Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 29.04.2024.
 
Strīdīgie grozījumi par ārzemnieku iespējām saņemt termiņuzturēšanās atļaujas pēc ieguldījumiem Latvijā, kas nonākuši līdz Valsts prezidenta lemšanai par likuma izsludināšanu, ekonomiskie un citi argumenti, kā arī, kontekstā ar šo, citi varianti imigrācijas politikas un investīciju piesaistes īstenošanai – tā ir tematika šīsnedēļas diskusijai „Kas notiek Latvijā?”.
1-20 ; 21-40 ; 41-42 ;
Aivis  adresats@tvnet.lv  22:25  |  10.03.2010.

Hmm... jauaajums Šlesera kungam. Vai viņš ir gatavs likt savu galvu ķīlā, ja finansialais iegumus nebus kadi 1-2 miljrd. LVL? Un vesture atkartosies tadi pati ka 50 000 darba vietas. Un lugums Krauklim, beidziet kemoties ka tads mazs berns. 

Guntis    22:30  |  10.03.2010.

BBC savulaik raidīja, ka Anglijā ārzemniekiem vispār nav tiesību pirkt zemi, jo visa zeme ir karalienes īpašums. Ārzemniekiem esot tiesības tikai nomāt. Kāds, kas orientējas likumos varētu to pārbaudīt. 

Aivis  adresats@tvnet.lv  22:31  |  10.03.2010.

Jautajums tai sievietei, diemzel nepiefikseju vinas vardu. Tas ka jus runajiet par kaut kadiem ienaidniekiem: ka jus domajat vaciesi, francuzi ir laimigi, ka viniem uz kakla tagad ir miljoniem turku, kuri ir slinki un valstij ir jauztur. Vai mums tas ir vajadzigs? Vai mums tomer nav jadara ta, ka jaatgriez aizbrauceji? 

RZ    22:37  |  10.03.2010.

Šito dziesmu mēs jau dzirdējām daudzus gadus atpakaļ, kad nekustamā īpašuma lobijs cīnījās par Latvijas zemes iztirgošanu ārzemniekiem: nu tik nākšot lielās investīcijas, vajag tikai atļaut pirkt un pārdot zemi Latvijā. Ir pagājuši vairāk kā 10 gadi un varam novērtēt rezultātus. Lielākā daļa ārzemju naudas tika ieguldīts spekulācijās ar nekustamajiem īpašumiem, bet nekāda laimes zeme te neradās. Gluži otrādi – tauta masveidā pamet šo valsti. Dzirdēt tieši tos pašus argumentus tagad ir vairāk kā dīvaini. 

Jukums    22:37  |  10.03.2010.

Skatos raidījumu un pat es jūtos šokēts par to kur esam nonākuši - politiķi faktiski atzīst, ka valsts ir izputēšanas priekšvakarā, bet joprojām spītīgi turas pie vecās, biezos aizsargājošās netaisnīgās sociāli-ekonomiskās politikas. Un jaunu ideju viņiem vispār nav. Tiek plānots nez no kurienes ievest vēl lētāku darbaspēku - un tas dziļa bezdarba apstākļos - bet latviešiem darba samaksu un puslīdz normālus dzīves apstākļus pat netiek plānots piedāvāt. Toties, paši savas privilēģijas gan vēlas saglabāt. Skumji. Un gribas aizbraukt lai paši vārās cik vien te vēlas. 

GGG    22:39  |  10.03.2010.

Pilnīgi atbalstu Šina pozīciju. Interesanti (un riebīgi) skatīties ka priekšvēlēšanu interesēs politiķi ir gatavi nobloķēt jebko. Latvijai ir vajadzīgas 100 idejas kā aktivizēt ekonomiku vēlams 90% no tām pieņemt tūlīt. 

ritvars  xritvars30@inbox.lv  22:42  |  10.03.2010.

Dumbura kunks vaij ir iespeja,ka Rigas mers atbild par devitamaija atbalstitajs,es uzskatu ka Rigas mers nedrikst atbalstit krieviscismu 

xxx  sando@inbox.lv  23:04  |  10.03.2010.

Ja šito likumu nepieņems (nolhosies)kārtējo reizi,tad pēdējais izslēdz gaismu Lidostā!Punkts un ĀMEN!!! 

dwarf07  dwarf07.operamail.com  23:07  |  10.03.2010.

Man vismaz tapa skaidrs, par ko balsot nākamajās vēlēšanās, bet kuri purni (Krauklis u.c.) rosina vēlmi steidzīgi uzrakt vecātēva ar petroleju cītīgi laistīto dobīti un vilkt laukā veco labo MG_42 

antons    23:17  |  10.03.2010.

Zepas maldīšanās- esot jāizbeidz naids pret migrāciju. Visās vietās, kur ir liekie nekustāmie īpašumi(7. lielĀKAJĀS pilsētās) dzīvo kolonisti, kuri gavilēs par iespēju paplašināt savējo rindas. Zepa, tu esi dumja vai krievu aģente? Pārsvarā notiek gaviles. Arī Maskavā, kur mesianists Šlesers solijās kremlim palīdzēt nostiprināt kolonizāciju Latvijā. Protestē latvieši pret tavu nodevīgo, melīgo analīzi, ak krievu aģente! 

Vaildis    23:20  |  10.03.2010.

Vajadzīgs REFERENDUMS! Neuztraucieties, balsis savāks (Zepas kundze arī varēja raidījuma beigās paklusēt!). Šis ir pārāk nozīmīgs jautājums, lai to ļautu izlemt pašreizējai korumpētajai un neleģitīmajai (ar politiskajām prostitūtēm pārpildītajai) Saeimai, kura pēdējā laikā pieņem likumus marginālu interešu grupu un lobētāju interesēs. Ko vien parāda par mūsu politiķiem Ministru kabinētā izskatītais individuālais Šlesera priežu izciršanas jautājums. Šlesers visur braukā apkārt un visiem sasolījis dažādas lietas. Šīns berzē rokas, lai varētu piebāzt savas kabatas un gaidīt lai Latvijā tiktu celtas mošejas. Saskaņieši kopā ar Šleseru un Tautas Krauli jau kalkulē savu pagiadām neiegūto peļņu un cer, ka sēdēs nākamajā Saeimā. Prezidents tagad parādīs vai viņam ir mugurkauls, lai gan viņš jau ir aizmirsis par iepriekš izteikto ultimātu Saeimai, tātad nezin vai viņš spēs noturēties pret saviem Zoodārza labvēļiem. Joprojām nekas nav izdarīts! Zatlers vēl nav atskaitijies tautai par viņa sarunu ar Sorosu. Jāmaina vēlēšanu likums, lai šāda politiskā prostitūcija Latvijā vairs neatkārtotos! Kāpēc neviens Latvijā nekad nenes nekādu atbildību? Paskatīsimies, kādu dziesmu dziedās tās partijas, kuras jau ir vienojušās par šo likumu, brīdī, kad Latvijā notiks kāds terorakts, kas būs tiešas imigrācijas likuma izmaiņu seku rezultāts. 

Eriks  metthacrylic@tvnet.lv  23:25  |  10.03.2010.

biistamiiba sleepajas faktā, ka videejais latvijas iedziivotaajs nestaadaas priekshaa kas ir krievijas mafija un peec kaadiem principiem un motiiviem vadaas uznjeemeeji no krievijas un3pasaules valstiim+veel kaa vinji to dariitu zinot ka atrodaas bezzobainas likumdoshanas priekshaa.. Bet šleseram un krauklim pirms tiekties uz shii leemuma aizstaaveeshanu, (iespeejams labaaku biznesa partneru un sabiedroto mekleejumos) iesaku atcereeties kaads ir padomju krieva moto: "ķas ir tavs, tas ir mans, kas ir mans, tas nav tavs" 

Olita    00:56  |  11.03.2010.

Dombura kungs, pat par tik aktuālu un katru latvieti nu ĻOOOOTI interesējošu jautājumu kā imigrācija tik maz balsotāju. Salīdzināsim kaut ar Eirovīziju, kaut lietas ļoti atšķirīgas. Vai Jums nešķiet, ka ir mainījušies laiki, un nepietiek ar varas nolikšanu uz lāpstiņām dajebkad un par dajebkuru tēmu, Jūsu vādiem izsakoties, lai raidījumam būtu reitings? Vai Dombrovska popularitāte laikā, kad dzīves līmenis krīt, neliecina par radikālu pavērsienu tautas izpratnē par politiku vispār? Vai Jums pašam nerodas sajūta, ka Jūs atpaliekat no laika un situācijas? 

Maris    01:22  |  11.03.2010.

Noskatijos raidijumu un ar nozelu secinu,ka tika apiets pats svarigakais,respektivi,tas,ka gandriz desmitreiz vairak skatitaju nobalsoja pret.Vai kads aizdomajas kapec?Tapec,ka tauta jut,ka te viss nav "tirs".Ka absolutais vairakums ir ne jau pret to ,lai labak dzivotu,bet pret to par "kadu cenu"to mums sola.Lai perk tas dargas villas Jurmala,lai dod darbavietas(stipri gan saubos,ka tas bus veraa njemams cipars),bet ne pa to jau vairakums uztraucas.Cilveki grib justies sava pasa zemite kaa saimnieki,sajust savu nacionalo kulturvidi,negrib atgriezties 80-70 gados,kad reti kads cittautietis maceja atbildet latviesu melee.Atgrieziet atpakalj aizbrauksos no Latvijas labak.Man nav nekada naida pret citam tautibam ,bet negribas ,lai latviesi kljutu par minoritati,vai Latvija atkal pec diviem 20 gadu neatkaribas cikliem ,so neatkaribu zaudetu.Nesen paskirstiju savu sencu veco albumu ar 20-30 gados tapusajam fotografijam-pilns ar laimigam,apgarotam sejam-ka kada Holivudas filmaa.Pie tam tie bija parasti perigas jauniesi-ne kadi aristokrati vai kas.Taa bija Latvija-apgarota un laimiga.Visiem visu gaisu! 

aba    01:40  |  11.03.2010.

Raidījuma noslēgumā tika pausts aicinājums valsti izvest no krīzes izmantojot jaunas, neordināras idejas. 1. Būtu jauki, ja kāds uzņēmējs sāktu ražot lelles mūsu politiķu izskatā. Piemēram, es labprāt iegādātos Šlesera izskata lelli un tikko viņš televīzijā sāktu nodarboties ar demagoģiju, tā varētu gāzt šai lellei. Izmantojot statistiku par šādu leļļu realizāciju varētu sastādīt reitingu tabulas. 2. Vai nebūtu laiks izvērtēt jauktā tipa tigus ekonomikas plusus un mēnusus? Vaina par to, kur esam, jāuzņemas visiem, tādēļ valstij jāpiedalās krīzes likvidēšanā. Valstij pilnībā jāpārņem elektroenerģijas ražošana un tirgus,lai elektroenerģija būtu visiem piejama un tai pašā laikā lēta. Līdz ar to rastos iespēja uzņēmējiem ražot preces par zemāku cenu un tā palielināt konkurētspēju pasaules tirgos. Šī institūcija nevarētu būt ne VSIA ne VAS, bet gan Valsts aģentūra, kura gūtu peļņu ne lielāku kā 10% un ieguldītu to attīstībā. Tā kā valsts aģentūru darbinieku un ierēdņu atalgojumu regulē MK noteikumi, attalgojumi nebūtu tik fantastiski kā VSIA UN VAS valdes locekļiem. 

Raivis  rikitiki1982@one.lv  05:37  |  11.03.2010.

visa shii batonu spraushana par ekonomikas sildiishanu ir leets blefs. Latio ir tie krutie nodoklju maksaataaji un valsts ceelaaji? Ar ko Latio atshkiraas no spekulanta-tikai un vieniigi ar apjomu, kursh ir neskaitaamas reizes lielaaks. shie groziijumi ir tikai un vieniigi veersti uz to, lai tiktu notirgoti pa daudz maz jeedziigu cenu tie iipashumi, kas tagad nes reaalus miinusus.Ja man ir 3 dziivokli uz tirgoshanu es uz shodienu tos paardodot zaudeetu aptuveni45000Ls. Bet es taadu summu gribeeju nopelniit, tachu nepaardodot tos es vienalga cieshu zaudeejumus-apsaimniekoshana, u.c. izmaksas.Latio shefs reiz teica, kad cikls nekustamaa iipashuma tirguu ir 12 gadi, tad padomaajiet cik uz saviem dziivokliem Shiins pajaas shajaa laikaa(vinja uzkraajumi to nesegs un ar savu maajeli buus pa maz) Shie groziijumi ir censhanaas maaksliigi radiit apgroziijumu un tam sekojoshu cenu kaapumu. N-tie dziivoklji,jaunbuuves tagad pieder bankaam-visu to ceela par aizdotu naudu un tagad,kad ir suudos liidz apakshluupai ir veelme izliist pa vismazaakajiem miinusiem.Taa nav ekonomikas sildiishana, taa ir traka veelme izsisties no shiis bedres ar peec iespeejas mazaakiem zaudeejumiem.Ekonomika,kas ir zinaatne ar dzelzhainu logjiku pieraada,ka muuseejie nekustamo iipashumu speciaalisti, tirgus analiitikji un profesionaalji(piem. Latio) ir sprasti lubraki un pa lielam nekas vairaak kaa viendieniishi,nevis reaali ilgdziivotaaji un speeleetaaji.Shiina kungs, K un K ir lielaaki erceni par Jums un izliida pa sauso, es tieshaam ceru ka taadiem profesionaaljiem kaa Jums shoreiz tas vairsnesanaaks un buus baaziens 

aivo  landzans@.lv  12:14  |  11.03.2010.

pilnigi piekritu 

aivi  landzans@inboxpinigi  12:22  |  11.03.2010.

pilnigi pareizi 

aivis  landzans@inbox.lv  12:31  |  11.03.2010.

aivis pilnigi piekeitu 

Beatrise  beatriseozola@inbox.lv  13:02  |  11.03.2010.

Latvijā ir reģistrēti ~230 tūkstoši darba meklētāju. Par viņiem tad arī ir jādomā. Otra sāpe latvijai ir LB kredītu reģistrā reģistrētie vairāk kā 800 tūkstoši banku vargi, kuru likteni valsts, vispirms atņemot plānotos ienākumus un uzliekot papildus nodokļu slogu, ir atstājusi banku rokās. Valstij būtu jāierobežo krīzes laikā ar marodierismu aizrāvušās komercbankas. 



1-20 ; 21-40 ; 41-42 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: