Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 25.04.2024.
 
Pirms un pēc šīsnedēļas sākumā publiskotajiem jaunākajiem statistikas datiem par iekšzemes kopprodukta rādītājiem izskanējuši paziņojumi, ka ekonomikas recesija jeb lejupslīde ir beigusies. Premjers jau sola, ka nākamgad valsts budžetā vajadzēs mazāku ekonomiju kā plānots, tikmēr skeptiķi atkārto, ka starptautiskā aizdevuma programma ir šķērslis ekonomikas atveseļošanai. Kuras cerību un risku versijas ir cik pamatotas, un kam līdz ar to jānotiek valsts ekonomikā un politikā, pirms un pēc vēlēšanām – tie ir jautājumi šīvakara debatēm „Kas notiek Latvijā?”.
1-20 ; 21-23 ;
Kristīne    15:05  |  12.05.2010.

Vai netiks mainīts šāvkara temats un runāts par preses brīvības iespējamo apdraudējumu Naglas kratīšanas kontekstā? 

Jaņģš  antons@latnet.lv  15:31  |  12.05.2010.

Piekrītu Kristīnei, ka jautājums par Naglas kratīšanu ir būtisks un vērts pacilāt. Attiecībā uz ekonomiju, man vienmēr ir uzkritis, ka tad kad runas pieskarās ekonomijai, valsts vīriem ir administratīvi ieteikumi, bet NEKAD NEKAD konkrēti un specifiski ieteikumi. Man pa piemēram grībētos zināt, kāpēc Rīga un Latvija nevarētu kļūt par vienu no pasaules verienīgākiem veselības centriem? Lai izceltos no citiem līdzīgiem centriem, man padomā ir gēnu studijas, ieskaitot klonēšanas pieļauju. Kaut pēdējais ir kontroversāls jautājums, cilvēku klonēšana laika gaitā notiks un tagadējie šķēršļi tiks pārvarēti. Bet mums ir jābūt uzņēmīgiem un ir jāizdot likumi, kas to drīzāk pieļauj, ka drīzāk peļ un noliedz. Līdzīgs jautājums ir vai tad nevar pieņemt likumu (kā to cenšas kāda Amsterdamas grupa), ka jeb kurš no mums, kurš ir sasniedzīs 70. g. vecumu ir tiesīgs izvēlēties savu nāves dienu un saņemt medicīnisko palīdzību, kas nāves momento atviego? Kā viens, tā otrs jautājums ir potenciāli vērts ienākumus miljardu apmēros un ir garants, ka Latvija paliks zaļa zeme. 

parasts pilsonis    15:54  |  12.05.2010.

Jāni Dombur! Jūsu pienākums šodien raidījumā ir runāt par aizskārumu mūsu žurnālistikai.Nekas nav svarīgāks par šībrīža aktualitāti!Ja jūs, cienījamie žurnālisti, to nesapratīsiet, tad kur ir garantija tam, ka arī pie jums pēc kāda laika naktī pie durvīm nepieklauvē DP? Jūsu pienākums ir apgaismot ļaudis, mācīt un informēt.Nevienam citam nav tādas ietekmes sabiedrībā kā jums.Pildiet godprātīgi šo pienākumu pret savu Dzimteni un saviem līdzpilsoņiem.Audziniet un izglītojiet savus līdzpilsoņus.Vairākums ļaužu nesaprot un nespēj atšķirt labos darbus no sliktajiem, tad jūsu pienākums ir atvērt viņiem acis un ausis.Tas prasīs ilgu laiku, bet to varat paveikt vienīgi jūs, jo jums vēl tic un uzticas.Mīliet savu Tēviju un nepalaidiet garām labu iespēju. 

Vija    16:06  |  12.05.2010.

Es arī piebiedrojos iepriešējiem komentāriem, jo uzskatu, ka šobrīd nekas nav svarīgāk par preses brīvību! Lūdzu skaidrojiet, jo sabiedrībā valda satraukums un neizpratne! 

Jānis Domburs    16:14  |  12.05.2010.

Attiecībā uz versijām par šīvakara tēmas maiņu - jautājums par kratīšanu pie kolēģes Ilzes Naglas un procesiem izmeklēšanā par Neo, neapšaubāmi, ir satraucošs temats. Taču aizvadīto stundu, ne dienu laikā ir publiskots tāds informācijas daudzums, kas manuprāt vēl nav pietiekams pilnvērtīgai iztirzāšanai debašu formātā. Šis nav pirmais precedents šādai secībai - domāju, ka sākotnēji šo tematu pilnībā "nosedz" plašā visu mediju interese par to, bet par konsekvencēm un atbildībām iespējams, varēs runāt nākamajā nedēļā. Bet ekonomikas recesijas beigas arī ir temats, par ko man kā žurnālistam ir pienākums "apgaismot ļaudis" - ņemot vērā, ka par šo tēmu medijos ir vēl daudz nepietiekami iztirzātu aspektu. JD 

Pauls    16:40  |  12.05.2010.

konsekvences un atbildiba ir atrodama pedejo gadu procesos un ari pagaidisana ir viena no so procesu sastavdalam. Skumji... 

Ieva    16:40  |  12.05.2010.

Un tomēr..... 

Kristīne    16:47  |  12.05.2010.

Piekrītu. Un tomēr. Grūti man būs koncentrēties tematam par augšupeju/lejupslīdi, kad galvā rosās pilnīgi citas domas un vēlme uzspert gaisā visus tos, kuriem liekas kārdinošāk savākt iespējamo Neo, nekā atrast un izdot bakijevu. 

Kristīne    16:48  |  12.05.2010.

Atvainojos, Bakijevam bija ar Lielo burtu jābūt:) 

Jančīks    16:54  |  12.05.2010.

Neo un kratīšana bez šaubām svarīga tēma. BET. Daudz, daudz svarīgāk vai, kā, kādā tempā atveseļosies ekonomika. Un par to es gribu dzirdēt ekspertu viedokļus un arī politiķu muldēšanu, jo man (un visiem in fact) katru dienu jāpieņem stratēģiski lēmumi, kurus gadījums ar kratīšanu nekādīgi neietekmē. Runāsim par šodien galveno! 

GGG    17:09  |  12.05.2010.

piekrītu Kristīnei, grūti būs koncentrēties tematam par augšupeju/lejupslīdi, kad šodien visa mediju telpa vārās par ko citu. Šķidri sanāks par ekonomiku, vismaz es pārslēgšos uz ko citu, kaut gan parasti visus raidījumus cenšos skatīties. 

Ivars  J. Domburam  17:25  |  12.05.2010.

Paldies par info 16:14 12.05.2010.! Zinot, ka raidījuma temats netiek mainīts, varu mierīgu sirdi vērot ko citu, ignorējot šo "ļaužu apgaismošanu". 

.....    17:36  |  12.05.2010.

Mierīgāk un drošāk, protams, ir vārīties savā sulā.... Pievienojos Ivaram 17:25 

fiksais    18:14  |  12.05.2010.

Šodien Delnai, Dienai, Nekā Personīgi, De Facto, kas notiek Latvijā, Providus un citm NVO jāveido kampaņa pret pastāvošo režīmu. Tā vietā lai ierosinātu kriminallietas par klajo valsts kases izzagšanu, visa uzmanība vērsta uz noziedzīgās informācijas publicētājiem. Tas ir nonsenss - šis tiesnesis nav sava vārda cienīgs, tā ir tiesiskuma zaimošana! Valsts izlaupītāji bezrūpīgi turpina parazitēt, kamēr valsts terorizē savus lojālos pilsoņus. Medijiem ir jāceļ tauta cīņā pret šiem varas uzurpatoriem! Ir pēdējais laiks sakārtot valsti! Zagļiem ir jāsēž cietumā, ne zagļu kērājiem! Vai Rauls Kviesītis drīkst būt tiesnesis? Vai Maizītis varēja būt prokurors dodams sankciju šai absurdajai lietai? Vai šī lieta nav pierādījums, ka šiem un daudziem citiem cilvēkiem NAV VIETAS Latvijas tieslietu sistēmā? Vai tas nenozimē, ka šie cilvēkiem TŪLĪT jāpazud no darba bez jebkādām iespējām strādāt tieslietu sistēmā? Vai tiešām Latvijā mafija ir pārņemusi varu? 

vt    18:23  |  12.05.2010.

nu ko ir javeido atsevisks raidijums karsta tema vai vel labak atsevisks zinu/diskusiju kanals, kur visi zurnalisti ar analitiskiem raidijumiem mal cauri aktualas tematus ar dazadu viedoklu parstavjiem, + uzkraj statistiku par valsts/pasvaldibu darbiem, jo sak pietrukt sistematikas un veidojas liela putra. ne mazak aktuals temats ir tas kas notiek ap ST! 

Vilnis    19:43  |  12.05.2010.

...hmmmm.... ...arī es esmu sevi pieskaitījis "domburšova" piekritējiem un vienmēr cenšos ar interesi sekot līdzi šiem raidījumiem. Arī šovakar ielūkojos šeit, lai noskaidrotu šāvakara tēmu, bet esmu vīlies... Noskatīšos 100.pantu un laikam pārslēgšos uz citu frekvenci... Žēl, ka nevaram dzirdēt asu debati par tēmu, kas ir satraukusi LIELU domājošas sabiedrības daļu... 

gigi    19:51  |  12.05.2010.

labāk parunātu par naglas kratīšanām un neo aizturesanu 

Jānis  lielgabals7@inbox.lv  21:22  |  12.05.2010.

Ļoti bail, ka līdz vēlēšanām viss būs ok, bet pēc vēlēšanām sekos virkne nepopulāru lēmumu, kāpēc - vienkārši tāda sajūta. 

hh  hh@hh.lv  21:46  |  12.05.2010.

kāpēc jūs aicināt to Mr. Vanagu. viņš tak ir pilnīga nulle. ne runāt māk, ne īpaši saprot, par ko ir runa. 

No malas    22:51  |  12.05.2010.

Raidījums bija sevišķi garlaicīgs. īstenībā vajadzēja analizēt Neo devumu sabiedrības apskaidrošanā un noskaidrot, kas ir izdarīts. 



1-20 ; 21-23 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: