Oligarhi, politika, sabiedrība: ko apbērēsim, kas piedzims?

Šīvakara „oligarhu kapusvētku” akcijā izvirzītie aicinājumi un risinājumi, kā arī citādi iespējamie politisko un sabiedrisko procesu pārmaiņu mērķi un to sasniegšanas līdzekļi saistībā ar lielo atbalstu guvušās Valsts prezidenta 28.maija runas aicinājumiem – šāda ir tematika šīsnedēļas publiskajām debatēm „Kas notiek Latvijā?”.

Lielā mērā šis ir turpinājums arī pagājušās nedēļas jautājumiem par to, kādu robežšķirtni politikā un sabiedrībā varētu un vajadzētu veidot Valda Zatlera runa un tai sekojošās ārkārtas vēlēšanas. Jautājumiem gan par to, ko īsti gribēja panākt vai uz ko aicināja prezidents, gan par to, ko grib viena vai cita sabiedrības daļa. Vai runa ir par dažu konkrētu, par oligarhiem klasificēto politiķu statusa maiņu? Vai runa ir par partiju izvietojumu pie varas? Par cilvēkiem un principiem politikā? Par sabiedrības izmaiņām? Kādām?

„Oligarhu kapusvētki” kopš prezidenta runas un jaunā prezidenta ievēlēšanas ir pirmais lielākais publiskais pasākums, kas aicina uz pārmaiņām. Šobrīd izskanējuši arī pieteikumi par sagaidāmiem aicinājumiem nesadarboties ar korupciju, būt aktīvākiem savās pilsoniskajās aktivitātēs un iesaistīties publiskā savu viedokļu paušanā. Vai šie ir īstie risinājumi? Ko tie var ietekmēt un ko tie neskars? Kas ir vai nav maināms masu pasākumos un individuālās izpausmēs, ideoloģijās un valsts pārvaldē, partijās un medijos, naudiskos un idejiskos procesos?

Raidījumā piedalīties aicināti „oligarhu kapusvētku” rīkotāji un runātāji, sabiedrisko un politisko procesu analizētāji.
Raidījuma sākums plkst. 21.20 LTV 1.kanālā, e-pasts skatītāju jautājumiem knl@knl.lv