Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 20.04.2024.
 
Ar VID EDS „caurumu” un Neo saistītā kriminālprocesa tiesiskie aspekti, vārda brīvības jautājumi saistībā ar kratīšanu pie žurnālistes, iekšlietu ministres iespējamā atbildība demisijas formā, potenciālā notikumu attīstība un mācības gan kriminālprocesa ietvaros, gan ārpus tā – tas ir jautājumu spektrs šīvakara debatēm „Kas notiek Latvijā?”.
1-20 ; 21-40 ; 41-56 ;
E-d    16:44  |  19.05.2010.

Atkal Jānis neaktuālu tēmu pacēlis... Neogeitu vajadzēja pagājušā trešdienā diskutēt, uz karstām pēdām... Šodien vajadzēja runāt par Jūrmalu! 

Viesturs    16:58  |  19.05.2010.

Tākā neogeita vistiešak sasitīta ar atlagojumu tad manuprāt vispirms būtiski ir tikt skaidrībā vai sabiedrība iegšut vai zaudē no tā ka visiem ir zināmi atalgijuma līmeņi gan valsls un pašvaldību struktūrās un uzņēmumos, gan privātajos. Manā skatījum atklātums visiem nāktu tikai par labu un vispirms jau valsts pārvaldei, kur nebūtu tā ka pat apkopējas vai šoferi dažādās iestādēs sanem stipri atškirīgas algas. Vieglāk būtu arī kontroles institūcijām un nebūtu tā, ka konkursu tāmēs raksta vienus algu ciparus, bet dzīvē nodokļus maksā par n-tas reizes mazākiem cipariem. Tas pats konmercsruktūrās, ja jau valst uznēmumam jākonkurē ar privāto tad lai nosacījumi arī būtu saprotami un sabiedŗibai daudzmaz zināmi un nebūtu neizprotamu disproporciju 

:)    17:24  |  19.05.2010.

Ja žurnālisti (un ne tikai) atkal sāks runāt, ka visam nodokļu maksātāju naudas izlietojumam jābūt publiskam, tad lai vispirms sāk ar sevi un pasaka kādas algas viņi saņem, jo tā jau arī ir nodokļu maksātāju nauda. 

JurisV    17:53  |  19.05.2010.

Man interesē tāda lieta: vai tas, ka Loskutovs uzņēmies Neo aizstāvību un vairākos savos izteikumos, (un arī daži citi SCP un PS it kā Vienotības biedri)ir visai skarbs pret Mūrnieci un viņas kursu, neliecina par nopietnām problēmām šajā "interešu pulciņā"? 

arne  Zigim  18:05  |  19.05.2010.

Faktiski nekas jau nav nozagts. Datu bāzu, kur bija, tur arī palika. Te varētu runāt par to, ka tā tika nofotografēta un attēli izstādīti aplūkošanai. 

kazis    18:16  |  19.05.2010.

Ministrei jāatkāpjās par to ,ka policists iespieda kāju Naglas dzīvokļa durvīs.Mūsu brīvā prese izdara spiedienu uz tiesu un policiju, negaidot izmeklēšanas rezultātus. Žurnālisti aizstāv kriminālnoziegumā aizdomās turēto un savu neveiksmīgu kolēģi, mēģina glābt cunftes godu par sabiedrības naudu.Tā varētu turpināt tēmas, kuras varētu piedāvāt raidījumam Kas notiek,šīvakara tēmas vietā. Bet ja nopietni, tad ja nebūtu Poikāna un Naglas izdarību, tad varbūt arī šovakar raidījumā varētu aplūkot kādu sabiedrībai nozīmīgu tēmu. 

Aldis E    18:19  |  19.05.2010.

Notikušais vēlreiz parāda, uz kādiem ļodzīgiem pamatiem veidota Latvijas tiesu vara. Prokuratūras likums nosaka: "Saeimai, Ministru kabinetam, valsts un pašvaldību institūcijām, valsts un pašvaldību ierēdņiem, visu veidu uzņēmumiem un organizācijām, kā arī personām ir aizliegts iejaukties prokuratūras darbā lietu izmeklēšanas vai citu prokuratūras funkciju izpildes laikā." Līdzko uzsākts kriminālprocess un darbu uzsāk uzraugošais prokurors, tālākā rīcība ir lietas virzītāja (izmeklētāja) un uzraugošā prokurora izvēle. Tāpēc prasīt atbildību no Valsts policijas priekšnieka vai Iekšlietu ministra varērtu kādā citā valstī, tikai ne Latvijā. 

Fiksais    18:34  |  19.05.2010.

Valsts amatpersonas pārkāpušas valdības lēmumu par taupības režīmu. Sodam tos , kas pārkāpumu atklājuši. Loģiski būtu sodīt policistu, kas atklājis manu satiksmes noteikumu pārkāpumu. Kaut kādai konsekvencei taču jābūt! 

Reinhards  ourzaz@bluewin.ch  18:35  |  19.05.2010.

Vai NEO bùtu bijis iespejams mainit datus datu bazè ? Piemēram, ka nodoklis ir samaksāts, kad tas nav apmaksāts. Ka « + » ir « - »… 

> E-d    18:39  |  19.05.2010.

ne tikai par jurmalgeitu, bet ari par STgeitu, kr megina partija iebidit savu cilvecinu, kura balsos pec kabatas partijas noradem un pat esot liela "specisaliste" nekvalitativu likumu bidisana. Bet tauta lai klaiga par Murnieci, kamer notiek kartejas shemas biditas. 

Oss    18:52  |  19.05.2010.

Šūmēšanos ap Neo izraisīja zemas kvalifikācijas žurnālisti Latvijas televīzijā, tādēļ vadītājiem būtu jāizvērtē viņu piemērotība un atalgojums.Visa šī izmeklēšana un raidījumi patērē lielus līdzekļus. Nedrīkst tik bezatbildīgi tērēt nodokļu maksātāju naudu. 

vasjad    20:38  |  19.05.2010.

Es sapratu galveno. To, kas ir paslēpts tautas domās, to, ko domāja cilvēki, sacerēdams tautas dainas! Kas ir "daina"? Ļoti vienkārši. Tas ir no krievu vārdiem "dai"+"na"! (Dod+ņem). Slēpēna kukuļdošanas unņemšanas operācija! Ļūk ,kas ir dainas tautiskas! T.p. kukuļošanu LR nav iespejams uzvarēt! Un KNABs - pretautiskā iu pretlatviskā organizācija! Un paši knabieši t.p. nevar bez naudiņas, ko pierādīja viņu naudas nozāgšana! Kukuļošana ir tautas asinīs! To iznicināt nav iespējams. T.p. LR vajag pozicionēt ka korumpētāko valsts, kurā bez korupcijas dzīvot nav uiespējams! Un turistus ar to pievilināt - lai sakatas uz kukulnieku zemi, kur abs. viss tikai kukuļošanas rezultāts. Ja atradīsies kāds, kurš grib pierādīt prētējo, tad vajag neņemt un nedot kukuļus. Bet tas būs tautas pastāvēšanas beigas!!! Jo Latvija bez korupcijas nogrims ātrāk , nekā sagatavojot Rīgu. Un bez korupcijas Rīga nebūs gatava! 

jurnālists    20:47  |  19.05.2010.

vai uzaicināsiet Mūrnieces kundzi komentēt Starptautiskās Žurnālistu savienības komentāru par kratīšanu (ziņoja Panorāma) 

Vilnis    21:13  |  19.05.2010.

Man ir jautājumi raidījuma dalībniecei Astrai Cīrulei: - Kāds tieši ir viņai nodarītais zaudējums vai/un kaitējums? Vai viņai ir zināms, ka viņas amatpersonas deklarācija ir publiski pieejama un ar viņas algu var iepazīties jebkurš LR nodokļu maksātājs un arī nemaksātājs? Bažas par to, ka viņas bērna auklīte Cīrules algu varētu uzzināt no NEO publicētajiem ministriju algu sarakstiem (no LTV Panorāmas sižeta) ir aplamas, jo šāda iespēja auklītei ir jau sen, un to pilnīgi legāli nodrošina VID Valsts amatpersonu deklarāciju datu bāze. - Vai valsts amatpersona un Tautas Partijas jaunatnes organizācijas biedre Astra Cīrule ir noslēgusi darba līgumu ar sava bērna auklīti un vai maksā attiecīgi arī nodokļus? 

mandariins  mariins.44@inbox.lv  21:13  |  19.05.2010.

Neo šoreiz ir sociāla plakāta vērtība un ietekme. De Facto -- aktīvs publiskotājs. Iespējams, juridiski var atrast kaitējumu, ko var izspīlēt atsevišķas, mazskaitlīgas personas. Lielākais sabiedrības zaudējums ir VID Ls 1,2 miljoni, kas samaksāti "Exigen Group" un Valdim Lokenbaham -- Jaunā Laika atbalstītājiem! -- par slikti padarītu un pat nelabotu darbu. Interesanti ikvienam nodokļmaksātājam, protams, -- Neo un Naglas lietu izmeklē Ekonomikas policija, kam gan vairāk piestāvētu izmeklēt VID amatpersonu un "Exigen group" vainas pakāpes. Uzskatu, ka šie Ls 1,2 miljoni līdz vēlēšanām jābāž degunā katru dienu Jaunajam Laikam un arī Iekšlietu ministrijai. 

mandariins  mariins.44@inbox.lv  21:21  |  19.05.2010.

1. Gribētos KNL dzirdēt Mūrnieces un Voina viedokļus: vai aizturētāji & kratekļi bija tiesīgi neļaut Ilzei Naglai sazināties ar savu advokātu? Ja bija, kādēļ Ilzei tika melots un viņas tiesības liegtas? Ja likums pārkāpts, gribētos redzēt sodītus iekšlietniekus. 2. Vai Voins tikpat lepns būtu par Naglas kratītājiem un viņu izturēšanos, bāžot kāju durvīs, ja Ilze nebūtu apjukusi, bet par šo rupjību piepūtusi bāzējam pilnu purnu ar piparu gāzi vai iedzinusi celī nagu vīlīti līdz kaulam, -- aizsargājoties kā pret prastu huligānu? 

GGG    21:25  |  19.05.2010.

Kratīšana var būt likumīga vai nelikumīga, nekāda sakara ar vārda brīvības ierobežošanu kratīšanai nevar būt. Ja policija veicas kādas nelikumīgas darbības – ir jāgriežas tiesā. Nežēlīgs spiediens no mediju puses pret visiem kas viņiem nepatīk (ārpus likumdošanas lauka)! Mediji ir ceturtā vara, bet jebkurai varai ir jāpakļaujas likumam, savādāk daži mediju pārstāvji nav labāki par tiem, kurus viņi kritizē! 

mandariins  mariins.44@inbox.lv  21:37  |  19.05.2010.

GGG, "Exigen group" ir saņēmusi Ls 1,2 miljonus nodokļmaksātāju naudas par spilgti nepilnīgu darbu, kas nodarījis zaudējumus VID, -- tas ir spiediena galvenais iemesls! Un na zināms, ka Ekonomikas policija šai virzienā strādātu! 

Andris    21:40  |  19.05.2010.

Mūrniece izteicās, ka pārbaudot arī VID atbildību. Cik VID darbinieki ir apcietināti un pie cikiem veiktas kratīšanas? 

AAA    22:01  |  19.05.2010.

Mandarīn, Piekritu, policijai ir jāizmeklē visi noziegumi. Šajā gadījumā spiediens ir vērsts uz to LAI NEKO NEIZMEKLĒTU! Lai apturētu procesu nometīsim pat ministri no amata! 



1-20 ; 21-40 ; 41-56 ;
Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra
Neo un VID dati  

     Kas notiek ar Neo atklāšanu un kratīšanu pie žurnālistes?

         Dalibnieki         


Autors: