Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 28.03.2024.
 
Noslēdzot pirmā pusgada sezonu, „Kas notiek Latvijā?” debašu šīsnedēļas darba kārtībā ir jautājumi par to, kas notiks un kam jānotiek šovasar, plānojot nākamā gada valsts budžetu un reformas dažādās nozarēs, vērtējot valsts pārvaldes funkcijas un cenšoties atveseļot un „balināt” ekonomiku.
Jurģis  jurgis84@gmail.com  21:51  |  30.06.2010.

Skatos raidījumu un man nav saprotams vai tiešām visi izliekas par muļķiem vai arī ir muļķi vai arī tik tiešām es esmu muļķis. Kāds ir muļķis! JO! Latvijā eknomiskā krīzi izraisīja NĪ burbulis un tā laikā paņemtie kredīti. Ja treknajos gados Latvijas mājsaimniecības ņēma kredītus un maksāja par tiem ik mēnesi 30% no saviem ienākumiem un Bankas turpināja izsniegt dažāda veida aizdevumus kas ieplūda iekšējā apritē tad tagad samazinoties ienākumiem (ja tādi vispār ir) reāli katru mēnesi mājsaimniecības maksā par NĪ burbulī paņemtajiem kredītiem 60% un vairāk - lai gan patiesībā vērtība kas jāmaksā par iespēju dzīvot mājās ir daudz mazāka. Taču tā kā nav tāda maksātnespējas likuma kā to noraidīja Zatlers pakļajoties banku lobijam nav iespējams atteikties no šīm klaušām. Ko es vēlos pateikt - tagad mājsaimniecības maksā 60% savu ienākumu par dzīvesvietu kas faktiski pieder Zviedru bankām, kas apturējušas kreditēšanu. Tātad šie 60% ienākumu PAZŪD no Latvijas eknomikas uz nenoteiktu laiku - varētu teikt uz neatgriešanos. Tātad faktiski maksājot par savu dzīves vietu Zviedru Bankai var droši teikt ka mēs IMPORTĒJAM šo preci - iespēja dzīvot mājās. Tagad padomājiet ja saskaita visu šo masīvo kredīta maksājumu summu kopā ko maksājam Zviedru Bankām par pārmaksātajiem kredītiem - CIK patiesībā Latvija IMPORTĒ un cik EKSPORTĒ. Pieskaitot šos kredītus pie IMPORTA var droši teikt ka Balansa NAV un tas ir MILZĪGĀ pārsvarā IMPORTAM. Tātad MILZĪGS imports pret niecīgu eksportu = BANKROTS VALSTIJ!!! Jūs varat domāt kādus nodokļus un konsolidācijas vēlaties - bankrots vai lēnas mokas līdz tālākiem aizdevumiem kas beidzās ar bankrotu - nav izbēgams! Ja vien netiek realizēta iespēja labot NĪ burbuļa efekta kļūdu un dot iespēju atteikties no klaušām LAI ATGRIEZTU LATVIJAS EKNOMIKĀ FINANŠU RESURSUS KAS VĒL APLIKUŠI LAI NODROŠINĀTU IEKŠĒJO PIEPRASĪJUMU!!! 

Dombura kungam    22:12  |  30.06.2010.

Dombura kungam, jautājums Bičevska un Dombrovska k-giem Par cik ERAB nopirka no Parex bankas 25% akciju sliktajā bankā un kāda bija akciju cena tolaik? Un cik ERAB ieguva % akciju restrukturizētā jaunajā, labajā, skaistajā Pareksa bankā, kas šobrīd nosaukta par Citadeli? Cik tagad un pārskatāmā nākotnē maksās viņu akcijas?????!!!!! Un vai tā nav kārtējā valsts interešu ignorēšana, jo ERAB pietiekami īsā un Latvijas ekonomiskās krīzes laikā!!! Un vai nav tā, ka turpmāk ERAB būs pilnīgi nospļauties par Parex bankas slikto daļu.. kas paliek tiokai un vienīgi Latvijas problēma un zobu sāpe.. 

Dombura kungam    22:16  |  30.06.2010.

Un vai tā nav kārtējā valsts interešu ignorēšana, jo ERAB pietiekami īsā un Latvijas ekonomiskās krīzes laikā tik ienesīgi uzvārījusies!!! Vai tā jārīkojas īsteniem valsts patriotiem un saimniekiem?! 

Viens no kolēģie    22:51  |  30.06.2010.

Es vairāk nespēju šos Domburšovus skatīties! Jāni! Tev vajag atpūsties! Tava uzvedība ir graujoši nepieklājīga - es nesaprotu, kā tie cilvēki tur studijā to var izturēt. Tu tur vāries vienā laidā - tikpat kā neviena doma nesasniedz teikuma beigas! Pārtrauc pusvārdā kā pļāpīgā kaimiņtante! Pats tik uzpūtīgi pārgudrs, ka riebjas! Es kļuvu nervozs, un saprotu - ja negribu, ka šis nekulturālais sarunas vadīšanas stils mani satracinātu arī turpmāk - ES VAIRĀK NESKATĪŠOS NEMAZ! 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: