Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 27.04.2024.
 
Andris Šķēle, kurš rudenī līdz ar kļūšanu par Tautas partijas (TP) priekšsēdētāju atgriezās aktīvajā politikā, pretendē uz varu arī turpmāk, tāpēc 27.janvāra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” tika izvaicāts par pagātnes (ne)darbiem un mācībām. Izrādījās, ka viņš iepriekš ir no politikas aizgājis par ātru, savukārt tagad tajā atgriežas par vēlu, tāpat atklājās, ka par valsts nozagšanu savas vadības laikā A.Šķēle neko nav dzirdējis. Savukārt Latvijas lielākā problēma, viņaprāt, nebija vis mežonīgais kapitālisms, bet iedzīvotāju alkatība.
hmm    13:53  |  28.01.2010.

ja Skele un TP netiks pie varas, tas varetu nozimet, ka varetu sakt nakt gaisma visi vinu melnie darbi un shemas, ko tagad TP nepielauj! 

skatītāja    14:26  |  28.01.2010.

Paldies Domburam. Sēdēju un kā pielipusi pie ekrāna skatījos kā Domburs dod iekšā Šķēlem. Taisnīgi un precīzi. Kādam gan jābūt kretīnam lai vēl gribētu iet un apzagt savu valsti tālāk. 

Auns    14:54  |  28.01.2010.

Paldies Dombura kungam par lielisku, augstā profesionālā līmenī organizētu un novadītu interviju! Izvēlētais formāts pilnībā attaisnojās! Liekas, ka AŠ. vakar bija tikai ēna tā AŠ., ka bija pirms gadiem 10. Vai nu gadi, vai arī pilnīgi nesagatavots uznāciens, lai glābtu slīkstošo komandu. 

ed    14:59  |  28.01.2010.

Ir viennozīmīgi skaidrs, ka Šķēle ir mērķtiecīgs pilsonis. Varbūt ne visiem ir saprotams un redzams viņa patiesais mērķis šobrīd. Manuprāt tas pavīd jebkurā no šī džentelmeņa izteikumiem, pētījumiem, konceptiem, darbībām, programmām u.c. un tas ir... Lata DEVALVĀCIJA .... Droši vien, ja kādi augstāki spēki varētu palūkoties mr.Šķēles necaurspīdīgajās shēmās un darījumos neba jau liels brīnums būtu šī poliķa-biznesmeņa saistība ar fondiem,trastiem un hedžfondiem, kuri par ļoti augstu cenu aizņemas latus tos vēlāk konvertējot uz EUR un gaidot delavāciju tādejādi nopelnot savu "kapeiciņu" .... diemžēl gan uz mūsu visu rēķina ..., lai gan ... kā noprotams no Šķēles teiktā : devalvēt tas taču labi jo tikai tā var glābt ekonomiku :) 

Andris  peksiskreksis@inbox.lv  15:12  |  28.01.2010.

Bija tiešām interesanti skatīties divu verbālās mākslas meistaru spēli! No vienas puses - spēcīgs, gudrs raidījuma vadītājs, ar tiešiem jautājumiem un tvērienu zem oponenta jostas vietas. No otras puses - rūdīts politikas vilks un "shēmošanas" vecmeistars ar spēcīgu raksturu. Cepuri nost! Ne katrs tai studijā būtu spējīgs tik atmaskojošu jautājumu krustugunīs saglabāt ārēju mieru, neļaujot notrīcēt pat acs plakstiņam, kur nu vēl roku pie sirds likt, solījumus bārstot...Bet patiesība, kā zināms, slēpjas starp rindiņām. Detaļās. Un vēstures notikumos, kurus ļoti daudzi no mums neprot ne tikai analizēt, bet ļauj pat iestāties morālam "noilgumam" līdz ar kārtējo pozitīvisma vai populisma kampaņu. Veca patiesība vēsta, ka varu NEDRĪKST dot tam, kurš pēc tās tiecas. Un vēl derētu atcerēties, ka mūsu valstij ir vajadzīgi Valstvīri, ar lielo burtu, bet veikalnieks, neatkarīgi no sava biznesa veiksmēm vai neveiksmēm, NEDRĪKST pretendēt uz ministra vai valdības vadītāja portfeli. Šīs lietas nav savienojamas pēc definīcijas. Ja tas notiek, tad iegūstam to ainu, par ko runāja arī Dombura k-gs - pilnīgu finanšu un varas saplūšanu vienā tīklā un valsts nozagšanu. Bet, kā teica viens klasiķis pirms vēlēšanām - kā lemsiet, tā būs:) 

Pievienojos    15:13  |  28.01.2010.

Lai gan arī biju pie tiem skeptiķiem,kas neticēja,ka vakardienas raidījums būs vairāk kā tikai papļāpāšana pie tējas komplektā ar priekšvēlēšanu reklāmu,bet jau no pirmajām minūtēm izvērtās visai pārsteidzošs.Ko tādu sen nebija nācies redzēt.Tā piespiest pie sienas oligarhus vajag mācēt.Tas ko daudzi pārmet,ka Jānis veda nekorektu vai rupju sarunas stilu šoreiz neiztur nekādu kritiku,jo ir intervējamie,ar ko savādāk vienkārši nevar.Pretējā gadījuma raidījums būtu bezjēdzīgs,un tiešām kļūtu par Andra bezmaksas ētera laiku.Ja pats intervējamais ir ļoti labi sagatavojies un sen pierādījis,ka savā pārliecībā uzspļauj tautai un valstij,tad ar tādiem savādāk vienkārši nevar,lai ko arī teiktu viņa atbalstītāji.No šīs paraugstundas vajadzētu mācīties arī citiem žurnālistiem,un ceru ka to arī darīs.Jānis pierādīja ka var.Tagad jācer ka noturēs līmeni līdz vēlēšanām,un saņems nedalītu kolēģu atbalstu.Ja drīzumā izšķiras Latvijas liktenis,tad vismaz žurnālistiem ir jābūt godīgiem,un ar tā dēvēto "pilsonisko pozīciju".Un lai izdodas! 

lolita    15:15  |  28.01.2010.

pirms raidījuma atnāca no numura 37126847222 lūgums zvanīt un atbalstīt mūsu mīļo Andri. pēc raidījuma atnaca sms pateicībā pa atbalstu. nu nezvanīju un neatbalstīju. un tā vienmēr pērk balsis? 

  15:20  |  28.01.2010.

Teikshu taa... Augstas klases intervija... Cepuri nost un dzilji paklanos Dombura priekshaa- paraugstunda jaunajiem un esoshajiem zhurnaalistiem.. Kaartiiga ieprieksheeja interveejamaas personas izpeete, intervijas taktikas izveide liidz svariigaakajiem siikumiem... Zeel, ka taadu Latvijaa ir ljoti maz.. Par pashu interviju gribeetu teikt to, ka, ja AŠ buutu bijis un ir "tiirs", tad taadi jautaajumi nekad nebuutu bijushi, taada intervija nekad nebuutu bijusi un nekad nebuutu bijis taa izkjidaats, jo nebuutu par ko, vai ne?? Tas ir vairaak kaa skaidrs. Tiem, kas nepiekriit tam, tad varu pateikt vienu, ka cilveekam ir taada nejauka iipashiiba- aizmirst!!!, ko, kas, par ko bija dariijis, apsuudzeets, iesaistiits utt... Godiigi, pats sevi vakardien pie taa piekjeeru,piem., taas sasodiitaas vekselja, Digitaalaas Televiizijas, VeejEnergjijas lietas... Visur, kur AŠ bija un veel joprojaam ir iesaistiits... Ne santiima nomaksaajis nodokli par Vekseli (kaapeec es maksaaju nodokljus??), izmantojis savu amatpersonas statusu, lai ieguutu kontroli Veja Energjijas jomaa Latvijaa.. Jaabuut muljkjim, ar zemu IQ, lai neredzeetu, kas notiek Latvijaa!!! 

IQ  to G  15:38  |  28.01.2010.

Un kas tad ir aizmirsts? Kurš tad ir bijis apsūdzēts? Par ko bijis apsūdzēts? Kur bijis iesaistīts? Lūdzu nosauc vienu faktu uz šīm atbildēm, un tad pārējie varēs noņemt cepuri arī tavā priekšā. Baumas un nepierādītus faktus lūdzu nestāstīt. 

Vija-stulbums    15:41  |  28.01.2010.

Ja godīgi, nepatīkami pat pieminēt visas tās netīrās lietas, kas saistās ar Šķēles vārdu!Parunāsim labāk par vērtībām, par vispārcilvēciskām vērtībām, par morāli, kas līdz ar Šķēles ienākšanu politikā, tika degradētas, pat iznīcinātas.Es esmu to cilvēku vidū, kuri uzskata, ka briesmīgāka par ekonomisko krīzi ir - morālā un, ka valsts stabili var attīstīties un augt tikai uz stabilas kultūras pamatiem.Valsts izzagšana, izsaimniekošana, lietu bīdīšana un shēmošana savu interešu vārdā liecina par zemu morālo slieksni, un tur pa vidu - Šķēle!Cilvēks, varas elites pārstāvis, kuram vajadzētu būt par piemēru sabiedrībai! Pareizs bija Dombura jautājums, vai mums vajag, vai esam pelnījuši šādu cilvēku atgriešanos politikā, kas sēj ļaunumu, neticību un naidu sabiedrībā? 

sitka rutu    15:42  |  28.01.2010.

Nekad neesmu bijis Dombura fans, bet šoreiz - neko teikt, augstākā līmeņa profesionālisms! Paldies, Dombur, malacis! Šķēles reālā seja - alkatīgs, pastulbs, vecs perdelis, nekā īpaša... 

NU -IQ    15:52  |  28.01.2010.

Netēlo muļķi! Vai tad Tu Latvijā nedzīvo, vai tad nezini, kas un kā šeit viss notiek?! Ja nezini, tad vienu gan varu pateikt, ka ar likumu pantu palīdzību nepiespedīsi mani cienīt tādu cilvēku kā Šķēli.Un, ka tas tā, lūdzu nevaino mani, un velti nevicini kaut kādus likuma pantus! To gan parasti šie "varenie" (šķiet, arī TU!)nespēj "sagremot"! 

Maija    15:55  |  28.01.2010.

Šodien vēl pārdomāju vakardienas raidījumu. Secināju ; ļoti labs scenārijs. Vispirms Šķēle bija savā "ādā", varēja izklāstīt savu gudrību utt.,tad bija Reklāmas pauze ,un tad Domburs ar saviem jautājumiem,komentāriem, pierādījumiem parādīja Šķeles īsto dabu. Mācību stunda žurnālistiem ar augstāko izglītību. Vakardienas raidījums bija Dombura gulbja dziesma!!! 

??    16:00  |  28.01.2010.

Bija arī pāris neuzdoti ajutajumi, piemēram, pec Šķēles teksta par iedzīvotāju kredītu alaktību - varēja taču patiekt - kur bija tautas partijas priekslikumi un likumdosanas iniciatīvas banku ierobežošanai? Bet tādu jautājumu jau nedrīkst -.......... 1. No jaunā laika jau arī nebija nekā tāda, repšis mācīja, kā jāspekulē ar vērtspapītiem un jāpērk mājas un zemes un taagd šim ir pārsitt KLs parāds.. . 2. No Vairas jau arī nebija to priekšlikumu un likumdošanas iniciatīvu. . 3. Žurnālistiem jau arī ir kredīti. . 4. Visādiem politologiem jau arī nav pierādamu ierakstu - negrābiet. Ārzemju padomi - saskaņojiet fiskālo politku jau tautai nav uztveramā forma. Tā kā ir jau arī ierobežojumu revolvera žurnālistikai ari. neva rtauats elkus kritizet. 

Ģēnijs  lavris@tvnet.lv  16:11  |  28.01.2010.

Tik speeciiga intervija, visu cieņu Domburam....To var skatīties un skatīties, kā kampējs vakar tika nolīdzināts līdz ar zemi. Tikai varam iedomāties kā mēs dzīvotu, ja šāds bārdainis un viņa sijāmas dvīņi (Ainārs un Aivars) būtu piedzimuši kaut kur tālu Sibīrijā. 

Pilsone    16:47  |  28.01.2010.

Par ko tauta preicājas te tik ljoti? Tik neprofesionālu interviju nebiju sen redzējusi. Kur tas redzēts, ka žurnālists tik atklāti izrāda savu personīgo nepatiku? Bet 100% piekrītu Maģistrei, kādēļ visa intervija bija nebaudāma. VAru tik apbrīnot Šķēles kungu, tam visam izejot cauri, vai tur kāds sakarīgs jautājums arī tika uzdots? Varēja skaidri redzēt, ka tika darīts viss, lai noraktu cilvēku un runātu nevis par reālo esošos situāciju, bet modelētu kaut kādus ja būtu tad būtu un kas tad būtu! Un ko tas dod tagad, kad viss ir taa? Jādzīvo tak šodien! Pie tam piekrītu, ka viss balstās uz puspatiesībām un nekas no tiem izteiktajiem apvainojumiem nav pierādīts. KAs profesionāls ir intervijā, kas balstās uz apvainojumiem??? Un atbildība par to, kas noteik valstī ir pašiem vien jāuznjemās, piekrītu Šķēles kunga teikatajam - visiem gribējās viegla nauda - kredīti. TIkai nepadomājām līdz galam, ka nauda ir jāatdod, un ar procentiem un, ka leiputrija nav nekur, vismaz uz ilgu laiku. Kādēļ tad mūsu senči atzina labāk dzīvot pieticīgāk, bet vismaz nebūt nevienam parādā? Tā kā jāatzīst, ka ļoti gribas atrast kādu vainīgo visās nelaimēs, tikai jāatzīst - ka paši vien to visu esam sastrādājuši... 

Mata  imanta_abula@inbox.lv  16:54  |  28.01.2010.

Jap....tā teikt uz vieniem vārtiem:)Priekšrocība vienmēr tam,kurš runā no sirds,kuram katrs vārds un teikmums jāapdomā,tam nepārtraukti jādzer ūdens:) 

leons>lolitai    16:59  |  28.01.2010.

Jā es piezvanīju tikko uz jūsu minēto numuru 26847222 kur it kā aicinājuši atbalstīt mūsu Andrīti,tik tiešām tur atbildēja jauna balss un dievojās,ka viņi tikai esot atgādinājuši par tāda raidījuma eksistenci,bet atbalstīt Andrīti neesot aicinājuši...nu komentāri,man šķiet,te ir lieki.Nabaga šķēle,ja jau ar tādām metodēm jāceļ sava popularitāte,tad cauri ar viņu un viņa TP ir... 

Leo    17:08  |  28.01.2010.

Viens jautājums šķēles karsējmeitiņām,pilsonei,maģistrei.Kāpēc Domburs tāda tipa jautājumus neuzdod Dombrovskim un pārējiem godīgiem politiķiem. 

Apdoma    17:17  |  28.01.2010.

Ar apdomāšanu jau ir ļoti vienkārši - pietiks pārteikties ar vienu vārdu un tiksi noknābāts. Tāpēc arī jādomā, kā pateikt. 

Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: