Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 27.04.2024.
 
Pirmsvēlēšanu laikā dažādi socioloģisko pētījumu veicēji ir regulāri publiskojuši partiju un apvienību reitingus. Taču tajos uzzīmētās sabiedriskās domas ainas ne vienmēr sakrīt, kas ir īpaši būtiski, apzinoties, ka skaitļi tiek publiskoti un izmantoti plašsaziņas līdzekļos un var ietekmēt vēlētāju izvēli. Tāpēc 29.septembra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” nozares pārstāvji sprieda par reitingu tendencēm un atšķirībām, kā arī debatēja par izmantojamo metodoloģiju.
doma    12:35  |  30.09.2010.

Es domāju, ka nemitīga aptauju rezultātu publicēšana samazina par jaunajiem spēkiem balsojošo skaitu, jo, iespaidojoties no aptauju rezultātiem, daudzi nolemj "nemest savu balsi zemē", bet atdot to nevis par īsto favorītu (kas nav starp lielākajiem), bet gan par "mazāko ļaunumu". Ņemot vērā šo faktoru un citas manipulācijas ar dažādu aptauju un pseidoaptauju rezultātiem, manuprāt, labāk būtu aizliegt publicēt aptauju rezultātus priekšvēlēšanu laikā. 

Ahmeds    23:16  |  01.10.2010.

Nedaudz par citu temata škautni: Tauta bieži neaizdomājas, ka socioloģiskās aptaujas nesaka, ka šādi balsos LR pilsoņi vēlēšanās. Tās (pareizi veiktās) socioloģiskās aptaujas pasaka (ar pieņemamu 3-5% kļūdas novirzi) kā būtu atbildējuši uz uzdoto jautājumi visi LR pilsoņi Latvijā. Bet tas, ka viņi šādi atbildēja, nenozīmē, ka viņi šādi rīkotos tajā laikā vai rīkosies vēlēšanu dienā. Cilvēki bieži slēpj savu izvēli (jo sevišķi, ja tā ir nereti nosodīta) un var mainīt savu viedokli. Un arī neaiziet uz vēlēšanām. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: