Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 05.05.2024.
 
Pirms un pēc šīsnedēļas sākumā publiskotajiem jaunākajiem statistikas datiem par iekšzemes kopprodukta rādītājiem izskanējuši paziņojumi, ka ekonomikas recesija jeb lejupslīde ir beigusies. Premjers jau sola, ka nākamgad valsts budžetā vajadzēs mazāku ekonomiju kā plānots, tikmēr skeptiķi atkārto, ka starptautiskā aizdevuma programma ir šķērslis ekonomikas atveseļošanai. Kuras cerību un risku versijas ir cik pamatotas, un kam līdz ar to jānotiek valsts ekonomikā un politikā, pirms un pēc vēlēšanām – tie ir jautājumi šīvakara debatēm „Kas notiek Latvijā?”.
1-20 ; 21-23 ;
Kristīne    22:51  |  12.05.2010.

22.00 neizturēju un ieslēdzu KNL :) Nu? Joprojām labprātāk eju cauri visām ziņām un komentāriem, kas saistīti ar neo un naglu. starp citu - apjuku. radio nagla it kā izteicās, ka neatklās, vai poikāns ir neo. ltv viņa izsakās, ka nedomā, ka poikāns ir neo, kurš tipa esot ekonomiski un politiski zinošāks. un vēl - ja pie naglas meklēja datus, tātad pierādījumus? ja nebija pietiekami pierādījumu, kā varēja kāds vispār sankcionēt aizturēšanu? un KĀPĒC tas bija vajadzīgs? vai arī pierādījumi bija tikai par personāliju kā tādu? Un pietrūkst panta apsūdzības celšanai? 

Kristīnei    23:49  |  12.05.2010.

nu lūk, Tava apjukšana ir uzskatāma ilustrācija, ka šovakar KNL? par Neo un kratīšanu būtu mazlietderīgs - vispirms jātiek skaidrībā par dažiem elementāriem info, vēlams arī dokumentiem, pēc tam dažiem juristiem jāsaražo pirmais izvērtējums, advokātiem jāpieslēdzas, un tad arī būs, par ko un starp ko diskutēt, un nākamnedēļ būs tieši laikā. Pretējā gadījumā būtu nevis debates, bet elementāru sākotnējo ziņu noskaidrošana, kas jādara ziņām, nevis analītķiem. Bet, protams, ja grib ar Neo tēmu aizmirsties ekonomikas recesijas problemātikā, tad tā ir ļoti garšīga adata, uz kuras uzsēsties:-) 

lēnais    00:24  |  13.05.2010.

mani gan vairāk interesē Latvijas vadītāju nespēja iekurbulēt ekonomiku, mīņāšanās, nekompetentā stostīšanās un nekā kardināla, drosmīga, saprātīga nedarīšana. šķiet, Dombrovskis tuvojas šlesera-kraukļa līmenis - runāt runā, neko nepasakot, bet jēga no runātā maza, teiktajiem vārdiem neseko darbi - ne mājas, ne klases. Nesen garāmejot izlasīju, hm, presē, ka pasaule strauji sāk izjust celulozes trūkumu, galvenokārt Ķīnas "ēstgribas" attīstības dēļ - Ķīna uzpērk pieejamo celulozi,daudz nekaulējoties, toties Vācijā tas liek sašaurināt un likvidēt poligrāfijas uzņēmumus, kuriem katastrofāli trūkst izejvielu. Latvijā kādreiz bija gan celulozes ražošana, gan neslikta poligrāfija, bija tradīcijas, darbaspēks. Ražošanu varēja un vajadzēja modernizēt, varbūt vēl nav par vēlu. Apvienojot celulozes ražošanu ar poligrāfiju var panākt gan izejvielas, gan gatavās produkcijas eksportu. Katrā ziņā tendence ir redzama - pasaulē tuvākos gadus ķertin izķers jebkuru saražotās celulozes daudzumu, pie kam par labu cenu - augstāku kā ķiniešu piedāvātā. Tas tāds mazs, toties konkrēts cepums Kamparam, kura darba un sasniegto rezultātu spējās gan esmu stipri vīlies, bet, ko darīt, - mūsu ir maz un jāiztiek ar tiem kadriem, kas pieejami. Labāk Kampars, nekā krauklis-šķēle-utt. 



1-20 ; 21-23 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: