Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 20.04.2024.
 
Pēdējās nedēļās vairākās publikācijās saistībā ar priekšvēlēšanu debatēm sabiedriskajā televīzijā izskanējušas nepilnīgas vai sagrozītas interpretācijas vai pat nepatiesības, tostarp arī saistībā ar Jāņa Dombura piedāvājumiem priekšvēlēšanu debatēm, oponējot LTV plāniem. Tāpēc, lai veicinātu objektīvu spriešanu, nevis spekulācijas, šajā rakstā no mana skatapunkta izklāstīti fakti un argumenti par šo tēmu.
kukuu    14:56  |  20.07.2010.

Viss būtu labi, bet neder ierobežojums partijām, kuras socioloģiskās aptaujās nav pārsniegušas 2%. Tieši šajās vēlēšanās būtu ļoti nepieciešami jauni politiski spēki. Sevišķi tādi, kuri nāk bez nikniem sponsoriem, tātad ar minimlu vai vispār bez politiskās reklāmas. Ja saraksts ir apstiprināts vēlēšanām, tad nav nekāda juridiska pamata ierobežot tā iespējas piedalīties priekšvēlēšanu cīņā līdzvērtīgi ar citiem sarakstiem. Piemēram, Pēdējā Partija. Tai vispār nav paredzēts priekšvēlēšanu budžets. Bez pezmaksas atklātām diskusijām tiešajā ēterā tai nekādas citas reklāmas nebūs. Tātad 2% nesasniegs kamēr nebūs raidījumā, un nebūs raidījumā kamēr nesasniegs 2%. Ņemot vērā ka šie raidījumi tiks finansēti no budžeta līdzekļiem, iespējami pat tiesu darbi. 

no laukiem    21:34  |  21.07.2010.

lai partijas atskaitās ko labu un sliktu ir izdarījušas saistībā ar iepriekš. Saemas solījumiem- kā tika pildīti solījumi,,,un tad lai sola nākamos. 

Uwix  uwix@inbox.lv  21:32  |  02.08.2010.

Uzreiz brīdinu, esmu Pēdējās partijas biedrs un kandidāts Gunārs Rodins. Neskatoties uz šo faktu centīšos abstrahēties no tā, jo visticamāk, ka "ēterā" tā pat neparādīšos, un došu idejas pēc būtības (PS: uz visām 10 tēmām savas partijas atbildes es nezinu). --- 3 Svarīgākie noteikumi: A) Nepieļaut konkurentu "apliešanu", tas jau ir tik daudz darīt un vēlētājam vēl "sū...āku" par partijām/politiku viedokli radīt tāpat nevar. Balto un pūkaino vairs nav palicis... Cīnās ar ideju un mērķi, aizstāv/apstrīd to jēgu. Svilpe/taure brīdī kad tiek sludināts "mēs esam labāki par viņiem" , "viņi ir ļauni" ... Sakrājot 5 svilpes, dalībnieks tiek "izbanots". B) Nepieļaut "lāča dalīšanu" pirms vēlēšanām. Arī simpātiju/antipātiju par konkurentu ēterā ne. Tekošos un bijušos reitingus nedrīkst pieminēt. Saturs: 1) Būtu jēga pirmajā ciklā "izvilināt" no katras partijas - kas būs nākamo 4 gadu "bekons un sviests", kas ļaus mūsu ekonomikai atjaunoties. Kas ir tie priešnosacījumi un izmaiņas, lai šī vīzija īstenotos. Saknē griezt BLABLA... 2) Ar ko pamatojas partiju sludinātā labklājības reliģija? Uz kā rēķina? Ja uz eksporta rēķina, lūdzu nosaukt ILGTSPĒJĪGAS un MASVEIDA lietas. 3) Ko darīs lai vēlētājs varētu ticēt Saeimai ? (saknē griežot "bet mēs būsim godīgi / tiesāsim sliktos,kas nav deputātu kompencē). Kā nostiprinās valsts varas uzticamību. 4) Ko darīs, lai Tauta še vairotos un nemuktu prom uz ārzemēm? No kurienes nauda, ko viņi te darīs? Kādā veidā laukos atgriezīsies strādājoši ļaudis? 5) Ko darīs lai nākamā naudas/naftas cenu krīze tik sāpīgi nesistu Latviju? 6) Kur ņemt naudu valsts attīstībai? Konteksts: ja komercbankas nedod naudu, ES projektu un tā naudu tāpat nevar dabūt (atmaksā pašās beigās). Pieņemam ka komercbankas ietekmēt nevar, jebšu "nē" - tad kā tieši. 7) Ko darīs, kad aptrūksies "pensiju naudas"? 8) Ko darīt pēc "100Ls" ielāpa izbeigšanās... 9) Cik konkrētā partija baidās no "krievu/amerikāņu/eiropas" ietekmes. Izvelkam fobijas un to pamatojumus ... Taisnīguma atjaunotājiem: "kādēļ bērniem jāmaksā par vecāku darbiem, ja viņi tajos nav piedalījušies". Uz kā rēķina? 10) Ko darīs lemšanu padarītu mazāk atkarīgu no naudas varas (sevišķi periodā kad naudas nav/maz)? Kā paši politiķi/partija interpretē jēdzienu "politiskā atbildība". 

uwix  uwix@inbox.lv  10:32  |  03.08.2010.

esaku uztaisīt diskusijās gana smieklīgu bet efektīvu "šova elementu" - tautas vērtējums tiešā ēterā. Studijā centrā tiek viducī novietoti 2 krāsaini baloni - viens zaļš="ir labs - turpini". sarkans="sviets! - pietiek". Pie baloniem ir "vārstuļi", kuri regulējami laiž ārā gaisu no balona. Šie baloni ir savienoti pa gaisa vadiņiem ar novērotāju zāli. Uz studijas lielo koncertzāli sanāk brīvprātīgi ļaudis, kas grib piedalīties diskusijas vērtēšanā ar savu plaušu. Katram pirms ieejas tiek iedot divus iemutīšus (higēna). Katrs vērtētājs pieštepselējas pie diviem "maģistrālajiem" gaisa vadiem (sarkans+zaļš). Uzsākot diskusiju notiek balona tests. Visiem novērotājiem jāpūš zaļajā trubā un diskusijas vadītājs tikmēr regulē balona noplūdi (samazinot) kamēr balons saplīst. Tādu pat testu izdara ar sarkano balonu. Vadītājam ir divas pogas lai nobloķētu pūšanu un izlaistu visu gaisu no abiem baloniem. Tas tiek darīts brīdī kad mainās aktīvais runātājs. Brīdī kad zaļais balons pārsprāgst - moderators nedrīkst runātāju apturēt/traucēt 5 minūtes. Brīdī kad sarkanais balons pārsprāgst - moderators aptur runātāju un izslēdz no diskusijas 5 minūtes. Lēti un labi - tiešā demokrātija, bez bļaustīšanās ēterā, bet ar efektīvu paukš :). Plaušas ātri nogurst/reibst galva, tādēļ nepārtraukta pūšana nav iespējama + vērtētāju zālē klusums. Diskusijas dalībnieki redz balonus un sviestu nedzenā, ja redz "robežas". (copyleft) šova elementa ideju brīvi atdodu PRIEKŠVĒLEŠANU DISKUSIJU RĪKOTĀJIEM bez maksas un pretenzijām. 

Raimonds  raimonds.a@gmail.com  23:00  |  09.08.2010.

Kurā datumā būs atpakaļ KNL pēc 2010. vasaras atvaļinājuma? 

Brigita    02:21  |  16.08.2010.

Arī es vēlos zināt, kad atgriezīsies raidījums "Kas notiek Latvijā?" Ļoti gaidu šo raidījumu un tikšanos ar tā vadītāju, žurnālistu J.Domburu. 

KNL redakcija  knl@knl.lv  10:41  |  16.08.2010.

"Kas notiek Latvijā?" diskusijas atsāksies šonedēļ- 18.augustā plkst. 21.20 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: