Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 24.04.2024.
 
12.maija diskusijā „Kas notiek Latvijā?” par Latvijas ekonomikas zemāko punktu un nākotnes perspektīvām citastarp izraisījās strīds starp ekonomistu Uldi Osi un Latvijas Bankas prezidenta padomnieku par lata kursu un tā nozīmi ekonomikā. Pēc raidījuma U.Rutkaste atsūtīja KNL redakcijai savus papildus komentārus, uz kuriem savukārt, pēc KNL lūguma, atbildēja Uldis Osis. Publikas izglītošanas un analīzes nolūkos piedāvājam šo ekonomistu polemikas turpinājumu neklātienē.
karlis    13:39  |  21.05.2010.

Ai, ai, profesora kungs! Būsiet droši vien uz ātru roku palasījies interneta krājumus. Tagad tādas iespējas- gan bērniem, gan profesoriem. Ar sajēgu gan tā pašvaki gan vienam, gan otram. Jautājums- kas būtu noticis ar Latvijas tradicionālajām eksporta nozarēm (koks, mēbeles, metāli, zivis u.c.nozares ar zemu pievienoto vērtību) laikā no 2004. līdz 2008. gadam, ja Latvijas Banka būtu īstenojusi elastīgā valūtas kursa politikai? Vai mums šodien tad vispār būtu ko eksportēt? 

Limits    14:36  |  21.05.2010.

Karlis - tu neasproti ka maksa par kursu 0.7028 treknajos gados ir 20% inflacija toreiz un -20% IKP un bezdarbs 20% tagad? 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: