Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 20.04.2024.
 
Otrajā nedēļā pēc Saeimas vēlēšanām skaidrības par iespējamiem varas, koalīcijas un valdības modeļiem pēc formas un principiem pēc satura ir vēl mazāk nekā pirmajā, un gluži vai ik dienas izskan jaunas versijas. Tāpēc šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” darbakārtībā ir šo politisko scenāriju analizēšana no politiķu un sabiedrības interešu viedokļiem.
1-20 ; 21-21 ;
Aldis  aldis@catri.lv  15:33  |  13.10.2010.

Žēl, ka nebūs Vita Matīsa 

Aldis    15:51  |  13.10.2010.

Pēc SC neveiksmes tiks realizēts plāns B. Visiem iespējamiem līdzekļiem tiks šķelta koalīcija, par kuru nobalsoja vēlētāju vairākums. 

Nash    16:56  |  13.10.2010.

Godīgi sakot es nesaprotu-kāpēc neviens nerunā par to,ka SC neņēma koalīcijā Vienotību,bet gan Šlesera partiju Rīgas domē.Par šo faktu neviens vairs nerunā un no pirmās dienas uztvēra kā pašsaprotamu,bet,ja SC netiek ņemts koalīcijā Saeimā tad tiek taisīts tāds troksnis,ka nelabi metas. Gribētos,lai J.Domburs pajautā par situāciju ar Rīgas domi,jo viss ko SC Rīgā ir izdarījis ir tikai iesācis Ziemeļu pārvada projektēšanu kura laikā Dienvidu tilts ir atstāts novārtā,un dažreiz tiek pieminēts par Dudajeva ielas nosaukuma nomaiņu.Par Lužkova vizīti es domāju nav pat vērts pieminēt! Arī noslēdzot robežlīgumu ar Krieviju un atdodot Abreni tika solīts,ka attīstīsies abu valstu attiecības un būs lielākas tirgus iespējas,bet realitātē nekas uz labo pusi īpaši nav gājis. Ne jau Latvija mēģina attālināties no Krievijas,bet gan Krievija mēģina izolēties no citām valstīm,lai varētu vienkāršāk slēpt bardaku savā valstī no citu acīm. 

krista    18:43  |  13.10.2010.

Diez vai vajadzētu aicināt cilvēkus, kas visi dziedās Saskaņas centra lūgšanas dziesmu - Muižnieks, Makarovs, Šmits, Matjakubova.... 

Jānis    18:45  |  13.10.2010.

Ir divas iespējas: naidoties ar Kriviju un krieviem Latvijā, vienlaicīgi nesaprastiem Rietumos un ņemt koalīcijā VL!/TB/LNNK ultranacionāļus, vai arī reāli sākt integrāciju un nāciju samierināšanās politiku Latvijā, beigt 20 gadus pastāvošo biedēšanu ar naidnieka tēlu, līdz ar to beidzot tikt saprastiem gan Rietumos, gan Austrumos un ņemt koalīcijā SC, tādejādi vienreiz arī valdībai nostrādāt visus 4 gadus. 

Lols    18:56  |  13.10.2010.

Vienotība pilnīgi muļķīgi ir radījusi saspīlējumu un nervozitāti, kur vēl nupat tās nebija. Būtu pieturējušies pie vienkāršās pirmsvēlēšanu apņemšanās par esošo koalīciju un šī nejēdzīgā sabiedrības kacināšana atkristu. Vienotības "dižo" shēmotāju mēģinājumi kaut ko sastiķēt ar SC, lai it kā nodrošinātos pret Lemberga ietekmi un apturētu it kā neizbēgamo Dombrovska valdības krišanu jau pēc pusgada, kuru kaldinās SC+PLL, ir absolūti naivi. Dombrovska valdības krišana gandrīz vai ar 100% garantiju no Latvijas "viedajiem" ir tikusi prognozēta jau vairākkārtīgi, tāpēc domāju, ka arī šoreiz šīs prognozes nav nopietni ņemamas vērā. 

Lols    19:04  |  13.10.2010.

Jāni (tas, kas SC atbalstītājs), kāpēc VL apsaukā par radikāļiem kaut arī viņi norobežojās no 1. jūlija akcijas (vācu ienākšana Rīgā), savukārt SC ir normāls politisks spēks kaut arī tās biedri nekautrējas publiski atzīmēt sarkanarmiešu ienākšanu Rīgā? Kurš tad te ir tas radikālis un naida kurinātājs? Kas traucēs SC sadarbībā ar PLL gāzt valdību esot koalīcijā? Latvijā taču ir pietiekami daudz gadījumu, kad valdību gāž tieši koalīcijā esoša partija. Faktiski vienīgais veids kā gāzt vairākuma valdību ir no koalīcijas. Opozīcija, lai arī kā censtos vairāk par savām mazākuma balsīm izspiest nevar. 

Jānis    20:59  |  13.10.2010.

Daļa cilvēku ir tā iezombēta ar ienaidnieka tēlu, ka pat katrs vārds, ko kāds objektīvi izsaka par SC, tiek apriets un nosaukts par Kremļa aģentu vai citādi. Arī šeit, kur būtu jānotiek kaut cik normālai diskusijai, komentētājs ar segvārdu "krista" cienījamiem cilvēkiem, pat nedzirdot viņu viedokli, uzreiz atkārto par Saskaņas centru visu laiku skandēto tekstu. Tāpat komentētājs "Lols" cenšas likumīgi atļautos vienas mazas grupas pasākumos saskatīt draudus latviešu nācijai, bet neredz citas grupas izdarības, ko nosoda ne tikai Krievija, bet arī mūsu Rietumu sabiedrotie. 

valdis  valdis@chd.lv  21:55  |  13.10.2010.

kamdel jalauza galva!? Tak vajag dot visu ministru kabinetu saskaņai. Tie noteikti panāks no Kremļa Latvijas okupācijas faktu, līdz ar to atrisinās arī okupācijas seku likvidēšanu. Kapēc to izdarīs? Tak pavisam vienkārši, labejie atdeva Abreni un neko nedabūja, ne gāzi, ne Latvijas kinofondus, nu neko, pat paldies! :) Visu varu Sakaņai! 

valdis  valdis@chd.lv  21:56  |  13.10.2010.

..okupāciasjas fakta atzīšanu... kļūdījos 

Lols    23:04  |  13.10.2010.

Jāni, bet varbūt tu esi iezombēts ar SC kā drauga vārdu? Un kur konkrēti VL ir nosodīts no Rietumu puses? Es domāju konkrēti nevis kādu vietējo, kas "gudri" kaut ko spriež. 

Vanags    23:26  |  13.10.2010.

Ko līdz- labējie politiķi- Vienotība, ZZS (visā rietumu pasaulē zaļie parasti ir no centra pa kreisi!!!), TB/LNNK- Visu Latvijai u.c. iesaistīs valdības vaeidošanā SC- būs jāsāk risināt samilzušas ekonomiskās un sociālās problēmas. Mūsu valdošie politiķi pazaudēs savu "jājamzirdziņu"- neviens vairs nevarēs biedēt ar krievu atnākšanu, bet vēlētāju pievilināšanai būs jāliek galdā reāli risinājumi... Tieši tā dēvētajiem latviskajiem spēkiem nav izdevīgi iesaistīt SC valdībā, bet atstāt ārpusē ar nevar- pēc 4 gadiem atkal vēlēšanas un kas zin cik tad mūžīgie opozicionāri Saskaņa iegūs balsu... 

Lolam    23:28  |  13.10.2010.

nebija jau runa ne par SC kā draugu, ne VL nosodījumu no Rietumiem, bija runa par dažādām dažādu vietējo "gudro" versijām. 

Inese    06:45  |  14.10.2010.

Nu tas viens no pēdējajiem salīdzinājumiem par akcionāriem un uzņēmumu nemaz ar nebija tik slikts... Varbūt ne attiecībā uz valdības iekšējajām darbībām, bet vispārēji salīdzinājumam starp valsti un tautu... Jo vai tad nebija tā, ka par nodokļu politikas aizsākumiem lasām attiecībā uz Florenci 13. gs.kad tā, kā pilsētvalsts ar savu specializāciju finanšu jomā ieviesa šo ideju par pilsoņiem kā savas valsts akcionāriem... man liekas mūsdienās mēs ļoti tālu no šīs pirmējās idejas esam aizgājuši - un tur jau arī izpaužas tas, ka cilvēks nejūtas piederīgs vai spējīgs ko ietekmēt tā tālāk - jo viņš nav piederīgs ne arī spējīgs ko ietekmēt... politika ir šovs, bet cilvēkiem būs darīt tā,kā tiem liks, kā tiem ar pirkstu norādīs, kā normatīvajos aktos ierakstīs utt. visas tās abstrakcijas. 

pasena    06:58  |  14.10.2010.

Kas tiem krieviem ir? Kamēr viņu mērķis būs otra valsts valoda, ar kāju pa durvīm attieksme pret Latviju, pret latviešu valodu un padomju propogandētā melīgā vēsture, tikmēr nav iespējams viņus pieņemt. Man tiešām gribētos lai krievi būtu pozitīvais resurss, bet tur viņiem pašiem jātiek skaidrībā ar attieksmi pret Latviju un latviešiem. Viņiem jāpieņem ka Latvija ir vienīgā valsts, kur runāt latviski un tas ir jārespektē. Paldies par spraigo raidījumu. Ļoti patika A.Mizišs, biju piemirsusi ka mums ir tādi cilvēki. Ceru, ka politkretīnu laiki beigušies. 

tante    10:56  |  14.10.2010.

Kāpēc latvietim visu laiku būtu jādomā, kā Latvijā jūtas krievi? Un kas domās par to, kā Latvijā jūtas latvietis? Ka viņš Latvijas galvaspilsētā jūtas kā baltais zvirbulis, jo visapkārt skan gandrīz vienīgi krievu valoda? Ka „Maximā” viņu nespēj apkalpot latviešu valodā? Un nevajag sūtīt latvieti uz citu veikalu, kur to varēs apkalpot latviski (kā to darīja Elīna Egle kādā no Dombura raidījumiem)! Vai tiešām latvietim jāskraida apkārt pa Rīgu, meklējot pārdevējus, kas spētu sazināties valsts valodā? Varbūt vēl kāds ieteiks vispār pārcelties uz Kurzemi? Vai veidot latviešu rezervātus? Vai esam aizmirsuši, kā sākās atmoda? Atgādināšu: ar protestiem pret metro celtniecību Rīgā, lai atkal neievestu kārtējos „krievvalodīgo” tūkstošus no Krievzemes! Un nebūt ne ekonomisku iemeslu dēļ! Ja man, latvietim, tagad, pēc 20 gadiem, joprojām jājūtas kā Tambovas guberņā, tad priekš kam bija vajadzīga sava valsts? Kas atbildēs uz šo jautājumu? 

Vanags    15:44  |  14.10.2010.

Divvalodība ir PCTVL (nesaņēma pat 2% vēlētāju atbalsta) darba kārtībā, SC ierosina latgaliešu valodai piešķirt reģionālās valodas statusu un izmantot mazākumtautību valodas saziņai ar valsts un pašvaldību iestādēm... Divvalodība ir kārtējā "pīle", kas ir izdevīga tā dēvētajām "latviskajām" un "godīgajām" partijām!!! 

tante    16:59  |  14.10.2010.

Domburs ir divkosīgs 

tantei    15:13  |  15.10.2010.

Domburs ir demokrātisks:-) 

Robertson    12:10  |  20.10.2010.

Atbraucu ciemos uz Latviju ! kaa visu laiku -atkal daliishanaas un reizinaashana -gudras sheemas -kaa veidot valdiibu -tikai neviena gudrinieka pat ieskaitot gudro Domburu kursh beidzot vareetu saakt domaat par ruupnieciibu un ekonomiku. DOMBUR JAANI! KAD BEIDZOT BUUS TAS PATS KNL AR MAZAJIEM UN VIDEEJIEM UZNJEEMEEJIEM -PIE TAM SEERIJVEIDAA -PAR VINJU UZNJEMEEJU PROBLEEMAAM???? nevis shis sviests ar tiem muldjonjaam politikaanjiem kuri visu laiku laipo melojot gan par Latvijas ekonomisko staavokli gan politiskaam sheemaam . Jeb Vienkarshi vienmeer taisnais Domburs ir kaut kaadi angazheets lai visu laiku reklameetu Latvijas nu jau var teikt bankrota politiku bet nekaadi reaali pie zemes piesaistiito ekonomiku? Un nav runa atkal par Kjirsoniem,Grendeem,Plaudeem un Saukaaniem-kuri jau taa piesuukushies ar pashslavinaashanos un valsts labveeliibaam gan pasuutiijumu gan pietuvinaatibu valdoshajiem elites veidojumiem- bet reaali maziem uznjeemeejiem kuri gan katru dienu kljuust mazaak un kuri veel knapi elpo Latvijaa jo ekonomikas neesamiibas peec -iedziivotaaji pamet sho ekonomisko telpu shiem uznjeemeejiem tas ir vislabaak juutams. jeb tas tomeer nav interesanti? 



1-20 ; 21-21 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: