Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 26.04.2024.
 
Sociologi un politologi 27.maija publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” zīmēja Latvijas vēlētāja portretu, analizējot, ko vēlētājiem nozīmē politika, cik liela daļa ir svārstīgi un par ko ir izlēmuši „neizlēmušie” vēlētāji. Eksperti nonāca pie slēdziena gan par reklāmu nozīmi vēlēšanu rezultātos, gan uzticības krīzes radītajām sekām un pauda atziņu, ka tieši ar vēlētāju uzvedību patiesībā ir saistīta „ideoloģijas nāve mūsu partiju spektrā”.
ligy    13:01  |  27.05.2010.

šis bija viens no labākajiem raidījumiem! Paldies! Īpaši Kreituses kundzei. Žēl, ka LU atteicās no viņas. 

atbildību no kat    16:21  |  27.05.2010.

PATIKA Dm. Petrenko, labs raidījums,Domāju lai sabiedrība aktīvāk iesaistītos pirms vēlēšanu kampaņā un prasītu no dep. kandidātiem atskaiti par padarīto (nevis tikai klausītos citu part. apmelnošanu) ir jāizveido sistēma kurā būtu iespējams atsaukt Saemas deputātus, LIKT VIŅIEM REGULĀRI ATSKAITĪTIES PAR pārvaldošām ministrijām, tad Lembergs un Šķēle nevarēs nomelnot citus, jo paši ir tikai ilgstoši bīdījuši savus plānus, nevis attīst. labklājību Latvijā, drīzāk otrādi, visi brauc prom no Latvijas, un ZZSpacels pension. vecumu, lai veči stutē ekonomiku,,Tāpat TP Šķēle ievedis visu medic. un kultūru mūžīgos kredītos un parādos, uztur lielos slimn. par lielām naudām, bet med. palīdz. zem katras kritikas, UN TĀ VAR TURPINĀT VĒL UN VĒL,,, 

līkais    00:49  |  28.05.2010.

Jāni! Nu šitas izdevās! Tikko noskatījos un patīkami sapriecājos :)) Tātad, ieteikumi: 1. Kā jau teicu, Kreituse jāpadara par (pus)patstāvīgo apmeklētāju (kraukļa vietā) vismaz līdz vēlēšanām,- viņas pienesums diskusijai ir vērā ņemams; varētu pamēģināt tandēmu ar Čepāni. Tādas patiesības kā "saeimā / politikā esošie ir algoti darbinieki ar saviem pienākumiem un atbildību", "analizēt, prasīt, demonstrēt konkrēto rezultātu politiķu darbam, lēmumiem, balsojumiem", "tautai jādod likumīgas iespējas palielināt spiedienu uz politiķiem" - tās jāatkārto vēl un vēl, Latvijā par daudz nebūs. 2. Īpašs pārsteigums par Freimani - ja pirms dažiem gadiem viņš rādījās kā sausiņš, bikls stāvokļa atreferētājs, bez drosmes izteikt savu vērtējumu, tad tagad puisis rādās atplaucis, spēj gan lietas īstajos vārdos nosaukt, gan nelaipot politkorekti, pašpārliecība radusies, - vnk izcila bauda klausīties!!! Paldies!!! Viņam ir pilnīga taisnība, ka vienīgais veids, kā mainīt neuzticību, bezcerību, neieinteresētību masās ir - RADIKĀLI & NESAUDZĪGI DARBI PAREIZAJĀ VIRZIENĀ. Kaut daži, bet drosmīgi,lai rosinātu apetīti un interesi par šīs valsts nākotni. Konkrēti - nulles deklarācija, valstī strādājošo ārzonu īpašnieku atslepenošana, Parex bonusu likvidācija, vienošanās vismaz ar Šveici, Lihtenšteinu par informācijas apmaiņu nedeklarēto ienākumu apzināšanā, tiesības jebkuriem līdzekļiem ieinteresēt kaut daļu no acīredzamākajos ekonomiskajos noziegumos iesaistītajām personām uz atklātību. Domāju, ja izdotos slepenības maisam paraut galu vaļā, valsts ātri vien atgūtu lielu daļu sazagtā, jo ko konfiscēt ir, trūkst tikai drosmes, info un pierādījumu. Pasaule strauji iet nodokļu sloga pārdales virzienā par sliktu īpaši bagātajiem, bonusu saņēmējiem, nodokļu optimizētājiem un ienākumu slēpējiem. Nav ko kautrēties, - Latvijā ir izcili maz godīgi nopelnītu miljonu, tādēļ vērsties pret rausējiem nav grēks. Un nevajag baidīt tautu, ka vienīgās iespējamās radikālās darbības ir pensiju samazināšana vai skolotāju atlaišana!!! Iespēju ir daudz, jāpagriež tikai seja pret vēju! 

līkais    01:20  |  28.05.2010.

un vēl. Par LTV. Hm, pazuda koments, ai, ai! Rīt agri jāceļas :( 1)ja vadība negrib, žurnālistiem/darbiniekiem vienmēr ir iespēja prasīt vadības maiņu. Tikai tam jāskan vienoti, nopietni un argumentēti. 2)vēl ir pietiekoši daudz laika līdz rudenim, lai tagad varētu atļauties 2-3 dienu pilnīgo klusumu, streiku ar visu darbu pārtraukšanu. Paasaule bojā neaizies, ziņas ir netā un citos kanālos. Lai paliek tikai reklāmas, pārējais laiks lai ir tukšs. Un atkal - tikai vienoti. Visus neatlaidīs. 3)vai jūs varat vienoties kopējai idejai un rīcībai, nedomājot par to, cik kurš saņem, cik kurš veiksmīgs vai talantīgs. Visi nekad nav vienādi novērtēti, tas jāsaprot, īpaši jau radošā darbā, bet tādēļ jau nav aknas jābojā. Vai nevajag pamēģināt padzīt arī t.s. Kļockinu? 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: