Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 25.04.2024.
 
Labklājības ministrija (LM) koncepciju par ģimenes valsts pabalsta reformu vēl gatavo, bet jau ir prezentējusi piecus priekšlikumus alternatīvajiem risinājuma variantiem. Virzieni ir atšķirīgi, un 19.janvāra publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” ne labklājības un finanšu resoru, ne vecāku pārstāvji neredzēja vienu labāko ceļu – vai tas būtu virziens no universālā uz sociālās palīdzības pabalstu vai akcents uz daudzbērnu ģimenēm. Lielākā vienprātība bija par sesto variantu – kas izmaiņas nemaz neparedz.
Gundega    16:56  |  20.01.2011.

Nu super... Apskatīju to prezentāciju. 1-kārt: tur skaidri redzams, ka kaut lēnām, bet tomēr dzimstības koeficients pieauga līdz ar vecāku pabalsta ieviešanu un citu pabalstu piešķiršanu ģimenēm ar bērniem, līdz ar to skaidrs, ka ģimenes, balstoties uz šo pabalstu garantēto stabilitāti, varēja atļauties vairāk bērnus ģimenē. 2-kārt: es tā arī pateikšu šodien savai meitai (9 gadi), kura man ir vienīgais bērns uz doto brīdi, ka valstij viņa vispār nav nekas, absolūti nenozīmīga vienība, jo, lūk, viens bērns ģimenē nav vērtība. Un skatoties uz šo valsts politiku attiecībā pret ģimenēm, es nevaru riskēt un dzemdēt vēl vienu bērnu - palikšu bez darba, bez pabalstiem un ar kredītu. 

Modris Skujiņš  modris,s@livas.lv  17:45  |  20.01.2011.

Labdien cienītie! Allika kungs ir krimināli atbildīgs par sociālās sistēmas sagraušanu. Viņš vadīja un vada vienīgo admisnistrāciju kura tiesīga iesniegt tiesā prasību par sociālā nodokļa nenomaksu. Pat tad, kad arodbiedrības prasīja Allika kungu piedzīt caur tiesu sociālo nodokli, viņš to nedarīja. Vai viņa kantoris var noziņot, kāda ir nenomaksātā sociālā nodokļa parāda summa kamēr viņš vada šo "kantori". Tikmēr parādos ieslīgušos uzņēmumu sociālos objektus "privatizēja" tiem pašiem "uzņēmējiem" kuri šo parādus sataisīja. Turklāt Privatizācijas aģentūra masveidā pieļāva pašu rakstīto privatizācijas "noteikumu" ignorēšanu, protams "atbildīgām" personām tika maksāta par "prēmija" Viņa noziedzīgā savu pienākumu nepildīšana ir nāvē novedusi milzums Latvijas darba ņēmējus. Kamēr būs tādi "speciālisti" mēs parastie darba ņēmēji paliksim bez biksēm, lai dažiem būtu "treknie gadi" Domburu Jānim paldies par paveikto! 

Andris    17:03  |  21.01.2011.

Saeimas un Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājai A.Barčai ieteiktu labi ātri atbrīvot sociālo budžetu no sociālajai apdrošināšanai neraksturīgas slodzes - valsts ģimeņu pabalstiem. Valsts ģimeņu pabalsti nav nekad bijuši valsts sociālās apdrošināšanas objekti un pensionāriem un citiem sociālo pabalstu saņēmējiem nav skaidrs, kādēļ valsts ģimeņu pabalsti leģimitē uz pensionāriem un citiem sociālo pabalstu saņēmējiem paredzētajiem līdzekļiem! Jā, nauda ir jāmeklē arī valsts ģimeņu pabalstiem, bet tā ir jāmeklē valsts pamatbudžetā, samazinot izdevumus nevajadzīggu iestāžu un ierēdņu algošanai vai atliekot gaismas pils , koncertzāles vai citu saviesīgu objektu celtniecību uz vēlāku laiku.; 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: