Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 29.03.2024.
 
19.maija publiskajās debatēs „Kas notiek Latvijā?” pirmoreiz vienkopus bija sanākušas galvenās Valsts ieņēmumu dienesta (VID) datu noplūdē iesaistītās un par tās izmeklēšanu atbildīgās personas, kas analizēja un vērtēja Neo rīcību, motīvus un atbildību. Ilmārs Poikāns, kurš sevi atzinis par Neo, noliedza noziegumu izdarīšanu, un viņa advokāts stāstīja, kādas sūdzības ir iesniedzis gan par kriminālprocesu, gan par klienta aizturēšanu, gan par viņa kratīšanu. Taču iekšlietu ministre Linda Mūrniece („Jaunais laiks”) atklāja bažas par privātpersonu datu sistematizēšanu. I.Poikāns apgalvoja, ka darbības otrajam posmam gaidīja iekšlietu struktūru atnākšanu, un nesniedza skaidru atbildi par to, ko grasās darīt tālāk.
haralds  haralds@ml.lv  12:11  |  23.05.2010.

piedāvāju raksta nosaukumu redakcijā "Ko gribēja Neo – pievērst VID, ŠMID vai kāda cita uzmanību, izmantot datus vai pievērst VID, ŠMID vai kāda cita uzmanību, izmantoJOt datus?" Loskutova skaidrojuma interpretāciju piedāvāju redakcijā, "...ka VIŅŠ ir iesniedzis pieteikumu par kriminālprocesa izbeigšanu noziedzīga nodarījuma sastāva neesamības dēļ, sūdzību par aizturēšanu, pamatojoties uz to, ka aizturēšanas brīdī Valsts policija nepārprotami zinājUSI tikai , ka Poikāns VISMAZ divas reizes IR bijIS pieslēdzies sistēmai, un sūdzību par kratīšanu - uzskatot, ka tai vispār nebija tiesiska pamata, turklāt tĀ veiKTA steidzamības kārtā, BEZ tiesneša piekrišanAS SAŅEMŠANAS." 4.-to rindkopas otro (tas arī pēdējais!) teikumu piedāvāju redakcijā "I.Poikāns apgalvoja, ka nesaprotot pārmetumu / kO Mūrnieces kundze ar to domĀ.". un - "viņam vajadzēja aizkavēt SEVIS atrašanu, ...", nevis "viņam vajadzēja aizkavēt viņa atrašanu, ..." - nesaka taču, par provi "JĀNIM vajadzēja aizkavēt JĀŅA atrašanu, "! 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra
Neo un VID dati  

     Kas notiek ar Neo atklāšanu un kratīšanu pie žurnālistes?

         Dalibnieki         


Autors: