakara varonim" - es saprotu, ka tas nav populārs viedoklis visticamāk, bet tomēr - ja ģimene nevar sadzīvot, sieva uzvedas kā palaistuve (JL), vīrs pļēguro (TP), oma (zzs) tur dzīvo, tikai tāpēc ka jumts virs galvas...kā rezultātā par bērnu (valsti) neviens ilgtermiņā nedomā, tikai domā kurš kuru šodien...tā teikt, vai ir vērts mocīties, vai nav labāk uzsākt jaunas attiecības, kur ir savstarpēja sapratne un kopēji mērķi, vai tikai slēpjoties zem lozunga - ja ir šī valdība tad ir stabilitāte valstī, ir vērts upurēt to, ka viņiem visai maz interesē kas būs pēc vēlēšanām. Pieredze liecina, ka ja būtu vēlme, tad pēc nedēļas būtu jauna valdība, kura vismaz vienu gadu nestrīdētos un varētu panākt virkni labu lietu, nevis kā rādīja Nekā Personīga, vienu vidējas nozīmes likumu pat nevar pusgada dabūt cauri? Vai tas ka ir vājš premjers, vai tas ka divi lielākie partneri lecas kā neveiksmīga ģimene - vai tā vārdā dēļ daļas žurnālistu viedokļa ir jātur par visu varu šī valdība. Varbūt ir jājautā - beidzam šo murgu, šķiram šo laulību, kamēr bērns vēl nav trako mājā un lūdzu konkrētu priekšlikumu, kurš un kā šo gadu līdz nākamam budžetam novadīs un kas būs tajā ģimenē, kas spēj strādāt nevis mērīties ar krāniem - izdosies Jakānu atlaist vai nē? 

zoss  zoss@zoss.lv  11:05  |  27.01.2010.

Gan Lato lapsa zinātu ko Šķēlem negaidītu uzjautāt! 

inta    11:17  |  27.01.2010.

KAPEC VISPAR tadu Skeli aicina, kurs nemitigi jau gadiem melojis tautai acis skatoties, kapec vispar tadam jadod dargais etera laiks, ar ko vins paraks par citiem? ar to, ka darbojas tikai un vienigi savtigas intereses un vinam uzsplaut uz tautu un tas labklajibu! Apriebies klausities melus un nekaunibu, vinam butu jasez cietuma par to, kur tauta un valsts novestea vina partijas del, nevis jalauj nirgaties par tautu! Kaut vai viena maza dala no TP nodarijuma: tie miljoni, kuri tika izgazti (maksajot par valsts pasutijumiem tikai 1 firmai!) par dazadu projektu izstradi (skat.raidijumu Neka personiga 24.janv!), kuru ta ari netika realizeti??!! vai nepietiek kaut ar so, lai TP tiktu SODITA!! izskatas, ka tautas nodoklu miljonu izskerdesana nav noziegums??? un par to netiek prasita atbildiba??? par kadu TP godigumu vispar var runat, atkal klausities nekaunigus melus? Dodod vardu Skelem nozime laut pilnigi bezkaunigi turpinat uzklausit cilveku, kuram nekad nav rupejis tautas un valsts liktenis! Tapat par atkritumu biznesa jautajumu, ka ir simtprocentigi skaidrs, ka atkritumu biznesa sakara Skele bus gatavs uz visu iespejamo un neiespejamo un turpinas nirgaties tautai acis skatoties! Italija atkritumu bizness ir MAFIJAS rokas un tas ir viens no ienesigakajiem biznesiem par kura atnemsanu mafija pat nogalina cilvekus un tapec visiem bail iejaukties un ko mainit, ir jau bijusi gadijumi un kad paris gadus atpakal Italijas dienvidos bija atkritumu skandals, tas viss bija mafijas roku darbs un netika pielauts, ka atkritumu bizness nonaktu kadas godigas firmas rokas! Tas ir arprats, kas notiek Latvija!!! Ja tas nonaks vienas firmas rokas, tas bus drausmigakais vajprats un atkritumu cenas bus augstas un servisa limens nebut ne, jo, ja nav konkurence, nav ari servisa!!! Ta jau Latvija novesta drausmiga stavokli un ja pielaus ari si aktritumu biznesa nodosanu vienam bagatniekam, tad valsts un tas poliki skaidri paradis, ka tai nerup ne tauta, ne tas labklajiba!! KAD SKELEM BEIDZOT IESTREGS KUMOSS KAKLA UN PIETIKS GRABT!!????? kad vinu un vina partiju beidzot sodis, nevis aicinas uz raidijumiem, kur melo acis skatidamies!!! 

Andris    11:17  |  27.01.2010.

Es domāju, ka mēs par daudz pievēršam uzmanību TP. Kāpēc tas ir tā, to tiešām es nesaprotu! Man atmiņā ir šīs te lielās krīzes sākums Latvijā, kas Latviju skāra spēcīgāk nekā citas ES valstis un arī vainīgais par šo smago stāvokli valstī - TP premjers tajā laikā - A.Kalvītis, kas paaugstināja visiem algas, kam vien nebija slinkums to paprasīt, rezultātus redzam tagad! Kur bija Šķēle, vai pazudis, vai izsūtīts, tāpat katru dienu brauca uz savu partijas mītni dot komandas tam pašam Kalvītim. Ko īpašu Šķēle sasniedza savas premjerēsanas laikā - sanaidoja pensionārus savā starpā, samazinot gan vienai gan otrai grupai pensionāriem pensiju apmērus, vai to esam jau aizmirsuši, tāpat tas bija arī par zaudējumu atlīdzību cietušajiem nelaimes gadījumos ražošanā un citas muļķības, ko šis vīrs sastrādāja!!! Vai tiešām kādam normāli domājošam cilvēkam var rasties atbalsts TP vadoniem, kurš neko īpašu nav izdarījis, bet izveidojis sev imidžu, lai varētu to saukt par "bārdu". Cik ilgi būsim šādu "elku" pielūdzēji, domāju, ka tērēt nodokļu maksātāju naudu raidījumā "Kas notiek Latvijā?" nav vajadzības, pārāk liels gods, ko šī partija nav pelnījusi. Neticu, ka cilvēki, īpaši jau pensionāri, šo "mesijas" valdīšanas laiku ir tā vienkārši aizmirsuši!!! Nebūtu rakstījis, bet nevaru vēl tagad aizmirst to cinismu pret cilvēkiem, kas dvesa no likumprojektiem, ko Šķēles premjerēšanas laika virzīja uz Saeimu pieņemšanai!!! 

Svins    11:20  |  27.01.2010.

Dombura kungs, uzdodiet, lūdzu, Šķēles kungam jautājumu par lata devalvāciju. Kādreiz viņš iestājās par devalvāciju. Es neesmu dzirdējis publiskajā telpā, ka viņa personiskās domas ir mainījušās (varbūt esmu vienkārši to palaidis garām). Ja notiek tā, ka TP ar Šķēles kunkgu priekšgalā uzvar vēlēšanās, un Šķēles kungam būtu iespēja ietekmēt šo lēmumu (jo kā zināms, tad šāds lēmums ir Latvijas Bankas kompetencē nevis tieši pakļauts valdības vadītājam), vai lats tiktu devalvēts vai tiktu palielināts lata kursa "koridors" vai notiktu kādas citas izmaiņas? 

Imants  miab@apollo.lv  11:30  |  27.01.2010.

Labdien! Vai tiešām Latvijas sabiedrībai aktuāla ir Šķēles demagoģija, kas nereizi vien izskanējusi viņa komentāros. Ja tapisti nevar atklāti pateikt: "Jā, mūsu vadībā valsts nonāca krīzes situācijā,jā, mēs atzīstam savas kļūdas un gribam palīdzēt izkļūt no krīzes", kāpēc pievēršam viņiem tik lielu uzmanību. 

Hiacinte    11:39  |  27.01.2010.

es gan Svina jautājumu pārformulētu citādi: ja TP ar devalvācijas jautājumu startē kā vienu no punktiem programmā, tad es gribētu dzirdēt pat nevis, "ja būtu iespēja ietekmēt lēmumu, ko darītu..", bet kā vispār viņš plānoja to ietekmēt? LB ir neatkarīga, LB padome pieņem lēmumu un pirms termiņa padomes locekļi ir atstādināmi tikai dēļ ilgstošas slimošanas/kriminālatbildības utml. Ja šos jautājumus cilā bez plāna (likvidēt padomi/mainīt likumus/izstāties no ES ar attiecīgajām procedūrām kursa maiņas gadījumā), kā to var reāli ietekmēt, tad tas ir tikai un vienīgi populisms pat neiedziļinoties pašā lata kursa tēmā kā tādā... ja ir kāda iespēja to mainīt, tad gan būtu interesanti dzirdēt - kā?! 

Sandra  sandra.p@inbox.lv  11:43  |  27.01.2010.

Kāda jēga skatīties jau iekpriekš paredzamu sarunu /par diskusiju to nenosauksi/ raidījumu. Ko jaunu šis savtīgais demagogs pateiks? Paldies par izbrīvēto laiku literatūrai. 

Dealer    11:48  |  27.01.2010.

pilnīgi pievienojos Imantam. Biš nesaprotu, ar ko šķēle ir pelnijis viens pats bīdīt demagoģiju un reklamēt savu partiju veselu vakaru?!? Ne viņš ir izsstrādājis kādu unikālu prograammu, kā valstij iziet no krīzes, ne arī spējis uzņemties atbildību par TP darboņiem, sākot jau ar kalvīša pretinflācijas plānu un demakovas gaismas pilīm un beidzot ar kraukļa spriedelējumiem par iespēju maksāt algas aploksnēs.Vai tā ir jau priekšvēlēšanu kampaņa? ir jau te no daudziem izskanējis viedoklis, ka Domburs ir pārdevies TP. Es līdz šim tam negribēju piekrist, bet nu jau nezinu ko domāt. Vakarā protams paskatīšos, bet skepse par šo raidijumu tiešām sākt pieaugt. 

leons    11:49  |  27.01.2010.

Arī es uzskatu,ka Jūs Domburkungs,nepārtraukti uzturot "temperatūru katlā kur vārās TP",palīdzat viņiem turēties pie varas un gūt kaut kādus reitinga punktus,bet no otras puses,lielākai daļai Latvijas iedzīvotāju ir kļuvis skaidrs,ka neko citu, izņemot meistarīgu demagoģiju, ne no šķēles,ne no kraukļa,mužnieces,segliņa,žoržika, mēs vairāk nedzirdēsim,jo ne uz ko gudru un konstruktīvu viņi vienkārši nav spējīgi,prātiņa pietiek vienīgi,zagšanai un ne vairāk... 

Zemgaliete  radisone@inbox.lv  11:51  |  27.01.2010.

Gribētos zināt ko Andris Šķēle šoreiz nolēmis noprivatizēt?Skaidrs ir viens ka ne jau, valsts un tautas glābšanai atgriežas politikā,bet gan savu personisko ieceru realizēšanai. 

einārs    11:56  |  27.01.2010.

jautājums : 1) ja TP neiekļūs Saeimā (kas ir visai ticams), vai tā beigs pastāvēt? 2) ko Šķēles kungs visai bieži meklē ofšora zonā Gērnsijas salā, kur bieži redzēts. zinu, ka daži latvieši pat šīs vizītes esot fiksējuši ar fotouzņēmumiem. 3) vai TP savulaik ieceļot par , teiksim, aizsardzības ministru- veterinārārstu, par finanšu ministru- mehanizatoru utt., tieši krīzes laikā, to darīja ar kādu noteiktu mērķi? Teiksim, nolaist visu līdz "kliņķim" ? Kas piedāvāja tieši šīs personas ministru posteņiem? Vai tā ir Valstiska pieeja, kā par to regulāri skandē Šķēle? 4) kādēļ no TP aizgāja Paegle? Cilvēks ar TP mandātu Nr.2. cik zinu, viņa jau sen bija opozīcijā Šķēlem, ne tikai pirms kuluāros izskanējušām domstarpībām par virzīšanu kādam vēstnieka amatam. 5) Vai bailes pazaudēt kontroli pār VID nav tādēļ, ka var atklāties tās noziedzīgās darbības, kas varētu būt notikušas un piesegtas , kamēr desmit (vai vairāk) gadus šo organizāciju kontrolē un vada TP? 

Pēteris    11:58  |  27.01.2010.

Streips stāstīja, ka šis bārdainais vīrs uzstādot veselu virkni NOSACĪJUMUS, kādus var un kādus nedrīkst jautājumus uzdot. Vai Domburs arī tam piekrita , jeb viņš ir īpašs žurnālists? 

Leo    12:04  |  27.01.2010.

Ļoti interesanti paliek,ar kādām tiesībām Domburkungs atļaujās izniekot dārgo ētera laiku dodot vārdu vienam cilvēkam,kas viņš tādas ir priekš Latvijas,pat valsts prezidents un premjers tādu godu nav izpelnījušies.Uzskatu,ka Dombrovskis varētu lietderīgāk izmantot dārgo ētera laiku,jo intelektuāli ir nepārprotami pārāks par sava labuma bīdītāju šķēli.Izņemot meistarīgu demagoģiju,augsprātīgu šmīkņāšanu un ņirgāšanos par klātneesošiem mēs jau neredzēsim... 

Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: