Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 24.04.2024.
 
Valsts prezidenta amata kandidāti un apsvērumi to (ne)atbilstībai, sabiedriskā doma un Saeimas frakciju politiskie manevri, Valda Zatlera otrais termiņš, prezidenta turpmākie uzdevumi un pilnvaras, kandidatūru izvirzīšanas un apspriešanas caurspīdīgums, atceroties iepriekšējos precedentus. Šie un vēl vairāki citi, pēdējā nedēļā īpaši aktualizējušies jautājumi, ir šīsnedēļas „Kas notiek Latvijā?” debašu tematika.
apokalipses noja    21:17  |  16.03.2011.

Laikā, kad tūkstoši ir bojā gājuši, tūkstoši bez pajumtes un pietiekamas barības, bet miljoni - šausmās un neziņā par notikumiem, kas gaida pasauli, runāt (pļāpāt) par prezidenta vēlēšanām ir ne tikai vulgāri un ciniski, bet arī nelietīgi un noziedzīgi, un tie ir zaimi Dieva priekšā, ko tikai vissagandētākie cilvēki var atļauties.Domāju, ka Latvija neizbēgs no šādas rīcības atbildības sekām. 

pamats    21:56  |  16.03.2011.

kamer dazi grib runat par citam temam, dzive iet talak un pat Japana atsak lenam atguties, uzsakot razosanu. Runajot par Prezidenta Instituta uzlabosanu butu jaruna plasak: 1. Ka ievelet - uzticet deputatiem, izvelet elektoru sapulci, balsot tautai? 2. Ka izraudzit kandidaturas - uzticet deputatiem, laut tiem publiski uzstaties tautas prieksa, uzticet elektoru sapulcei to veikt? 3. kadus pienakumus uzticet, izraudzit VK, ST dazus tiesnesus? 4. Laut deputatiem atlaist prezidentu, rikojot jaunas Saeimas velesanas? Ka visas valsts patvaldes strukturas, pastaves, kas spes mainities. 

fatalitāte  pamats  23:36  |  16.03.2011.

Cik viss tas nesvarīgi, ja cilvēks ir un pēkšņi viņa vairs nav... P.S.Skatoties Japānas TV kanālu NHK nemaz nešķiet, ka notiek ATGŪŠANĀS, tieši otrādi- šausmas un neziņa ar katru brīdi pieaug! 

Uldis  uldiss8@inbox.lv  21:29  |  17.03.2011.

Zatlers tomēr beigās pieteicās, pārkāpdam likumu - prezidenta kandidatūras uzrunā deputāti, Saeima. Labi, deputāti pielasīs vēl kādu kandidātu. Notiek vēlēšanas. Noteiktajā dienā vēlēšanu 1.kārtā vairākuma (51 balss) atbalstu neiegūst neviens prezidenta amata kandidāts. Vājāko izslēdz. Notiek nākošās kārtas balsojums. Atkal nav vairākuma atbalsta. Arī pēdējā kārtā pēdējais amata kandidāts nedabū vairākumu. Tad deputāti turpat uz vietas 10 minūšu laikā nezin no kāda dārza izvelk vēl vienu kandidātu, un it kā atkārtotā vēlēšanu kārtā to ievēl. Jautājums. 1) Vai saskaņā ar Valsts prezidenta ievēlēšanas likumu, visi kandidāti, neatkarīgi no tā vai notiek pirmās vēlēšanas, vai atkārtotās vēlēšanas, jāpiesaka 50 - 40 dienas pirms vēlēšanām? 2) Vai šai pašā sakarā netiek pārkāpts Saeimas kārtības rullis (3.sadaļa, 25. un 26. pants), kurš nosaka šo balsošanas kārtību? Rezultātā jau ievēlēs pēdējo kandidātu, bet kāpēc notiek šāda likumu pārkāpšana no pašu likumdevēju puses? Jāni Dombur,paseko lūdzu līdzi šim jautājumam! Ar cieņu, Uldis Babris 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: