Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 20.04.2024.
 
1.septembra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” nozares pārstāvji un eksperti sprieda par Latvijas iespējām eksportēt augstāko izglītību – par traucēkļiem un politiskās izšķiršanās jautājumiem, kas to varētu veicināt. Taču izrādījās, ka dalībniekiem ir atšķirīgas pozīcijas par to, vai iespējams būtisks augstākās izglītības eksports uz Austrumiem un vai līdz ar to nepieciešams mācīt krievu valodā, vai arī tas ir mīts.
marina    19:54  |  03.09.2010.

Šajā diskusijas sadaļā mani visvairāk uzjautrināja versija par tiltu. Mēs nu varot mācīt austrumu studentiem sadarboties ar Rietumiem un otrādi. Varbūt esmu pārāk skarba, bet neredzu, ka mums pašiem būtu īpaši panākumi sadarbībā ar vienu un otru virzienu dažādās jomās. Bet par izglītības eksportu runājot, vairāk sliecos uz pasniedzēju eksporta, importa virzienu. Tas gan, manuprāt, varētu būtiski celt gan kvalitāti, gan paplašināt augstskolu iespējas un apvāršņus. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: