Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 20.04.2024.
 
Valda Zatlera ārkārtas uzruna līdz ar tajā publiskoto „rīkojumu nr.2” visdažādākajās interpretācijās sasaistās ar gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām. Kādas ir konsekvences Valsts prezidenta lēmumam rosināt Saeimas atlaišanu saistībā ar cīņu pret oligarhiem, gan visplašākajā kontekstā, gan konkrēti saistībā ar prezidenta personālijas izvēli nākamajai četrgadei – tas ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” debašu temats.
HEDOS  pedajsa@inbox.lv  11:30  |  01.06.2011.

ZATLERS BIJA VĀJŠ PREZIDENTS , JO TAPA PĒC MAZĀKĀ "KRETĪNA PRINCIPA" UN VIŅAM NEBIJA NEKĀDAS MORĀLAS TIESĪBAS KAUT KO ATLAIST VAI PIEŅEMT. Auders jau viņu vienreiz atlaida no darba , arī tagad Zatlers ir jāatlaiž . Ja sestdienas vakara šovā viņam bija kas sakāms tad vajadzēja teikt līdz galam. 

Vija  iurnik@mb.lv  13:45  |  01.06.2011.

Esmu pret Bērziņa ievēlēšanu par prezidentu.Uzskatu, ka viņš ir gudris (ļoti strādīgs), bet viņam nav morālas tiesības.iegūt šo titulu personīgās dzīves dēļ.Cēsinieki taču visi zin par viņa ārlaulības bērniem un sakariem.Kura tad būs valsts pirmā lēdija?.Uzskatu, ka prezidentam ir jābūt morāli tīram cilvēkam 

Gunta    14:04  |  01.06.2011.

Negribu prezidentu,kuram par visu jāsmejas kā kutinātam.Negribu prezidentu,par kuru dod mājienus,ka izkrāpis LAD projektu naudas.Vai tad vairāk Latvijā citu kandidātu nav?Lai gan esmu par Zatlera kunga pārvēlēšanu,saprotu,ka tie Saeimas 100 muļķie prāti viņam atriebsies.Kāpēc prezidenta vēlēšanas neatliek uz rudeni?Lai jaunā Saeima vēlē.Un re,izrādās,ka arī morālā ziņā Bērziņš kā kandidāts ir tālu no ideāla.Man patiešām būtu kauns,ja ievēlētu tādu cilvēku kā Bērziņš,tikai mana vienkārša cilvēka viedokli mūsu pārstāvji vairs neņem vērā. 

Edgars    15:07  |  01.06.2011.

Bērziņš ir staigājošas šausmas - uz viņa fona ne tikai Zatlers, pat Buzajevs būtu paraug-orators! Par Zatlera motīviem - skaidrs, ka tam visam apakšā ir grupējumu ietekmes pārdale.. TP/LPP pamazām atkāpjas, atdodot pozīcijas JL un Berķim, tagad ceļā ir ZZS, kas kampj naudu tur, kur Ventspils tranzīta biznesa opozīcija arī gribētu pieslēgties... Zatlers, tāpat kā daļa sabiedrisko organizāciju un drošības struktūru, diemžēl pārstāv nevis tautas, bet šauru grupējumu intereses... Zatlers šeit protams, būtu mazākais ļaunums, bet nevajag naivi domāt, ka nu viņš stāvēs un kritīs par idejām un tautu! 

Ilvars    15:47  |  01.06.2011.

Tautas ticējums iz karstās trešdienas: "Ja Zatlers tiks pārvēlēts rītdien, tas nozīmēs, ka daļā ZZS Saeimas pārstāvju ir saglabājies saprāts, kas, savukārt, liecina par gaidāmu interesantu rudeni. Ja par prezidentu tiks ievēlēts Bērziņš, būs skaidrs, ka nekas šeit nemainīsies, sagaidot arī nākamo pavasari. Ja netiks ievēlēts neviens no šiem, būs interesanta vasara." 

Juris  aiduss@gmail.com  17:55  |  01.06.2011.

Mani vairāk par Saeimas atlaišanas momentu, nošokēja prezidenta nosauktie uzvārdi. Ja pieņemam, ka pastāv joprojām tāda lieta kā nevainības prezumcija, tad vai nu prezidentam "nav visi mājās" - par ko es ļoti šaubos, vai tiešām viņa rīcībā ir neapgāžami pierādījumi valsts nozagšanai. 

Skatitajs    19:56  |  01.06.2011.

Sis ir laiks, kad ir jaruna par vertibam. Interneta izkekseju vienu komentaru, kas spozi ataino to, ka Latvijai trukst. To, uz ko norada Ilvess. To, par ko paslaik neviens saja valsti neiestajas: "Ja mums bus skaidri savi ideāli, pamatvērtības un mērķi, mūs neuztrauks nedz slikta austrumu, nedz slikta dienvidu, nedz slikta rietumu, nedz slikta ziemeļu kultūra." Mums paslaik visvairak trukst ta, ko anglu valoda deve par "integrity" - nav vertibu kodola. Vertibu kodols ir tas, kas rada ilgtermina pamatu un drosibu valsts un nacijas pastavesanai. Izlodzits vertibu pamats un orientacija tikai uz materialo drosibu nedod - viss materialais ir laicigs un parejoss. Mana uztvere Prezidentam butu jabut nemitigam atgadinatajam par idealiem, par vertibu serdeni, par katra sirdsapzinu. Bet tads Prezidents Saeimai nav vajadzigs. Lielaka ceriba ir, ka tadu Prezidentu varetu ievelet tauta. 

Skatitajs    22:16  |  01.06.2011.

Infantila ir musu politika, jo, skiet, jedziens "vertibas" nevienam no viniem vispar nav saprotams! Pilnigs arprats patiesiba! 

Lugums    22:19  |  01.06.2011.

Pavaicat par e-balsosanu. Tas, ko Matisa tikko noradija - par iedzivotaju skaita samazinasanos, norada, cik liels elektorats dzivo vai stude arzemes. Ja nav e-balsosanas, vinu iespejas kaut ko ietekmet ir ierobezotas. Ludzu pavaicajiet politikiem, KAD tiks ieviesta e-balsosana? 

gnireb    22:20  |  01.06.2011.

Aizveriet muti tam tizlenim daudzem 

san    23:02  |  01.06.2011.

Paldies JD par vērtību aktualizēšanu! manuprāt, izdevās "pacelt augstāku latiņu". bet cik grūti politiķiem! viņi, šķiet, tik maz ir vingrinājuši savas smadzenes šajos - valstsvīru jautājumos! Rudzītim ar paldies par seansu politiķiem! 

trobele  Skatitajs  09:57  |  02.06.2011.

Ir jabut mulkim, lai neredzetu, ka Visu Latvijai visu laiku runa par vertibam, merkiem un idealiem! Ko vel Tev vajag? 

Januss    22:37  |  02.06.2011.

Manuprāt visa vaina ir tā, ka mūsu politiķi visu laiku cīnās - par un pret - kā tas iegājies jau no seniem padomju laikiem, kad cīnījās par plānu, virsplānu, pretplānu utt. - tagad arī - pret korupciju, par pensijām, utt. Bet cīņā ir tikai viens kritērijs - uzvara, un uzvarētāju netiesā. Bet, lai runātu par vērtībām, ir nepieciešams pastāvīgs, mērķtiecīgs darbs - mūsu seņči taču necīnījās par sienu, pret mēsliem kūtī, pret nezālēm vagās - viņi pacietīgi pļāva zāli, vāca sienu, mēza kūti un ravēja dobes... Ir jābeidz cīnīties un jāsāk strādāt 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: