Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 24.04.2024.
 
Epopeja ap (ne)pamatotību demisionēt ekonomikas ministram Artim Kamparam saistībā ar neskaidrībām amatpersonas deklarācijā un Saeimas deputāta Jura Silova mandāta nolikšana pēc atklātībā nākušās kriminālapsūdzības atkal aktualizējušas tematu par politisko atbildību un politiķu ētiku. Šie divi konkrētie gadījumi, kā arī citas prasītās, notikušās un nenotikušās demisijas parlamenta, valdības un pašvaldību līmenī – tas ir šīsnedēļas debašu „Kas notiek Latvijā?” temats.
vārna    11:25  |  13.04.2011.

Tos, kas tikuši pie "lielās karotes", no katla var aizdzīt tikai ar sūdainu koku, jo paši jau neies, bet labākajā gadījumā aizrotēs uz citu siltu vietu. Tās apziņas, ka pat aizdomu ēna liek nolikt mandātu, demisionēt, mūsu politikāņiem nav, jo morāles normas, ētikas principi un citi tamlīdzīgi "murgi" jau tikai plebejiem, ne šai pašpasludinātajai "aristokrātijai". 

Čārlijs  carlijs.petersons@inbox.lv  11:25  |  13.04.2011.

Attiecībā par Silovu. Par dzērumā sadauzīto Garkalnes domes autiņu, pēdu slēpšanu, lai izvairītos no atbildības un par uzsākto krimināllietu bija zināms jau pirms pašvaldību vēlēšanām. Visu to atklāja un publicēja savā reklāmas izdevumā "Jaunā Laika" domes kandidāti. Vēlēšanās Silovs Garkanes domē tika un deputāti viņu ievēlēja par Domes priekšsēdētāju. Tālāk Silovs kandidēja uz Saeimu un viņu Saeimā arī ievēlēja. Bez tam Silovs ir Latvijas Regbija Federācijas prezidents. Tad nu šaj sakarā ir jautājums: Ja pietiek ar vienu sasistu autiņu un šmucīti ar pēdu slēpšanu, lai atteiktos no Saeimas deputāta mandāta, cik autiņi jāsasit, lai atteiktos no Garkalnes Domes deputāta mandāta un cik autiņi jāsasit lai atteiktos no Regbija Federācijas prezidenta amata ? Ar cieņu, Čārlijs 

luteranis    15:29  |  13.04.2011.

Bet pati valsts jau vairo šo politiķu nesodāmības auru, piemēram, pamatā jau visus atbildīgos lēmumus valstī pieņem ministri-politiķi, bet atbildīgi par neizdarībām vienmēr ir ieredni, kas spilgti parādās palasot valsts kontroles ziņojumus, kuros bieži politiķu atbildība vispar netiek vērtēta. 

Aivars  vinnijsp@inbox.lv  15:33  |  13.04.2011.

Politiskā atbildība un politiķu ētika tika noslēpta dziļā atvilktnē līdz ar tāda prezidenta ievēlēšanu, kurš atklāti atzinās (bija spiests atzīties?), ka būdams dakteris ņēmis nelegālu naudu un dāvanas no pacientiem. Tā ka tagad viss ir atļauts un nekas nav nosodāms un sodāms!!!! Ja jau Viņš var, tad kāpēc mēs ne? 

noIQ    16:02  |  13.04.2011.

Kad beigsiet mani smīdināt, biedri prokurori? Kas ir politiskā atbildība mūsu politiķu izpratnē? Kas ir morāle un ētikas principi? vai šie klauni, kas sauc sevi par politikiem ir spējigi publiski definēt savu sapratni par šo? Un, vai nejauc, biedri deputāti atbildību ar bezatbildību un visatļautibu? Latvija ir visetiskāka, tiesiskākā un likumpaklausīgākā valsts pasaulē, jo pie mums, visi deputāti ir darījusi visu pec likuma, labākas sirdsapzinas un parmerigie ienakumi ir tikai sanemtas davanas, ziedojumi vaiparada atdosana..... Ir no padomju laikiem zinams tads ieslodzito termins ka vor v zakone.... Man ienak prāta musu tautas kalpi.... 

auce    20:34  |  13.04.2011.

vai auces novadā caunes kungam arī nebija problēmas ar medībām? kas viņu piesedza? Vai piesedzēja nebija policijas priekšniece tretjaka? 

Vēlētājs  apstudents@inbox.lv  22:25  |  13.04.2011.

Mainam politisko atbildību pret kriminālo. Citu variantu nav. Viena vienīga demogoģija un ciniska bezatbildība. p.s. vēl cenšamies savaldīties. 

Kārlis  nav  22:50  |  13.04.2011.

Sen atpakaļ bija saīsinājums PPR = part.poļit.rabota ,kas tautā diemžēl izskanēja kā prišļi,popizģeļi i razošļis. Tāds ir secinājums par visiem tiem muldoņām šīvakara raidījumā.Noņemu cepuri tā vienkāršā cilvēka priekšā,kurš runāja vienīgais par lietu un nabija tā nobarojies kā dažs cits.Slava Kārlim Rimšam. 

Latvija!    22:59  |  13.04.2011.

Man ļoti patīk šis raidījums, bet mani uztrauc viena problēma. Lai arī ko politiķi, deputāti saka publiskajā telpā, dzīvē tas viss netiek pildīts un tas nozīmē, ka skatīties uz šo teātri lielas jēgas nav. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: