Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 28.04.2024.
 
Andris Šķēle, kurš rudenī līdz ar kļūšanu par Tautas partijas (TP) priekšsēdētāju atgriezās aktīvajā politikā, pretendē uz varu arī turpmāk, tāpēc 27.janvāra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” tika izvaicāts par pagātnes (ne)darbiem un mācībām. Izrādījās, ka viņš iepriekš ir no politikas aizgājis par ātru, savukārt tagad tajā atgriežas par vēlu, tāpat atklājās, ka par valsts nozagšanu savas vadības laikā A.Šķēle neko nav dzirdējis. Savukārt Latvijas lielākā problēma, viņaprāt, nebija vis mežonīgais kapitālisms, bet iedzīvotāju alkatība.
Vērotājs    17:33  |  28.01.2010.

Ja Maģistres segvārds atbilst profesijai,tad jāsaka,ka skumji,ka mums valstī vēl ir šādi maģistri.Arī Pilsone un vēl daži rada izteiktas šaubas par savu piemērotību segvārdam.Laikam barona PRisti rīkojumu izdevuši glābt ko var vismaz internetā.Ja šie komentētāji to dara pēc pašu iniciatīvas,tad vienkārši viņu žēl.Tāda tuvredzība ir visai izplatīta pat vēl joprojām,un kamēr sabiedrībā būs šādi cilvēki,tikmēr arī oligarhu sistēmas būs dzīvotspējīgas.Kangari,kas strādā un ir uzticīgi vienīgi saimniekiem,visos laikos ir bijuši ļoti pieprasīti. 

Maģistre    17:44  |  28.01.2010.

Pievienojos Pilsones domām! :) Taisnība,ka pārāk liela Latvijas sabiedrības daļa vieglprātīgi sagrābās kredītus. Daudziem tas tagad kož kaulā,negribas neko par to ne dzirdēt, ne atzīt savas kļūdas! Vieglāk ir atrast kādu (it kā) grēkāzi, kas pie visām cilvēku problēmām vainīgs un tad kolektīvi, piemēram, ar mediju svētību to zākāt. Man pāris gadus atpakaļ likās tik savādi, ka pēkšņi visiem vajadzēja jaunas mašinas, lielas mājas, Ēģiptes + kā tajā skaistā reklāmā "un vēl riteni" :) Tika mākslīgi pūstas cenas un klīda sabiedrībā uzskati, ka steidzīgi jāpērk šodien, jo rīt būs vēl dārgāk, parīt pavisam dārgi. Uz pilnu programmu tika kultivēts kļūt par pilntiesīgu patērētāja locekli! Bankas durvis bija vaļā,reklāmas saukļi grabēja pa visiem medijiem. Otra mīļākā reklāma aiz "riteni" bija "jāliek jauns jumts, jo kaimiņš jau uzlicis" :)) Tagad,kad bankas prasa atmaksāt kredīta + procentus un neizsniedz jaunus kredītus, tad cilvēkiem šķiet,ka ir krīze. Tā nav krīze, bet gan vieglprātīgas rīcības redzamās sekas! Piekrītu Šķēles kungam, ka valsts ir jāvada kā saimniecība jeb uzņēmums un stūri drīkst uzticēt tikai cilvēkam, kas ir ilggadēji apliecinajis savu spēju vairot labklājību! Kamēr Latviju vadīs finanšu ministrs, kuram pašam nav prasmes tikt ar saviem parādiem galā, tikmēr nekādu valsts izaugsmi nav ko gaidīt. Šeit atbilst teiciens - āzis par dārznieku! Rezumē - valdība atkārto tās pašas kļūdas, ko LV sabiedrība pirms pāris gadiem - ņem kredītus, nedomājot kā tos atdos. Vai tiešam to neviens neredz un nesaprot? 

Aina Balode  ainab@inbox.lv  17:52  |  28.01.2010.

Jāni, ilgi nebiju izteikusi savu viedokli, bet šoreiz plīsa viss iekšējās rezerves!PALDIES!Tas varētu būt gada raidījums!Lai Jums pārmet to uzbrūkošo toni, bet kurš cits var tik tuvu tikt tiem kretīniem? Pilnīgi cilvēcīgi Jūs saprotu, apbrīnoju Jūsu drosmi, vai tiešām Jums nav bail, jo pretī sēdošai būtnei nekas no cilvēcības un sidsapziņas nav palicis- tas ir naudas un varas mutants.Tam ir jādod tieši un starp acīm. Jūs esat ļoti drosmīgs, ja tādi būtu vairāk ,tad nebūtu dzimuši tādi šķēles,kalvīši u.c. Zini vairākas reizes raidījuma laikā bija tāds kauns, ka viņš tak vadīja manu Valsti un atkal raujas pie varas- cik var. Pasaki, ko mēs vienkāršie cilvēciņi lai darām-tiešām gals ir tikai revolūcijā!?Lai Tevi sargā Tavi eņģeļi un es aizlūgšu par Tevi!Paldies par cilvēcisko drosmi! 

:) ->    18:02  |  28.01.2010.

Dārgais,Vērotāj. Maģistrs nav profesija, bet gan Universitātes augstākā līmeņa studiju programmas absolvents. 

Aina Balode  ainab@inbox.lv  18:05  |  28.01.2010.

Jāni, tādu raidījumu Latvijas televīzija piedzīvoja pirmo reizi! Paldies par cilvēcisko drosmi!Jāni vakar Tavā priekšā sēdēja naudas un varas mutants. Ar tiem jārunā tā, kā Tu vakar to darīji.Sēdēju pie ekrāna un domāju, kā es vēl uzšautu pāris jautājumu, bet tikai Tavā klātbūtnē- paniskas bailes no tādiem radījumiem. Tu mūsu aizbergs!Tu mana žurnālista paraugs un lai tur vai ko par Tevi runā!Paldies par Tavu attieksmi, jo citādi varētu domāt, ka tas Domburs gan nejūtīga būtne!Super!Apbrīnoju!Pielūdzu! 

Aija-Aijai    18:11  |  28.01.2010.

Vai kaa es te atkaartojos..patik man pashai ar sevi runaat, patik, patik. 

Skolotājs    18:31  |  28.01.2010.

varbūt var saprast,kāpēc Dombrovska kungam klibo pieklājības normu zināšanas - viņam ir tikai vidējā izglitība,studējis tikai pašmācības ceļā un studijas Latvijas Universitātē pārtraucis jau pēc 1.kursa. 

G to Maģistre  ganye@inbox.lv  18:39  |  28.01.2010.

Daljeeji var piekrist kriizes iemesliem un cilveeku alkatiibai peec visa par ko sapnjojushi utt, bet tas ir diezgan individuaali skataams jautaajums... Dazjam tie bija logjiski solji njemt krediitus (kur gruuti vainot vinjus peec taa briizja finansiaalaas situaacijas), dazjam tie bija paaraak paargalviigi leemumi... Tas, ka Šķēlem ir "skaidrs" skatiijums uz to, kaa probleemas valstii saakushaas, par to neviens neshaubaas, to iespeejams redz liela dalja Latvijas iedziivotaaju bez vinja zinjas... Bet probleema sheit ir par to, vai Šķēle ir piemeerots M.P. amatam... Shajaa gadiijumaa Vinja darbiibu veesture ir svariigaaka par svariigaaku... Mees mekleejam perfektu kandidaatu, kursh ies uz darbu straadaat, ir lojaals pret to un ies ar pilnu atdevi, kaa mees ikviens savos darbos, nevis taadu, kursh taisaas glaabt savus biznesus izmantojot savu poziiciju un delvalveejot Latu, jo Šķēle tachu ir diezgan iespaidiigu kompaaniju iipashnieks, kursh labpraat buutu ieintereseets samazinaat importa prechu (piena produktu- zinaams visiem, sazin, kas veel) produktu ienaakshanu tirguu... Izklausaas jau labi, bet luukojoties taalaakaa naakotnee un plashaakaa kontekstaa, tas Mums nemaz vairs nebuus labi... ;-) 

Jānis  langbergs@inbox.lv  18:41  |  28.01.2010.

Man jautājums radās pēc maģistres izteiktā viedokļa par kredītu ņēmēju vainas. Nu nezinu vai cilvēks kurš strādā un gūst pastāvīgus ienākumus nevarētu ņemt kredītu un iegādāties jaunu automašīnu. Mazāks degvielas patēriņš vieglāk iziet tehnisko apskati un nerunājot par to ka nav nekas papildus jāiegulda automašīnā tās tehniskajai uzturēšanai. Tas kopumā šo līzinga summu samazina aptuveni uz pusi mēnesī no tā ko vajadzētu izdot par vecu/ veco mašīnu. Milzīgās cenas un burbuli veicināja valsts. Sabiedrība vēro ko dara valsts un tās pārstāvji, ja neticiet paskatieties uz situāciju kad valdības pārstāvji pēkšņi visus savus ieguldījumus pārliktu uz eiro. Tātad valstij veidojot pilnīgi neloģisku rīcību tuvojoties krīzei tādas pašas kļūdas pieļāva arī daļa sabiedrības. Lielus valsts pasūtījumus neveido, ja ir draudi, ka gaidāma krīze. Krīzes laikā veido valsts pasūtījumus, lai stimulētu ekonomiju nevis laikā kad tā tikai vēl vairāk pārkarsē to. Nu piedodiet lai kā uz to skatās tā ir divkārša absurda rīcība. Nestāstiet man arī to par sabiedrības spiedienu un par to, ka nebija iespējams to apturēt... tagad kad pie ministru kabineta salst cilvēki teltīs ir mazāks spiediens? Vienkārši tad citi uz to spieda kuriem tagad ir šis stāvoklis vairāk kā izdevīgs. Nu tas nav fakts iespējams nevienam nebija nepieciešams izdarīt spiedienu ... Šķēle runāja par mantkārību nu mūsu valsts pārvalde + politiķi kļuva mantkārīgi kopā ar procentu no sabiedrības atzīšu tādi ir un paliels procents... un pēc būtības cilvēks sasniedzot virsotni raujās tālāk, bet šos pasūtījumus neviena lielākā sabiedrības daļa neprasīja pat kritizēja. Tad kāpēc šie pasūtījumi tika veikti? 

Gunta  guntazvaigzne7@inbox.lv  18:42  |  28.01.2010.

Paldies Jums, Jāni Dombur, par vakardienas raidījumu. Paldies par drosmīģajiem jautājumiem. Arī mūsu ģimene sekoja katram uzdotajam un atbildētajam jautājumam. Nu un skatītāju balsojums nepārprotami parādīja arī manu un manas ģimenes domas par šo briesmīgo cilvēku. Kaut līdz vēlēšanām latvieši saglabātu skaidru saprātu un neuzrautos uz reklāmām,ko gan Jūsu vakardienas viesis un vēl daži pseidopolitiķi noteikti mums gatavo. Novēlu Jums veiksmi, Jūsu nebūt ne vieglajā darbā ( sevišķi, ja studijā sēž "aunu bars" un "nesaprot " uzdotos jautājumus. Lai mums visiem veicas! 

Ekonomists    18:53  |  28.01.2010.

Piekrītu Maģistrei!Pārak daudz tika ņemti patēriņa kredīti, pārāk maz domāja par ilgtermiņa ieguldījumiem un ražošanu. Cilvēki dzīvoja šodienai un cerēja uz saulainu nākotni. Sabiedrībai joprojām klibo sapratne par finanšu izglītību, ka bilancē ir jābūt vairāk aktīviem un (pēc iespējas) mazāk pasīviem. Citiem vārdiem sakot,pasīvi ir kredīti un viss,kas veicina izdevumus, aktīvi ir viss,kas veicina ieņēmumus un nes peļņu. 

Vērotājs    19:38  |  28.01.2010.

Protams ka paši iedzīvotāji arī ir līdzvainīgi krīzē,vieglprātīgi ņemot neatdodamus kredītus,bet šajā kontekstā runa iet nevis par iedzīvotāju,bet viņu ievēlēto pārstāvju atbildību.Gudri ar cipariņiem un frāzēm manipulēt visi māk,bet kad jāuzņemas kāda veida atbildība,tad pēkšņi vainīga ir dumjā tauta.Varas partiju un īpaši TP lielākā problēma ir nespēja saprast,ka viņi ir ievēlēti,lai kalpotu tautas interesēm,nevis otrādi.Un nav ko dzīt demagoģiju,ka iedzīvotāji ir vainīgi pie visa.Valstij ir pietiekami spēcīgas iespējas ietekmēt jebkādus procesus,kas ir saistīti ar attīstību,kredītiem,nodokļiem un visu pārējo.Tāpēc ir neskaitāmas ministrijas,aģentūras un pārvaldes,lai to menedžētu.Ja to nejēdz,un noved valsti līdz kliņķim,tad tāda pārvalde ir jāmaina,un tur ir maz sakara ar parastajiem iedzīvotājiem,kuri lēmumus var ietekmēt tikai netieši un ļoti ierobežotā veidā,lai neteiktu ka nevar vispār.Šķēlem patika valsti salīdzināt ar veiksmīgu uzņēmumu.Tādā gadījumā viņam vajadzētu ļoti labi saprast,kāda lietderība ir vadītājam,kurš pieņemts darbā gadiem izsaimnieko uzņēmuma līdzekļus,taisa slepenus un neizdevīgus iepirkumus,izmanto savu stāvokli,lai iedzīvotos uz uzņēmuma rēķina,un pa kluso pievāc un ar uzcenojumu pārdod citiem uzņēmuma mantu.Tāds tiktu ar kaunu padzīts jau pēc pirmā gadījuma,bet ja tomēr nē,tad lai parāda vienu savu uzņēmumu,kur lietas notiek identiski tam,ka viņa pārstāvētā partija ir vadījusi šo valsti.Divkosība gan vārdos gan darbos,un visa atbildība protams tautai.Tikai savādāka,kuru būs laba iespēja vēlēšanās parādīt :) 

pedro  signe932@inbox.lv  19:47  |  28.01.2010.

Šķēles kungs ir tik veikli bezkaunīgs,ka bija iedomājies raidijumu,,Kas notiek Latvijā"izmantot kā paš reklāmu,Manuprāt,pateicoties raidijuma vadītāja trāpīgajiem jautājumiem viņam iznāca pašatmaskošanās.Ir pamats domāt,ka to saprata vairākums raidijuma skatītāji-potencionālie vēlētāji. Derētu noskaidrot,vai tā ir taisnība,ka Sķēles kungs ir arī laikraksta,,Diena"slēpts īpašnieks. 

artnizd  pukainis5@inbox.lv  20:00  |  28.01.2010.

Liels paldies Jānim Domburam par ļoti labi veidoto raidījumu! Ceru, ka latviešu tautai pietiks skaidrā saprāta, lai neuzķertos uz šī oranžā āķa!Šim cilvēkam rūp tikai savs bizness, ļoti viltīgs. 

stulbums    21:46  |  28.01.2010.

Varbūt der padomāt arī par tematu ''kāpēc Šķēlem vajag tikt pie varas'' nedaudz citā rakursā. Iedomājieties sevi ar Šķēles apjoma biznesu šajā valstī, kuru dažādu faktoru, kā iekšēju tā ārēju, laiž uz grunti. Es pieļauju domu, ka viņš redz drīzu galu šai valstij un līdz ar to saviem biznesiem. Ta ko viņam darīt, tāds ir jautājums? Noskatīties kā viss jūk un brūk, vai arī atrotīt piedurknes un mēģināt to bardaku savākt. Es pieļauju, ka viņa vēlme to izdarīt ir patiesa un no tā jau nu gan sliktāk nevienam palikt nevarētu, jo kaut ko valstī sakārtot tikai priekš sevis vien ir diezgan neiespējami. Nu nepatīk mums viņa seja. Domburs jaunāks un smukāks, bet Domburs jau valsti nesakārtos un citi smukie arī nekādas ticamas indikācijas šobrīd šajā jomā neuzrāda. Šķēlem, Lembergam un Šleseram vismaz ir redzama un saprotama motivācija šo valsti sakārtot normālam biznesam, kuras savukārt pietrūkst dažam labam pie varas esošajam smukulim-teorētiķim. Ar šo kungu zaglīgumu es gan būtu uzmanīgāks izteicienos, jo televizors mums var iestāstīt pilnīgi visu, bet tanī pat laikā šobrīd nav NEVIENA tiesas sprieduma, kurš šo televizora bļaustīšanos apstiprinātu, patīk tas mums vai nē. 

G to stulbums  ganye@inbox.lv  22:01  |  28.01.2010.

Taapecc mees tik taalu esam nonaakushi!!! Taadi (biznesmenji) valstsviiri, ja neesi pamaniijis, jau "smagi" straadaa kopsh neatkariibas laikiem... 

  01:25  |  29.01.2010.

PALDIES JĀNIM DOMBURAM!!! par DROSMI UN IZCILO RAIDĪJUMU!!! 

PALDIES    01:30  |  29.01.2010.

Arī viens ir cīnītājs! Tik daudz laba vakar izdarīts - LATVIJAI! Liels, liels, liels Paldies, apbrīnojams žurnālistiskas un vienkārši - drosmīga un gudra cilvēka izcils darbs - paldies Domburam!!! Paldies. 

  10:51  |  29.01.2010.

PALDIESam, Kāds labums Latvijai no šī pēdējā raidījuma? Švaks mēģinājums uzņēmēju apliet ar samazgām? Treniņš tauta uzšūmēšanai? 

не-не    01:38  |  30.01.2010.

Шкелька ты собака конченая,а страна твоя Страна Дураков! 

Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: