Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 24.04.2024.
 
Kas notiek ar politisko apvienību veidošanos un cīņu par panākumiem vēlēšanās? Ciktāl politiskie līderi un viņu piedāvājumu saturs un forma atbilst vēlētāju vēlmēm un vajadzībām? Kas un cik pamatoti nosaka sabiedrības attieksmi un rīcību attiecībā uz politisko dienaskārtību? Šie un citi ar tiem saistītie jautājumi ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” diskusijas dienaskārtībā.
Aldis E    12:02  |  26.05.2010.

aasms Kautko tomēr esam spējīgi mācīties. Reāli "labo darbu" darītāji vairs uz plika āķa neķerās. Tāpēc jarada virtuālie medus nesēji un tautas dziesmu mācītāji. Tikai daudziem tagad bizness piesvilis pamatīgāk. Sagaidāms, ka cerētāju uz Krievijas politikas bīdītāju pakalpiņiem atmesto naudu tagad būs vairāk 

Vija    13:56  |  26.05.2010.

Mēs visi zinām, ka aiz reklāmas par labajiem ļaudīm slēpjas negodīgi un alkkatīgi cilvēki, kas faktiski degradē labdarības būtību. Tas ir nožēlojami, ka varas un naudas kārē nogrimuši ļautiņi tik klaji ņirgājas par vispārcilvēciskām vērtībām. 

Guntis  strategis@e-apollo.lv  16:16  |  26.05.2010.

Dombura kungs! Diskusijās, kuru tēma skar partiju darbības vērtējumu, būtu lietderīgi uzaicināt gan pašu partiju pārstāvjus, gan pārstāvjus no iedzīvotāju vidus. Tad nebūtu tikai tāda analītiķu parunāšana par "neklātienes" partijām un to apvienībām, bet gan patiesa diskusija. Protams, ka šāda pārraide ir daudz grūtāk vadāma, taču rezultāts sagaidāms krietni daudzsološāks. 

Jānis Domburs    17:19  |  26.05.2010.

Gunti, partiju politiķu un vēlētāju debates, protams, ir jāveido, un tās tiks veidotas. Bet pilnvērtīgas tās varēs īstenot tad, kad partijas vai apvienības būs publiskojušas savas pilnvērtīgas, salīdzināmas programmas par visiem būtiskajiem jautājumiem. Pagaidām tas nav noticis, notiek tikai atsevišķu saukļu vai tēžu izvirzīšana, līdz ar to rezultāts runājot par to ar politiķiem šobrīd arī varētu būt tikai parunāšana. Savukārt analītiķu dažādu viedokļu, ceru, arī patiesa diskusija šobrīd kā rezultātu var dot papildus atskaites punktus vēlētājiem par to, kā un pēc kādiem kritērijiem partiju darbību un piedāvājumus vērtēt un vērtēs turpmākajos mēnešos līdz vēlēšanām. JD 

rex    17:33  |  26.05.2010.

Manuprāt, tieši partiju pīāra analīze ir pat ļoti nepieciešama. Problēma gan tajā, ka arī minētie eksperti pārsvarā runā ar to sabiedrības daļu, kas jau pati analizē un vērtē, bet ir jārunā ar Vaļas tanti Ķengaragā un Jāņonkuli Lažas pagastā. Ir jārunā un jāskaidro tiem cilvēkiem, kuru viedoklis pašreiz ir "visi viņi zagļi" vai "viņš tik daudz laba pagastam/novadam/pilsētai izdarījis". Un te liela nozīme (un vara) ir žurnālistiem. Cik daudzi žurnālisti atļaujas uzdot jautājumu 2x, 3x, līdz saņem atbildi? Tipisks piemērs bija pagājušās piektdienas vāvuļošana LTV1: Petropavlovska uzdod sakarīgu jautājumu, Šķēle vervelē bezjēgā, Gailītis pārfrāzē, Daukšte vēl kaut ko precizē, un viss. Jautājums pazudis vārdu jūrā, intervējamais no atbildes izvairījies, bet radīts iespaids, ka atbilde bija gara un plaša. Nepietiek, ja pasaka kritērijus vērtēšanai, ir jābūt arī kaut kādam vērtējumam. Un vērtējumam jābūt ar pierādījumiem. 

Zigis    18:21  |  26.05.2010.

Pēc kādiem kritērijiem vērtēs "Vienotību", tas ir skaidrs. Vērtēs pēc sastādītā budžeta 2011.gadam. Tāpēc diskusiju vajag tikai par to, ko visi pārējie liks pretī konkrētiem budžeta skaitļim. Man šaubas, vai pietiks ar 50000 darbavietām, vai 1000Ls uz 18 gadu dzimšanas dienu. 

A. Zīlīte  hugo1507@inboks.lv  19:05  |  26.05.2010.

Dombura kungs! Jautājums par Saeimas vēlēšanām nenoliedzami ir ļoti svarīgs katram mūsu zemes pilsonim. Es tomēr no Jums un arī citiem žurnālistiem gaidu spraigāku un atbildīgāku pārraidi par šo jautājumu. Ņemot dalību ja namaldos sešās vēlēšanās es esmu nonācis pie pārliecības, ka tā tāda amoelēšanās vien ir. Ticēt nevar nevienam, jo partiju programmas netiek pildītas, bat tikai uzrakstītas, jo muļķa tauta jau tāpat tās nelasa. Es nevaru ievēlēt to ko gribētu, jo traucē 5% barjera. Es nevaru izteikt jūtamu neuzticību,jo viņa vārds ir listē un tikai ņemot šo listi lai viņu svītrotu es jau esmu par viņu nobalsojis u.t.t. Gaidu no Jums debates par vēlēšanu demokrātiskumu un nepieciešamību šo kārtību mainīt. Man ir vairāki būtiski priekšlikumi, bet patreiz es esmu novests līdz situācijai, kad uz vēlēšanām neiešu, jo nav par ko balsot un pie patreizējās partiju māžošanās arī nebūs. Andrejs 

vecis    19:30  |  26.05.2010.

Man ir plāns. Es un citi, kas neredz jēgu no esošajiem politiķiem nodibināsim partiju ar nosaukumu "Pret visiem". Mūsu statūti un programma sastāvēs no viena punkta -"Neviens no mūsu ievēlētajiem deputātiem nekad, nekādos apstākļos nestrādās Saeimā". Pieņemsim, cilvēki nobalsos par mums un mēs iegūsim kautvai 5 vietas, bet neviens mūsu deputātus nevarēs piespiest kāpt pāri Saeimas slieksnim, iet un sēdēt šajās vietās! Labi, 5 vietas būtu štrunts, bet spriežot pēc pilsoņu noskaņām tāds protesta balsojums varētu iegūt arī 20, 30 un vēl vairāk vietu! Dombura kumgs, lūdzu pajautājiet politologiem, kas tad notiks? Vai tā nebūs konstitiucionālā krīze? 

vecais-2    19:44  |  26.05.2010.

To Runci un Ķīli varēja neaicināt, ūdens vien būs! Tad jau drīzāk vajadzēja kādu no Labās Latvijas sludinātājiem: piem. Plaudi vai Beļēviču. Tos Kreituse ar Freimani izģērbtu plikus. Gan par Plaudes 13milj. kredītiem un bankrotējušo biznesu, gan Beļēviča-miljonāra darbību nabagus apzogot ar nepamatoti dārgām zālēm... Kā vēlētājiem parādīt, ka šitos interesē tikai tikšana pie "savējiem", kuri saņem valsts un pašvaldības pasūtījumus. Reāla valsts attīstības programma nevienam nav! Kur Tautas partijas 1998.gada solījumi par trīs bērnu audzināšanas iespējām tuvāko 8 gadu laikā!? Visu laiku bija pie varas, VISU LAIKU Šķēle KONTROLĒJA SAVAS PARTIJAS DARBĪBU. Tagad melo kā automāts. Vienīgā rūpe ir savi 70milj. kredīti. 

Asfalts    20:22  |  26.05.2010.

Dombura kungs, visu cieņu, bet vai nebūtu laiks raidījumu pārsaukt "Kas notiek Latvijas politikā?", jo citas tēmas pēdējā laikā gandrīz nemaz netiek aizskartas (neskaitot vēl ekonomiku)? Latvijā ir ļoti daudz sasāpējušu un aktuālu jautājumu, kuri totāli atstāti novārtā! Piemēram, kultūra - tas ir tik plašs jēdziens, ka varētu uztaisīt 10 raidījumus pēc kārtas un netiktu aptverta pat puse no aktuālajiem jautājumiem - valodniecības kāzusi (it īpaši datorjomā; Islande - Īslande u.c.), sarunvaloda ikdienā, teātra problēmas, kino problēmas, latviešu tautas kultūras un tradīciju konfrontācija ar baznīcas nostāju (piem. latviešu tautas tradīciju un svētku (arī Dainu) noliegšana un nosodījums)!!!, Dziesmu svētki un to finansējums, latviešu tautas kultūra saistībā ar citvalodīgajiem, valodas lietošana valsts iestādēs un privātfirmās, kultūras devalvācija uz augošā merkantīlisma fona, tautas un varas attieksme pret veciem un nevarīgiem cilvēkiem, un bērniem!, visa noliegšanas, nosodījuma un zākāšanas pieaugošās tendences interneta vidē, latviešu nācijas apdraudējumi un daudzi citi jautājumi. Kur vēl tādas jomas kā sports, izglītība, noziedzība, pārtikas produktu kvalitātes kritums! - pārtikas standartu plašā interpretācija, ĢM pārtika, E vielas - sintētiska pārtika, darba tirgus - emigrācija!, "2/3 iedzīvotāji nesaņem vairāk kā 300Ls mēnesī"!, "~puse pensionāru saņem ZEM iztikas minimuma"!, ārpolitika, ekoloģija, vide - plašā nozīmē un daudzas citas vitāli svarīgas tēmas!? 

Don Basilio  don.basilio.basilio@gmail.com  20:24  |  26.05.2010.

Dombura kungs! Lai arī ši varbūt nav raidījuma prioritāte, bet apsolu, ka būs interesanti, ja pajautāsiet: 1) tieši A.Runcim - ko viņs domā par plaģiātu akadēmiskā darbā un kā vērtē nesenos plaģiāta skandālus LU; 2) tieši R.Ķīlim - kurā starptautiski recenzējamā izdevumā atrodama viņa jaunākā akadēmiskā publikācija un kurā gadā tā publicēta. Tagad tik daudz raksta un komentē par akadēmiskās kvalitātes jautājumiem...vai Jūs lai atpaliekat? Jūsu Dons Basilio 

Asfalts    20:52  |  26.05.2010.

P.S. Jūsu kanāla moto, šķiet, arī saskan ar maniem priekšlikumiem - NACIONĀLAS VĒRTĪBAS NACIONĀLAJĀ KANĀLĀ. 

Olita  olita003@inbox.lv  21:42  |  26.05.2010.

beidzot visi vecie vēži salīdīs vienotības kulītē, varēs aizsiet kulei galu ciet un izmest getliņos! Latvijā ir palikuši cilvēki kuri atceras ka PSRS bija labi, pārējie ir aizbraukuši, un ar saukli -krievi nāk- labējās partijas rok tikai sev vēl dziļāku bedri. tā ka Urbanoviča kungs jau tagad var droši meklēt piemērotākos ministrus savai valdībai! 

līkais    00:11  |  27.05.2010.

1.ar partiju programmām jādara tā, kā Delfi bija izdarījuši, šķiet, pag. vēlēšanās - programmu tēzes publicētas tematiski vienkopus, bet bez norādes uz partijas piederību, ar anonīmu numerāciju. Lasītājs varēja balsot par sev patīkamāko variantu, beigās redzot arī izvēlētās programmas autorus un kopējo balsojumu. Tas a) vairo objektivitāti un ļauj saskatīt ideju aiz subjektīvā aizsprieduma, piem., "krievi/SC neko prātīgu piedāvāt nespēj" vai "visas TP idejas ir zelta vērtas" b) gadījumā, ja balsotāju skaits kļūst reprezentatīvs, dod vielu pārdomām un pamatu diskusijai visiem valsts politikas veidošanā iesaistītajiem, - likumdevējam, izstrādātājiem, žurnālistiem. 2. partijas jāspiež savos konspektos pateikt ne tikai "kas jādara", bet, galvenais, "kā to izdarīt". Tas, neapšaubāmi, ir grūtāk un prasa zināšanas, piepūli, bet ļauj arī savlaicīgi atmest gaisa grābšļu un tukšo muldoņu nerealizējāmos solījumus. 3. manuprāt, Čepāne un Kreituse kopā būtu lielisks priekšvēlēšanu tandēms, kas spētu izģērbt ne tikai lielākos ... šķēli-šleseru-kraukli-godmani-lembergu, bet būtu arī cienījama atbilde "nezinu par ko/negribu balsot" vai "HAŠ2-labā-Latvija" faniem. Pie nosacījuma, ka abas dāmas vēlas sadarboties. 4. Asfalt, es gan liktu uzsvaru uz ekonomiku & valsts pārvaldes ilggadīgo nespēju ģenerēt izsvērtas, kompetentas, drosmīgas un vajadzīgas idejas, grimšanu nelietderīgā komatu bīdīšanā, kamēr valsts grimst un atpaliek arvien vairāk. Vai tiešām tie censoņas, kas pa pasauli braukā, ir tik akli, ka neredz patieso dzīves līmeni aiz priekškara, neredz to, ka atpalicības 50 gadiem nu jau braši pievienoti vēl 20 nekompetentas graušanas, zagšanas un korumpētības gadi? Kopā - ne vairāk un ne mazāk, kā viens cilvēka mūžs. Šausmas nepārņem redzot, ko VAR izdarīt pa 70 pēckara gadiem? 

Asfalts    07:35  |  27.05.2010.

Politika izriet no kultūras, nevis otrādi. To kādi ir politiķi, nosaka tautas kultūra, tradīcijas, izglītības sistēma - tieši tās sfēras, kuras šobrīd tiek noniecinātas. Vēl viens svarīgs faktors ir ārvalstu kultūru un tradīciju ienākšana un ietekme (rietumu - patērētāju kulta un aprēķina kultūra, un austrumu - korupcijas un šuher-muhera kultūra) uz saimniecisko un politisko vidi. Bet šeit arī, stiprinot mūsu pašu kultūras vērtības, clvēki varētu dauzd efektīvāk atsijāt pelavas no graudiem. Politiskās krīzes problēmā ir jāskatās daudz, daudz dziļāk, jāmāk saskatīt aisberga neredzamā daļa, ne tikai redzamā. 

blessing william  blessingloanfirm@9.cn  18:33  |  20.04.2012.

Es esmu aizdevumu aizdevejs Nigerija AFRIKA. Mes velamies, lai jus zinatu, ka mums ir zvanot no valdibas, lai palidzetu tiem, kuriem ta nepieciešama, gan finanšu problemu, dots aizdevumu TADA INDIVIDUALI, uznemumiem un sabiedribu, nepieciešama nauda, ??lai veikt darijumus. Aizdevuma summa ir parakstits un apstiprinats ar VALDIBAS KOMITEJAI SUM 100,000.00 KAS JUMS ir privilegija AIZDEVUMA 50,000.00 UZ 500,000,000.00. JUS ESAT Lai atgrieztos aizdevums faktiski pieškirta Tu 8 gadu AGREEMENT.SO ja ir interese ludzu aizpildiet formu zemak un sutit atpakal uz ASV. Kredita pieteikuma veidlapa: Vards Sanemeja: Adrese Sanemeja: valsts: Valsts: pilseta: Zip / Kods: Mobila talruna numurs: Dzimšanas datums: dzimums: Gimenes stavoklis: personu skaits: Pate: Lai aizdevums: Aizdevums / Ilgums: Email(blessingloanfirm@9.cn or blessingwfirm2012@gmail.com) 

Johnson Lee  johnsonleehelpfunds@gmail.com  02:05  |  19.06.2012.

Vai jums ir nepieciešams viegli aizdevumu atmaksāties jūsu rēķinus, ja jā Rakstiet caur?:johnsonleehelpfunds@gmail.com ar informāciju ir mazāks Pilns nosaukums: Summas, kas nepieciešamas: Ilgums: Valsts: Tālrunis: 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: