Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 28.03.2024.
 
Strīdīgie grozījumi par ārzemnieku iespējām saņemt termiņuzturēšanās atļaujas pēc ieguldījumiem Latvijā, kas nonākuši līdz Valsts prezidenta lemšanai par likuma izsludināšanu, ekonomiskie un citi argumenti, kā arī, kontekstā ar šo, citi varianti imigrācijas politikas un investīciju piesaistes īstenošanai – tā ir tematika šīsnedēļas diskusijai „Kas notiek Latvijā?”.
1-20 ; 21-40 ; 41-42 ;
Martins    22:05  |  09.03.2010.

Es tikai atbalstu šos Imigrācijas likuma grozījumus, jo jāpiekrīt ir Šleseram, ka vēl 2-3 gadus Eiropā būs salīdzinoši grūti tikt no Krievijas, bet šie jautājumi ar vīzām uz Eiropu arvien vairāk sakārtojas krieviem, un drīz viņi brauks uz Spāniju, Itaļiju, utt un pirks tur īpašumus, tad mēs ar saviem īpašumiem varēsim sēdēt tālāk un gaidīt.... Ir šobrīd jānorauj "kāposts" no krieviem, lai viņi brauc šeit un iepērkas un dabū tās atļaujas, nav jau žēl. Un tie nacionālisti TB/LNNK, viņu laiks ir aigājis un nav ko par nodokļu maksātāju naudu te spiest uz referendumu un celt savu reitingu, Tēvzemiešu un nacionālistu laiks ir beidzies, tas ir skaidri jāpasaka. Un galu galā, ja cilvēks šiet iegādāsies īpašumu par 100000Ls, kas ir ap 200000USD, tā tomēr ir liela nauda, un tie nav kaut kādi melnstrādnieki no Krievijas, kas te atbrauks un baigi iekaros Latviju. Tie tomēr būs savu biznesu sasnieguši cilvēki, un Latvijai tikai ekonomisks labums no tādiem. Domāju, ka lielākā daļa no viņiem tāpat te nepaliks, tāpat aizbrauks uz Eiropu. 

Vecais Jezups    01:15  |  10.03.2010.

KANĀDAS PIEMĒRS: Kategorijas „Investori” iesniedzējiem galvenais noteikums ir kapitāla ne mazāk par 800,000 CAD $ eksistēšana. Kandidātam ir jābūt īpašumā (vai viņam ir jāpārvalda) attiecīgās kvalifikācijas kompānija, pie tam ne mazāk par diviem gadiem piecu gadu laika posmā pirms imigrācijas iesnieguma sniegšanas. Kandidātam ir jāiegulda savi līdzekļi Kanādas ekonomikā zem valsts garantijas. Kandidātam no sava vārda uz pieciem gadiem ir jāinvestē 400,000 CAD Kanādas valdības noteiktajā finansiālajā uzņēmumā. Pēc pieciem gadiem investīcijas vērtība (bez procentiem) tiks atgriezta kandidātam. KĀPĒC LATVIJĀ SUMMA TIK NIECĪGA??? 

Daina    11:12  |  10.03.2010.

Piekrītu Martinam-kāpēc nepaņemtto,ko var reāli paņemt!Un ja nu kāds baidas par savu drošību-tad tas ir smieklīgi.Kam vajadzēs,tas tāpat tiks un darīs ko vajadzēs.Baigie nacionālisti uzradušies!!!!-ko klusēja visus šos gadus,kad vietējie bāleliņi nozaga un izzaga valsti?Jo vairāk iebrauks kaut uz neilgu laiku,jo labāk taču valstij no visām pusēm skatoties. Jācer vismaz,ka Kraukļa ģīmis šovakar nerotās manu tv ekrānu... 

Brita    12:37  |  10.03.2010.

Pārdot, ja katram pircējam uzliktu par pienākumu nodarbināt tikai Latvijas pilsoņus, ne mazāk kā 100 darbiniekus. 

Maris    12:47  |  10.03.2010.

Martinam,Dainai.Sapirkusies nekusamo ipasumu esat,vai?Nav neviena nopietna argumenta par,protams, ja esi Latvijas patriots,gribi runat latviski,dzivot savu sencu kulturvesturiskaja vide.Ja gribi,lai Riga latvisko mentalitati varetu just ne tikai dziesmusvetkos.Tas man netrauce cienit jebkuraa cita valoda runajosos.Suverinitates zudesanas risks toties aug desmitkartigi,nepietiek,ka tagad jau ir milziga atkariba no SVF,gribas izpardot atlikuso,lai vispar valsts paliktu ar pliku dibenu,lai atkal dzirdetu aicinajumus uz divvalodibu un tamlidzigi.Nu un vel-kas ta par summu 25 tk?Investicija:)?Smiekligi.Viss tas izskatas pec aferas,kur dazs labs lobe austrumu kaiminjus aiz parliecibas,cits aiz mantrausibas. 

dealer    12:53  |  10.03.2010.

subjektīvi, man protams var patikt vai nepatikt, ka te var sabraukt daļa jaunu nepilsoņu, bet nākotnē skatoties no tā mēs neizbēgsim. Jautājums tikai par cik mēs pārdosimies. Tas kas man nepatīk, ir tas, ka man galīgi negribas lai atkal tiek "iekustināts" un "iepūsts" jauns nekustamā īpašuma burbulis. Man liekas, ka nu jau lēnām cena uz dzīvokļiem/mājām, neskatoties uz spekulantu gaudošanu, kļūst kaut nedaudz objektīvāka. No kā tagad pus Latvijai ir mūža parādi bankām? no tā ka nekustāmais īpašums tika pirkts par latvijā nenopelnītu naudu. Un tagad idejiski ir tāda pati situācija - ņemam naudu no nelatvijas un ieguldam nekustamajos īpašumos rezultātā, cenas kāpj (neobjektīvi, jo tā nav nopelnīta nauda) un rezultātā jauniem latvijas pilsoņiem, kas gribēs uzsākt patstāvīgu dzīvi diemžēl nāksies atkal pārdoties pārādos, jo dzīvokļu cena nebūs samērojama ar algām latvijā. Manuprāt rezultātā šāda nekustāmā īpašuma pirkšanas stimulācija ir vērsta pret latvijas pilsoņiem. Es vēl saprastu, ja tiešām tas nekustāmā īpašuma pirkšanas cipars būtu ievēēērojami lielāks, kas nozīmētu, ka to tiešām tikai ekskluzīvi kāds var iegādāties. bet tie cipari, kas patreiz izskan ir diezgan smieklīgi un izskatās, ka tiek lobēta nekustāmo īpašumu tirgošana. 

kom    13:31  |  10.03.2010.

kaut kur bija rakstīts,ka ekonomiskie bēgļi no āfrikas maksā apmēram tādu pašu summu lai nokļūtu zviedrijā. Tātad šeit legāli brauks bēgļi nevis investori. 

Felix    14:52  |  10.03.2010.

Acimredzot, raidijumaa klat bus ari "saimnieks" Slesers, kurs visur redz tikai to, ko var pardot. Lugums vinam pajautaat, kadaa diez valodaa tie investori Latvijaa nodarbinaas tos 5 darbiniekus, lidz ar to - kadu valodas vidi papildinas ta saucamie investori, jo ir pilnigi skaidrs, no kuras debespuses Slesers sagaida investoru piepludumu. 

Inga  niks@inbox.lv  15:29  |  10.03.2010.

Manuprāt, Jāni, labāk, lai Latvijā iebrauc mākoš nopelnīt vai mākoš labi tērēt cilvēks, tā vienkāršoti runājot, vienalga no kuras pasaules malas, nevis parastie strādnieki, neizglītoti, pa lēto strādājoši utt utt. Jo nesanāks jau mums dzīvot visu laiku izolēti, nevienu nelaist, nevienu nepielaist, visus atstumt utt.... Mums neviesn nevar apdraudēt to, kas ir mūsos iekšā, dvēselēs, gribā, latviskumu. Arfaktori ir un paliek tikai ārfaktori. Jābūt garā stipriem, jāmīl Latvija un tad nekas mūs neapdraudēs....jo neba nu mēs neizturējām padomju laikus un vēl kādus tik ne periodus, ne jau iedzīvotāju statistikā ir sāls... Ar cieņu - Inga 

Ku-Kū    17:54  |  10.03.2010.

25 000 - 100 000 Ls ,tā ir sīknauda priekš nopietnas investīcijas.Jums tā liekas liela summa,bet neko nopietnu ar to iesākt nevar.Investēs,saņems atļauju un bankrotēs,bet eiropa vaļā.Tagad daudziem trūkst līdzekļu attīstībai,izdzīvošanai,kānu kuram.Bankas kredītus nedod,īpašumu cenas zemas,piedāvājums liels.Kāpēc man nenopirkt īpašumu,par nieka cenu,kopā ar piekļuvi eiropai.Nepirkšu šoreiz gruntsgabalu uz mēness.Trūkumā iedzītie latvieši pārdos man zemi pie dzintara jūras par kapeikām.Daudzas vērtības nosacīti jau ir ieķīlātas SVF,vēl pārdodam savu zemi un vergojam baroniem.Atceraties cik sūri, grūti mūsu vectēvi atstrādāja savas muļķības vācu baroniem.Nopietniem investoriem patreizējā likumdošana neliek nekādus šhērsļus,bet diemžēl to nopietno nav. 

oga    18:00  |  10.03.2010.

nu ko atkal paplapas par kartejo trekno gadu parpalikuma projektu, ko var gribet no oranzajiem, ja cilvecini nav spejigi izvest, kas treknajos gados ir savarits. 

zane    18:44  |  10.03.2010.

Tas gan Latvijai būs liels ieguvums- piecas darba vietas un iebraucēji ar visām sievām, bērniem un babuškām. Nu nevajag mums tādus investorus, kuri maksā, lai ietiktu ES. Vēl tikai Šlesers atvedīs Lasvegasu ar visām spēļu ellēm un tad darbs būs padarīts. 

Arla  lamsa.arturs@gmail.com  19:13  |  10.03.2010.

Manuprāt viens no iemesliem kāpēc KHL dotē Rīgas Dinamo komandu ir tieši iespēja pārējo Krievijas komandu spēlētājiem un galvenais arī komandu funkcionāriem tikt pie Šengenas vīzām, bet es personīgi šajā apstāklī neko sliktu nesaskatu ir labums gan mūsu sportistiem gan faniem. Kas attiecas uz imigrācijas likuma grozījumiem, manuprāt tie ir pietiekami saprātīgi ne par lētu ne par dārgu, nevajag iedomāties ka tie kas ir spējīgi samaksāt tādu naudu, nevarētu tikt Eiropa arī pa citiem ceļiem 

Armands    20:04  |  10.03.2010.

Pasakiet, kurās nozarēs un sfērās atļauts investēt Latvijā un paši likumdevēji tad pieņemiet lēmumus par atbalstu investoram. Nevis paliek tā, ka atnāk investors, novada pašvaldība tam aizliedz realizēt ieceri un tas nemaz nenonāks līdz bonusam, ko grasaties pieņemt ar šo likumu. Tādu investoru ir daudz un Latvija jau ir šādi palaidusi garām vairākus simtus miljonus nevien investīcijas bet arī no investīcijām izrietošos ražotnes nodokļu maksājumus. Jāsāk no otras puses. Atbalsts investīcijām virs 500 000 peņem valdība nevis vietējā pasvaldība. Pagaidām šis likums tiešām darbotos tikai Rīgā. Bet pasakiet vai Ministri un saeima zin ka un kādus lēmumus, par kādām investīcijām noraida novada pašvaldības. 

GGG    20:23  |  10.03.2010.

To Vecais Jezups. Nu labi salīdzināsim investīcijas Kanādā (balstoties uz taviem datiem) un Latvijā. Tātad, Kanādā ir jāiegulda 400 000 CAD, kas ir 200 000 Ls un pēc pieciem gadiem var izņemt šo naudu (bez nodokļiem un “zaudējot” tikai procentus). Latvijā (runājot par nekustāmiem Rīgā un pilsētās) – ir jānopērk īpašums ar kadastrālo vērtību 100 000 LVL, kas šajās vietas pārdošanas cenās 200 000 - 300 000 LVL, kas ir vismaz tie paši Kanādas 400 000 CAD. Vai nav par šerpu, salīdzinot Kanādas un Latvijas apstākļus? 

Zanda  pukekos@inbox.lv  21:48  |  10.03.2010.

atbalstu likuma izsludināšanu, jo esmu atradusi pircēju savam apgrūtinātajam ar hipotēku īpašumam- senai ģimenes mājai, kuru atjaunojām, bet interesenti ir no Krievijas...un ziniet, man ir pilnīgi vienalga, kas nopirktu šo mūsu izloloto īpašumu, jo mājas pārdošana man palīdzētu ne tikai, dzēst kredītu, bet arī bez stresa nopirkt bērniem maizi un desu, jo šobrīd "desas"daļa tiek samaksāta bankai... 

Aivis  adresats@tvnet.lv  22:02  |  10.03.2010.

Man tads jautajums, vai tie arvalstu investori nopirks manu hruscovka dzivokli??? Hallo!? Baze! Nu beidziet stastit mulkibas. Kadi miljoni? Kadas darba vietas? Normalas finansu iestades uzskata uznemumu veramu nemamu, ja darbinieku skaits ir vismaz 15. cilveki. 

linda  inga62@one.lv  22:14  |  10.03.2010.

Trūkst vārdu, klausoties šos gudros, jo īpaši Šīna kungu. ES kādu gadu atpakaļ no viena Latio filiāles vadītāja dzirdēju frāzi, ļoti labi kad daudz īpašumi tagad ir pieejami, jo mūsu sadarbības partneri citās valstīs (arī krievijā) "berzē rokas", lai tikai iegūtu lētus īpašumus, un šeit nemaz neiet runa par uzņēmējdarbību, bet gan par NĪ pirkšanu un pārdošanu, kur nav vajadzīgs nodarbināt latvju bāleliņus. Turklāt pie visa šitā NĪ kraha ir vainīgi tikai un vienīgi Latio, kuri būtu jāsauc pie atbildības. 

Janis  22:22  |  10.03.2010.

Bet Īrijā arī savā laikā veidoja ekonomiku un politiku, lai cilvēki varētu iebraukt un strādāt, kaut vai mazkavalificētu darbu. Patreiz mēs piedāvājam cilvēkiem iebraukt Latvijā, stiprināt mūsu ekonomiku un radīt darbavietas. Reāli Īrijas ekonomika pēdējo 40 gadu laikā ir tikai attīstījusies. 

Guntis    22:23  |  10.03.2010.

Skaidri redzams: ja nebūs burbuļnomikas, tad Šleseram un citiem kompardoriem ir gals klāt. Toties citi tad varēs padomāt, kā dzīvot. 



1-20 ; 21-40 ; 41-42 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: