Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 24.04.2024.
 
20.aprīļa publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?”, spriežot par iespējamām reformām nekustamā īpašuma nodokļa jomā, gluži loģiski tika vērtēta gan nodokļa likme, gan īpašumu kadastrālās vērtības, no kā tikpat lielā mērā ir atkarīgs maksājuma lielums. Taču dalībnieki pauda gluži atšķirīgus viedokļus – ja pašvaldību un darba devēju pārstāvji runāja par sistēmiskām vērtēšanas problēmām un ēku kadastrālās vērtības nosauca pat par pilnīgi ačgārnām, tad atbildīgie no valsts puses atzina tikai problēmas atsevišķos gadījumos, bet sistēmu turpināja saukt par pareizu.
iveta    17:39  |  22.04.2011.

Es nesaprotu, kā zemes dienesta vadītāja, var publiski stāstīt lietas, kas neatbilst patiesībai! Es savu Rīgas mikrorajona dzīvokli nevaru pārdot par kadastra vērtību- man neviens tik daudz nemaksās! Starpība ir aptuveni 30%! Un kā tas pats cilvēks, kas ieņem valsts amatu var būt tik ļoti attālināts no realitātes? Krīze beigusies??? Valstī viss kārtībā? Tirgus aktīvs? Nekas personīgs, tikai smaga vilšanās. 

Dadzis    06:34  |  27.04.2011.

Patreizējais Nekustāmo īpšuma nodoklis ir patiešām galīgi adžgārns. Likuma izstrādātāji neizprot problēmu.Jautājums ir ,ja neizprot problēmu,kā var atrisināt problēmu.Apmierināt visus 100 procentīgi nekad nebūs iespējams,bet tam jābūt taisnīgam pret visiem,bagātiem un nabagiem un proti. Nekustāmo īpašuma nodokļu reforma ir vajadzīga.Pirmkārt zemei un mājai ir jābūt kā vienai vienībai.Tas nozīmē,ka nevar māju pārdot bez zemes kur tā ir uzbūvēta un otrādi,nevar pārdot zemi bez mājas. Mājas kopā ar zemes vērtību nosaka tirgus cenas.Nekāda kadistrālā vērtība nav vajadzīga.Reizi pa diviem gadiem katrs nekustāmais īpašums tiek pārvētēts pēc tirgus cenām. Principā visi maksā vienādu noteiktu % no nekustāmā īpašuma tirgus vērības.Vienkārši un taisnīgi. Piemēram vienlīdzīga māja Jūrmalā ir dāgāka nekā Zilupē.Saprotams,ka Jūrmalā mājas īpašnieks maksās lielākus nodokļus nekā Zilupē,abi maksā vienādu % . Tā tad, jānovērtē katra māja kopā ar zemi TIRGUS vērtība.Visi maksā vienādu % no mājas TIRGUS vērtības. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: