Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 20.04.2024.
 
Budžeta projekts šonedēļ akceptēts valdībā un iesniegts Saeimā, kur parlamenta spīkere jau pasteigusies apsolīt šī projekta apspriešanā iesaistīt sociālos un sadarbības partnerus, un nevalstiskās organizācijas, „veidojot jaunu sadarbības līmeni parlamenta un pilsoniskās sabiedrības attiecībās”.
No malas    21:56  |  08.12.2010.

Skumji par Cilinski. Runāja, runāja un neko nepateica. Cilvēks centās un ... čiks! 

Dace    22:00  |  08.12.2010.

Vai ir tik grūti saprast: sociālais akmens ir strādājošie pensionāri, Aizliedzot pensionāriem strādāt atbrīvotos daudzi desmiti tūkstošu darbavietu, kuras ieņemtu tagadējie bezdarbnieki, kuriem valsts maksā pabalstus, līdz ar to ietaupītos nauda sociālajā budžetā un mainātos trūcīgo ģimeņu skaits. Vai tiešām ir godīgi, ka darbspējīgiem cilvēkiem un bieži vien arī viņu ģimenēm ar maziem bērnim ir jāpārtiek no pabalstiem, bet pensionāri, kas jau savu dzīvi ir nokārtojuši saņem vairākas algas (pensiju +algu)?? 

Daina    23:18  |  08.12.2010.

Nu traki,ka tādi kā Reirs uzskata,ka viņu budžets ir OK un iet t.s.vieglāko ceļu.Grūtāk protams ir apkarot ēnu ekonomiku.Un tas nav tikai cigaretes,degviela un vēl alkahols.Katrā iestādē, kurā ir vismaz 5 strādājošo,iegriežas gan leišu,gan poļu tirgotāji(arī mūsu vietējie)un zinot algas dienas datumus,pārdod preci pa taisno no rokas.Un protams nemaksā nodokļus ne santīma.Arī valsts iestādēs tā tirgošanās notiek.Un kopumā tas sastāda ļoooti lielas summas.Vēl viena niša,kur atrast naudu budžetā,ir sociālais budžets-ja kāds parēķinātu kādas summas KATRU MĒNESI IZMAKSĀ PSEIDOINVALĪDIEM,tad nevajadzētu samazināt bērnu naudu ģimenēm,bet varētu vēl palielināt...Savā mazajā pilsētā zinu tādus,kuri strādā un saņem invalīda pensiju(kura nopirkta uz mūžu)un tā nav maza,ap 100 ls garantēti.Man nav nekā personīga pret čigānu tautību,bet ir viens liels bet-viņi lielākā daļa saņem šo pensiju,respektīvi nopirkuši,kaut reti kurš no viņiem ir strādājis algotu darbu.Un it kā no tādiem sīkumiem,var salasīt lielas summas-vajaga tik rakt... 

Inga    08:52  |  09.12.2010.

Vistraģiskākais ir tas, ka varas vīri savos glaunajos uzvalciņos ir tik tālu no tautas, ka vairs nezina un arī nevēlas zināt, kāda ir reālā situācija. Un ar saviem lēmumiem un darbiem ir īsā laikā panākuši to, ko padomju vara nespēja okupācijas gados-iztīrījuši valsts maku un pavisam drīz būs atbrīvojuši arī šo zemi no savas valsts iedzīvotājiem. Kam domāti šie nemitīgie meli, ka uzņēmēji laikus neizteica priekšlikumus budžeta konsolidācijai, ka visi jau uzklausīti, ka cita ceļa nav, kā vien strādāt svešu varu, politisko spēku un savu draugu interesēs - zombijiem vai reāli domājošiem cilvēkiem, kas zina, ka valsts varas uzdevums, pirmām kārtām, ir kalpot savai tautai, nevis skandināt ka tāds profesionālis kā ... jau nu par krīzes laika algu strādāt nevar... Varas vīri glaunajos uzvalciņos savas jostas vēl nemaz nav savilkuši un nemaz netaisās to darīt, tāpēc arī budžetu savādāk konsolidēt nemaz nav gatavi. 

^^^^*******    13:13  |  10.12.2010.

Pamatslogu likt iznest tiem tautsaimniecības dalībniekiem, kuri pamatā ir atbildīgi par krīzes situāciju Latvijā. Jau budžeta projektā iestrādātā banku tā sauktā nekreditēšanas nodokļa jeb finanšu stabilitātes nodevas likme plānoto 0,036% apmērā palielināma vismaz līdz Lielbritānijā noteiktam likmju līmenim 0,07%, bet labākajā gadījumā līdz ASV noteiktajam līmenim 0.15% apmērā. Tas budžetā papildus dotu minimālā variantā 3 miljonus, maksimālā - 9 miljonus latu. Šādi nodokļu maksājumi liktu kredītiestāžu rīcībā esošos ievērojamos naudas līdzekļus novirzīt uzņēmējdarbības kreditēšanā, līdz ar to veicinot Latvijas tautsaimniecības attīstības tempus. Otrs - kamēr vēl Eiropa spriež par vienotu banku transakcijas nodokļa ieviešanu, Latvija varētu izvērtēt iespēju šo nodokli jau ieviest ar nākošo gadu, likmi gan nosakot minimālo - 0.01% apjomā. Ņemot vērā to, ka šā gada pirmajā pusgadā Latvijas komercbankās veikti 96 miljoni transakciju par kopējo summu 120 miljardi latu, tas varētu dot valsts budzetā 24 miljonus. Jāparedz piemērot papildus nekustamā nodokļa likmi juridiskām personām līdz pat dubultam apmēram ilgstoši neizmantotai (vismaz 6 mēneši) apdzīvojamai platībai Tas vistiesāk atteiktos uz tādiem īpašumiem, kas iegūti spekulatīviem darījumiem vai atrodas banku vai pietuvināto struktūru rokās. Šādi nosacījumi ļautu stabilizēt nekustamā īpašuma un īres tirgu Jāsaka gan, ka šiem pasākumiem gan ir regulējošs raksturs, pat ja tas nedod tiešus ienākumus valsts budžetā. Nu normāli priekšlikumi, bet, ak vai, no VL/TB/LNNK Un Brigittes Forsbegas grāmatiņu arī palasiet, prasiet Tomsonam un Krauzem kas tā tāda :) 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: