Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 26.04.2024.
 
Starptautisko aizdevēju misija, kas darbu Rīgā sākusi šonedēļ, ir ieradusies pēc pamatīga intervāla – iepriekšējā misija, kuras rezultātā tapa kārtējie aizdevuma programmas papildinājumi, notika vēl pērngada vasarā. Rit jau trešais gads kopš starptautiskā aizdevuma pirmsākumiem, un šīsnedēļas misijas darba kārtībā jau ir jautājumi saistībā ar plāniem uz nākamo gadu, tātad – ar programmas pabeigšanu. Kādi būs un kādiem jābūt šiem plāniem – tas ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” debašu pamatjautājums.
vārna    11:12  |  06.04.2011.

Oi, šovakar ies jautri - Fiskālis lies ūdeni, Hūte sīki paņirgs... Man jau patīk šī mūsu mēslu bedre, kur tie s... aizvien vairojas. Un ja vēl paralēli lasās LL grāmata par viduvējo šoferi... Tieši šorīt prātā ienāca doma - pamainām biku datus un situācijas, i grāmata par Fiskāli un citām pie varas esošām "nullēm bez kociņa" atkal gatava! ;) 

noIQ    11:36  |  06.04.2011.

Varbūt, ka ies jautri, bet, manuprāt, tas viss izskatīsies pēc kārtējā cirka, kura scenāriju jau tagat varam iedomāties... Latvijas plāns? Kur un kāds tas ir? Parastam cilvēkam nekāds plans nav redzams, tikai un vienigi agresivi mēģinājumi ar nodokļu. nodevu un citiem tautas slaukšanas paņemieniem ievākt nodevas valsts kasē.... Parādiet reālu attīstības stratēģiju, kas butu balstīta uz reālu situācijas analīzi, nevis populistiskiem pāterējumiem, ka mums, redz, viss ir ok. Mēs ēdam nost aizdevumu, bet ko darisim, kad tas beigsies? Bet, Domburam ieteiktu nepieļaut demagogijas un verbālās caurejas klatbutnin savā raidijumā. jo klaunus, kas sauc sevi par politiķiem un speciālistiem, mes varam uzklausīt ikdienā..... 

Baltais tēvs    13:01  |  06.04.2011.

Šīvakara tēmas rezultāts būs visdzidrākais ūdens - nebūs tajā nekā no tā ko vajag darīt. To nepiedāvās ne viena no abām pusēm. Tādēļ, šķiet, ka šīvakara KNL būs Saeima-2 - ūdens un nekādas konkrētības. Ne Vienotības valdības (kurā ietilpst arī ZZS) programma, ne ZZS alternatīvā brogramma - tādu nav. Ir tikai savstarpējie apmelojumi un strīdiņi - tu man neiedevi to ministra portfeli, tāpēc mēs neatbalstam tevi citur. Dombur, lūdzu mēģini dabūt kādu konkrētību no šīvakara viesiem. Es gribu zināt, cik smalkus vai rupjus diegus tagad vajadzēs, lai neizlaistu kārtējo santīmu no sava maciņa! 

Aizbraucējs    13:06  |  06.04.2011.

Paskatīšos, jau paskatīšos šovakar vēl šo raidījumu. Varbūt vēl kādas nedēļas, jo maija vidū dodos projām no Latvijas. Pie bērniem, kuri pēc darba zaudēšanas pagājušā gada oktobrī visu šo pusgadu centās kliedēt manas palikušās ilūzijas un, nu jau zudušās cerības manos 53 gados šeit tikt kaut vai pie kāda darba. Tas, ko var saukt par "eidžismu", jeb absolūtu vecuma diskrimināciju, esmu šī pusgada laukā izbaudījis līdz mielēm, līdz asarām. Lai arī mana "karjera", ja tā var teikt, sākumā nebūs nekāda dižā, toties būs iespēja nopelnīt vismaz iztikas līdzekļus un kādu nieku, ceru, atsūtīt uz Latviju dzīvesbiedrei. Tāpat ceru, ka nepaies pārāk liels laiks un gan jau arī viņa pārvāksies pie mums. Un viss, savu Latviju es, nekaunos, mīlēšu no attāluma, ar nostaļģiju, varbūt skumjām. Pārmetīsiet, ka neesmu meties biznesā? Jāatzīst manas divas augstākās izglītības ir ļāvušas pirms ko darīt, veikt nepieciešamos aprēķinus, sastādīt to, ko sauc par biznesa plānu. Secinājums bija diezgan nepatīkams. Ja to darītu godīgi, pat cenšoties samaksāt tikai kaut daļu nodokļu, to uzsākt man tomēr liedz esošā jau daudz piesauktā nodokļu politika. Tā kā iespējamais, lai arī nelielais, tomēr ar ražošanu saistīts bizness, ir diezgan energoietilpīgs, saistīts arī ar diezgan lielām transporta izmaksām, resursu cena ir nepaceļama. ja būtu pārdesmit gadus jaunāks, neizslēdzu, naivas idejas dzīts varbūt to mēģinātu. Bet tagad..., nē. Esmu zaudējis jaunības naivās ilūzijas. Turklāt, godīgi teikšu, esmu arī noguris. No visa, kas šeit jau kuro gadu notiek. Tā kā nosodiet mani, ja vēlaties, turpiniet šeit apkarot cilvēkēdāju labākajās morāles tradīcijās viens otru, es uz to lūkošos no attāluma un par to nemaz nekaunēšos. Un vēl. Savos daudzajos darba gados (kopā 32) esmu šeit atstājis pietiekami lielu pievienoto vērtību, lai nejustos nevienam parādā un mierīgu sirdi pēc noteiktā laika pateikt arī ardievas Latvijas rezidenta situācijai. Tā kā uz maniem nodokļiem neceriet. 

vārna    13:26  |  06.04.2011.

Aizbraucēj! Es tev novēlu visu labāko! Jo to, ko tu raksti, es sapratu 90. gadu krīzes laikā, kad darba meklējumos radikāli nomainīju profesiju. Toreiz arī bija doma par savu biznesu, bet sarēķināju... Un pat treknajos gados gājis tik uz slikto pusi. Par nodokļiem tas pats - nav vērts maksāt, jāizvairās, kā vien spēj! Un, kādam iebilstot par pensijām, varu pateikt tika to, ka līdz tai ir jānodzīvo... Un laiki mainās... ;) 

skats no laukiem    16:01  |  06.04.2011.

Jāni, lūdzu uzaicini politoloģi Ilzi Ostrovsku, to lūdzu jau ilgi, liekas ka nelasi savu skatīt, ieteikumus?? 

Aizbraucējs    16:45  |  06.04.2011.

Ak jā, būtu vēl interesanti uzzināt no t.s. premjerministra atbildi uz šo jautājumu: "...Dombrovsis norādīja, ka joprojām tiek domāts par nekustamā īpašuma nodokļa celšanu 2012.gadā. «Varētu būt runa par vēl kādu mazu nodokli [tā celšanu] kaut kur. Bet nav runa par pamatnodokļiem,» pauda viņš, gan neminot par kādu «mazo nodokļu» celšanu varētu būt runa." Un tad mēģināt saprast, kura šādu "ekonomistu un finansistu" vadītā valstī vēl ir dūša kaut ko uzsākt. 

murgs, pēc 20 ne    18:41  |  06.04.2011.

ļoti gribētos dzirdēt Labkl. min. viedokli--par tēmu, mēs nedrīkstam samazināt pensijas??kādas muļķības, visas pensijas, kuras ir aprēķinātas šogad ir kā nomērītas līdz Ls 170, par nostrād. 40 un vair. darba gadiem,, 

Aivars    18:56  |  06.04.2011.

Gribētos dzirdēt atbildi no Valda,cik liels ir nodoklis par rindu mājām Dreiliņos un no kurienes 180 000,ko aizdot ja bizness neiet? 

Dace    18:59  |  06.04.2011.

Ja grib no kāda aizņemties naudu, tad savus noteikumus nevar uzstādīt, nemaz nerunājot par ultimātiem,pretējā gadījumā neviens naudu neaizdos. 

skaidrs    19:15  |  06.04.2011.

Cerams, ka Lemberga kungam drīzumā pamainīs drošības līdzekli un apcietinās. 

Aldis  J.Domburam  19:24  |  06.04.2011.

Nu lūdzu lieciet Dombrovskim beidzot atbildēt konkrēti un lakoniski, nevis kult tukšus demagoģijas salmus. Tas jau tiešām ir piegriezies ar savu teicienu: Es vēlreiz atkārtoju utt. utjp . 

noIQ    19:47  |  06.04.2011.

Dace! Ja Latvijas valstij būtu kautmazākie rieksti, tad ne tikai varētu mainīt un strīdēties par noteikumiem. bet dabūt ari procentu samazināšanu vai parada daļas atlaišanu... Vajag tik riekstus, lai kutinātu nervus ar lēmumiem tajās organizācijās, kuras mums ir balstiesības... Bet, klanoties pazemīgā pozā, mēs varam tikai lūgt un pakļauties.... 

Izmisums  knl@knl.lv  22:27  |  06.04.2011.

Mums ir divu veidu politiķi. Ir politiķi kuri izlaupa valsti un kaut ko dara arī valsts labā, Un ir politiķi kuri valsti neizlaupa, bet arī tās labā neko nedara. Jautājums. Ko darīt latviešiem, kurus no viņiem izvēlēties, kurus atbalstīt ??? 

Daina    23:01  |  06.04.2011.

Ja vēl Dombrovskis ar Vilku runātu ar tādu degsmi(un nevis kā zombēti) un loģiskiem priekšlikumiem,kā Lembergs-tad varētu sākt domāt,ka varbūt arī pie mums var kas mainīties kaut nedaudz uz labu... 

Andr;s  albans@inbox.lv  23:01  |  06.04.2011.

...ļaujam vadiit varbuut vadonim šim visu šo - Latvijiņu skudraino ... 

afriks    00:01  |  07.04.2011.

Krizes sekas un celonji. Kungi vaino visu pasauli, bet ne sevi. Tur jau ir taa problema Dombur, ka tu aicini cilvekus, kuriem Republika ir darba vieta, nevis parlieciba. Vinju sabiedriskaas strukturas identitate ir gimenju un finansu grupejumu limenii. Taa ir vinju sleptaa ideologija. 

vārna    12:00  |  07.04.2011.

Tiklīdz redzēju, kas no Vienotības atzara piedalīsies, tā sapratu, ka vairāk laika grāmatai sanāks, hi-hi. Zaļzemniekiem jau bez Lemberga un Brigmaņa i nav lāga runasvīru... Man patika, ka Jānis sākumā pieminēja visus mūs kopumā, sakot, lai nelej ūdeni lieki... Tomēr raidījums šā vai tā noritēja kā pali arī šajā pavasarī. Un mēs to jau zinājām, ka Fiskālis ir demagogs, kas tukši maļ savu, Vilks gaudo līdz barā, bet nu tā beibe viņiem kompānijā vispār tukšmulde, kura pat savu domu uzturēt intervijās un sarunās nespēj (man šķiet, ka Nekā Personīga tas bija, kas par Viņķeles kundzīti paņirdza). 

vasjad    23:06  |  24.05.2011.

Notiek "Kolsonulizacija" (siltas garas apakšbikses + laizīšana) starptautiskajiem aizdevējiem lai tikai nesamazināt ieredņus un to algas un maksāt izdienesta pensijas, nepieliekot tur arī 5-10 gadus. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: