Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 28.03.2024.
 
Andris Šķēle, kurš rudenī līdz ar kļūšanu par Tautas partijas (TP) priekšsēdētāju atgriezās aktīvajā politikā, pretendē uz varu arī turpmāk, tāpēc 27.janvāra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” tika izvaicāts par pagātnes (ne)darbiem un mācībām. Izrādījās, ka viņš iepriekš ir no politikas aizgājis par ātru, savukārt tagad tajā atgriežas par vēlu, tāpat atklājās, ka par valsts nozagšanu savas vadības laikā A.Šķēle neko nav dzirdējis. Savukārt Latvijas lielākā problēma, viņaprāt, nebija vis mežonīgais kapitālisms, bet iedzīvotāju alkatība.
skatītāja    09:27  |  28.01.2010.

Paldies, Dombura kungs par vakardienas superīgo raidijumu! Es esmu viena no tiem kas Šķēli uzskata par Latvijas izzadzēju. 

Vineta  vinetar@navigator.lv  09:31  |  28.01.2010.

Labdien, Gribu teikt lielu paldies Jānim Domburam par izcili veidotu interviju - neērtu un tiešu interviju Andrim ŠĶĒLEM. Sausais atlikums - vai tiešām Latvijas iedzīvotāji būs tik naivi, lai noticētu vēl reizi "glābējmesijam"? Jā, ar Šķēli bija labi pastrādājuši PR cilvēki, tāpēc arī vairāk par tukšiem vārdiem nevarēja dzirdēt. Nu nav šim cilvēkam konkrēta plāna, nav viņš godīgs un melo acīs skatīdamies. Vai man būtu viņam jāuzticās tikai tāpēc, ka viņš strādās 24 stundas dienā???? Nemācēšana ieplānot savu brīvo laiku arī liecina par vadīšanas trūkumiem. Protams, ka Šķēlem būs viss kārtībā ar biznesu gan no revidentu viedokļa, gan juridiskā aspekta, ko viņš tik bravūrīgi pasniedz. Nav viņš tāds muļķis, lai vekseļa lietas par miljoniem kārtotu nekorekti. Nevajag viņu novērtēt par zemu. Konsultācijām tika ņemti augsta līmeņa speciālisti no auditoru vidus. Diemžēl, šie cilvēki nebūs gatavi par to stāstīt. Bet tas neizslēdz faktu par totālu "valsts nozagšanu". Atliek vien cerēt, ka "parastā" cilvēka pacietības mērs būs pilns un ar "plikiem "vārdiem uzticību nevarēs iegūt. Vēlreiz paldies par uzdrīkstēšanos! 

Pižons    09:32  |  28.01.2010.

Nu par alkatību un izrādīšanos pilnīgi var piekrist. Tas jau bija pilnīgs stulbums uz kurieni Latvijas iedzīvotāji virzījas ar visu mantu kultu. No tā viedokļa skatoties, krīze nāk tikai par labu. Žēl tikai, ka iznāk ciest daudziem cilvēkiem, kuriem nav izglītības vai aktivitātes buferis, kā arī tiem, kuriem vienkārši nepaveicās. Nu diez vai par savu finansiālo stāvokli Šķēlem būtu jāatskaitās raidījumā KNL. Pietiks, ja viņš to godprātīgi izdarīs VID. Cilvēks, kurš spēj tikt galā ar sarežģītām finansiālām lietām, izraisa lielāku uzticēšanos, nekā cilvēks, kurš nespēj tikt galā pat ar savām personīgajām finansēm. Pat tad, kad tauta tam saziedojusi vairāk kā pusmiljonu latu :DD 

Vija    09:36  |  28.01.2010.

Paldies Dombura kungam par vakardienas raidījumu!!! Kārtējo reizi ieraudzījām, kas ir kas: mūsu acu priekšā no skata tīri labsirdīgs onka pārvērtās par vecu, alkkatības un ļaunuma saēstu veci, kurš pa laikam bija spiests savu žulti noskalot ar ūdeni!Dombura kungam iesaku uzmanīties, varbūt no "nejauši" krītoša kieģeļa vai trakas lapsenes koduma! Variantu daudz, kaut liela sabiedrības daļa saka paldies par uzdrīkstēšanos atklāti nostāties pret ļaunumu! 

Paldies.    09:42  |  28.01.2010.

Vakar rakstiju, ka sis raidijums bus pirmamkartam parbaudijums Dombura kungam. Izturets godam. Paldies Jani. Vismaz lidz velesanam tev jamegina notereties tada pasa stila. Lai veicas. Un vel reiz paldies. 

rembo    09:42  |  28.01.2010.

Paldies,Dombura kungs par vakardienas raidījumu. Iedzīt stūrī šo Latvijas izlaupītāju, tas ir ko vērts. Visu cieņu Jums Dombura kungs. Jūs esiet vissuperīgākais žūrnālists. 

KĀRLIS    09:42  |  28.01.2010.

Nu vienreiz šitas ciniķis dabūja bietē. Biju ļoti skeptisks pirms raidījuma, bet viss bija ok, precīzi jautājumi neļāva mūsu finansu ģēnijam pārņemt iniciatīvu un sākt savu demagoģju, uz ko viņš ir meistars. Uz raidījuma beigām, vērojot viņa ģīmi, pārņēma bažas par žurnālista likteni pēc raidījuma. Domāju, ka šķēle nākošreiz izvēlēsies tomēr debates, nevis interviju. 

piebilde    09:42  |  28.01.2010.

sorry - notereties vieta - notureties 

LV    09:44  |  28.01.2010.

Redzēt trīcošas lupas "oranžam bosam" bija tā vērts, lai viņu vienu uzaicinātu uz raidījumu. Paldies. 

Ritvars Caunītis  bebruiela@baltinet.lv  09:46  |  28.01.2010.

Domburs VS Šķēle (4:0) Prieks, ka spējāt sarunu veidot konkrētu un saprotamu, neskatoties uz Šķēles populismiem. Nostiprinājās pārliecība par to, ka labākais, ko varu darīt ir aģitēt pret Šķēli. Lai viņš izstrādā to vadības plānu maijā, iespējams, kādam tas plāns noderēs, jo nauda viņam ir pietiekoši, lai piesaistītu labus speciālistus pie šī plāna izstrādes, taču laba plāna īstenotājiem ir jābūt citiem. Manuprāt, mums ir jāatrod, jāmeklē cilvēks, kurš ir ar spēcīgu nostāju par vienotu Latvijas mērķi, nelokāmiem morāles principiem, bet pats galvenais, ar labām saskarsmes, komunikācijas un kompromisu meklēšanas spējām. Protams, ka izklausās, ka dažas īpašības apgāž viena otru, taču to vajadzēs prasmīgi pielietot. Ideāls: labs ārlietu ministrs + Kārlis Ulmanis :) Vēlreiz, paldies par raidījumu! 

oskars  laimietis@one.lv  09:55  |  28.01.2010.

Paldies Dumburam....reāli sašķaidīja vienu oligarhu..... 

dauns  dauns@inbox.lv  09:59  |  28.01.2010.

Šķēle ir morāli nosvērts slims cilvēks. Ok, var jau būt ka viņam visi papīri tīri, bet to pieļāva tā brīža likumdošana, kas mācēja un bija nekaunīgs un nebija sirdsapziņa, zaga ko vien varēja nozagt. Nu es tā ceru ka tauta vairs nebūs tik naiva un stulba, ka ticēs, ka tagad ir atnācis "glābējs". Varēja to Šķēli nolinčot tiešraidē un beigta balle. 

BV    10:02  |  28.01.2010.

Dombura kungs, par Kalvīša kompetenci varēja pārliecinaties Latvijas televīziajs 100.pantā, kurā tas paziņoja, ka saimniecība megavatu patērē 10 gados (8,3kWh mēnesī) kas ir totāls tehnisks un ekonomisks sviests. Pie tam Kalvītis tad bija savā pirmajā premjerēšanas laikā un tikko atgriezies no Ignalinas apspriedes. Tas tika atgadināts gan LTV gan Latviajs radio brivaja mikrofonā. Kāpec mediji jau tad savlaicigi nesāka kritizet Kalviti? Tikai pec tam nāca spešals. Secinajums - pie otras Kalviša valdibas sastrādātā par 50% vainigi valsts mediji. Tieši ta otrā Kalvīsa valdība jau arī atļāva to nekustamo aizņemsanas burbuli pūst......................... nekustamā īpašuma tirgus bezzobainais regulējums ir ļāvis ieplūst Latvijā milzīgam neskaidras izcelsmes naudas daudzumam, kas ir ne vien nesamērīgi uzpūtis zemes un mājokļu cenas, bet arī devis prāvu ieguldījumu inflācijas pieaugumā. Resursu nepareizā pārdale ar nodokļu un budžeta starpniecību ir veicinājusi daudzu sociālo problēmu saasināšanos un paralizējusi vidusšķiras nostiprināšanos. 

Bens    10:10  |  28.01.2010.

Vienigais ar ko Šķēle atšķiras no Šlesera ir tas, ka viņš blefo par vairākām tēmām, Šlesers par vienu. Uzņēmība viņam ir, tikai tā ir saistīta primāri ar savu un savu biznesa partneru interesēm, lai gan nenoliegšu, ka lielākā daļa cilvēku tā rīkotos. Galveais ir mācēt to apslēpt...šajā momentā man ir grūti saprast Šķēli. It kā cilvēks ar konatkiem, apgriezieniem, bet lien iekšā un tukši blefo, būtu tajā laikā labāk darbojies līdzigi kā ielākā daļa kluba ļimonāru un baste... Netiks tas vecais Saimā, lai gan ņemot vērā to cik viengli ir nozombēt sabiedrību - nebrīnos ka atkal TP smirdēs...lai gan, smird jau visi - jautājums tikai kur :) Nodeva Domburs vakar gan labi ! 

Fakto    10:12  |  28.01.2010.

Jā, jā, linčot mēs gribam un bez tiesas un tāpat vien. Varbūt tas ir vienīgais ceļš uz labklājību un demokrātiju? Kaut gan, personīgi ļoti par to šaubos. Bet par to oligarha saškaidīšanu arī ļoti šaubos, jo raidījumā katrs jau saredz to, ko grib redzēt :) 

Svins    10:18  |  28.01.2010.

Jā, patiešām, priekš kam ir vajadzīgs vadītājs, kurš saka, ka iedzīvotāji paši pie visa ir vainīgi? Vai vadītāja uzdevums nebūtu vadīt iedzīvotājus un uzņemties atbildību, kad kaut kas noiet greizi? 

Gija    10:24  |  28.01.2010.

cepuri nost Domburam par vakardienas raidījumu.Paldies! 

Fakto    10:34  |  28.01.2010.

Cilvēkiem pašiem ir jāuzņemās atbildība par sevi, nevis valdībai! Par cilvēku ņemtajiem kredītiem ir atbildīgi viņi paši. 

Evu  evijab@tvnet.lv  10:35  |  28.01.2010.

Domburam - jūs esat beidzot sasniedzis to, ko gaidīju no jums jau sen. Tāds spēks staroja. Absolūta skaidrība un pārliecība. Nevienas lažas. Neviena šaubas vai baiļu. Tāda drosme! A par Šķēli runājot, viņš taču ir tik vājš. Absolūti vājš. Tur pat nebija jācenšas. Viņš izskatījās un izklausījās tik ļoti jau sasmērējies. Viņa laiks ir beidzies... Jāni Dombur, tu es vienīgais Latvijā, kurš beidzot bija uzdevis īstos jautājumus. Jaunalksne, Krēvics ir par dedzīgu. Tu biji vnk lielisks! Paldies!!! Tev nav līdzīgu.. 

Līdzjutējs    10:44  |  28.01.2010.

Diemžēl neredzēju visu visu raidījumu, taču pietika ar pēdējām 40 min., lai saprastu, kas ir kas, un kādi patiesībā mērķi vada A.Š.. Vislielākā nekaunība no šī valsts kampēja (un arī no vairuma citu politiķu)vakardienas raidījumā, manuprāt, izskanēja, noveļot visu vainu uz iedzīvotāju alkatību. Vai tik tas neatgādina slaveno Jaunā gada uzrunu, kad visi bija vainīgi neizpļautajos sētas pagalmos un citās neizdarībās. Bija vienkārši pretīgi klausīties standart atbildes par atbildību iz sērijas: mēs visi kļūdāmies utt.. Paldies, Jāni, un izturību kā mums - skatītājiem, tā Tev - vadītājam! 

Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: