Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 29.03.2024.
 
Šodien Saeimā paredzēts balsojums par opozīcijas partiju rosināto iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces („Jaunais laiks”) demisiju. Demisijas iniciatores Tautas partijas (TP) Saeimas deputāte Anta Rugāte ar ministri 19.maija publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” mērojās argumentiem par to, vai demisijas pieprasījums ir vai nav pamatots. L.Mūrniece arī pieļāva, ka saistībā ar datu noplūdes lietu šobrīd tiek spēlēta „kaut kāda cita, lielāka spēle”.
viess    09:51  |  20.05.2010.

Mans viedoklis par vakardienas raidījumu ir šāds: Ja Ilze Nagla būtu neo, tad pilnīgi noteikti nebūtu pamata kriminālprocesam, jo žurnāliste būtu darījusi savu darbu - pētījusi to informāciju, kāda ir pieejama. Ja nebūtu pamata kriminālprocesam, tad kāda velna pēc būtu jāveic kratīšana pie žurnālistes. Policija ar kvēlu iekšlietu ministres atbalstu ir sapinusies savā meistarība diemžēl :( vai ari iepinusies politiķu izliktos slazdos :P vai varbūt sabotāža iekšlietu sistēmā? Bet vispār drūmi :( domāju, ka jārok ir pavisam citā virzienā... 

Zāle    10:42  |  20.05.2010.

Neaizstāvot policiju, liekas, ka Mūrnieces atkāpšanās tiek "spiesta" vairāk no mēdiju puses, kā arī TP. Žurnālisti, tā vien izskatās, Naglas datora faktu uztver vairāk emocionāli. Risks par preses brīvības pārkāpumu paliek. No otras puses, avota neizpaušana nav absolūts jēdziens un nav salīdzināms ne ar advokātu, ne ar grēksūdzes noslēpumu. Ir jāatceras viens - advokāts un garīdznieks ir "klusējošie amati", savukārt žurnālists - ziņu paudējs, viedokļa nesējs vai radītājs. Proti, žurnālists ziņas var iegūt bez kontroles un prettiesiski, un tālākā šādu ziņu izpaušana, vai kādas publicitātes radīšana var nest vairāk slikta. Kas attiecas tieši uz Mūrnieces atkāpšanās pieprasījumu - liekas, ka mēģinām tēlot ziemeļnieciski demokrātisku valsti (kā S.Veinbergas viedoklis), un arī šajā gadījumā, liekas, cienījamie žurnālisti vispirms runā (ja ne "bļauj") un pēc tam domā, ko runā. Treškārt, kam ir nepieciešama Mūrnieces ministres krēsls? Kam pirms vēlēšanām ir nepiecieša šūpošanās iekšlietu ministrijā? Ko, dāmas un kungi... :) 

Zāle    10:45  |  20.05.2010.

Labojums - S.Veinberga pauž skandināvu demokrātiskas vērtībās, savukārt mēs (pilsoņi, žurnālisti) - mēģinām "iecelt" Latvijā, vai arī tēlot. Nu tā, lai neviens nepārprot. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra
Neo un VID dati  

     Kas notiek ar Neo atklāšanu un kratīšanu pie žurnālistes?

         Dalibnieki         


Autors: