Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 28.03.2024.
 
Šonedēļ Finanšu ministrija (FM) publiskoja tos priekšlikumus 2011.gada budžeta konsolidācijas pasākumiem, ko tā piedāvā valdībai. Šie priekšlikumi izraisījuši gana daudz kritisku komentāru – gan par to, ka pārāk lielu konsolidācijas daļu piedāvāts realizēt uz nodokļu paaugstināšanas, bet pārāk mazu – uz izdevumu samazināšanas rēķina, gan arī par konkrētajiem pasākumiem. 17.novembra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” FM valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis ar nevalstiskā sektora pārstāvjiem un ekspertu spēkojās argumentiem par to, vai piedāvātie priekšlikumi ir vai nav labi.
Janis    10:13  |  19.11.2010.

Noskatījos 17.11.10. jūsu raidījumu "Kas notiek Latvijā". Jāni, patiešām kļuva skumji, kad uz raidījumu tiek aicināti pārstāvji spriest par nodokļu izmaiņām (konkrēti PVN) personas kas pārstāv atvainojos bet "svētās govis" (konkrēti Kazāka k-gs). Jautāju jums konkrēti cik lielu PVN pašlaik maksā lobētie viesnīcnieki?... Kādēļ?!... cik lielu PVN maksā apdrošinātāji?... kādēļ?!... cik lielu PVN maksā notāri (un tamlīdzīgi)?... kādēļ?... cik lielu PVN maksā Kazāka k-ga pārstāvētie banku pārstāvji?... Kādēļ?...UN VIS BEIDZOT: KADEL MUMS VISAI PAREJAI SABIEDRIBAS DALAI UZ SAVIEM PLECIEM IR JANES SO "SVETO GOVJU" IZDEVUMI??? Piemēram: Vai tad ārstniecības pakalpojumi ir mazāk nozīmīgi kā teiksim banku pakalpojumi? 

Jānis Domburs    19:26  |  19.11.2010.

Par, Jūsuprāt, "svētajām govīm". Pirmkārt, neatrodu iemeslu Kazāka kungu identificēt kā viesnīcnieku vai notāru pārstāvi. Otrkārt, neatrodu pamatu pretstatīt banku un ārstniecības pakalpojumus. Treškārt, Kazāka kungs, tāpat kā darba devēju, arodbiedrību, pašvaldību un dažādu organizāciju pārstāvji ir Latvijā un medijos plaši atzīti sociālekonomikas un budžeta lietu lietpratēji un vērtētāji, un ne pirmo gadu, tāpēc skumji, ka šāda dalībnieku izvēle skumdina. JD 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: