Šeit pieejami „Kas notiek Latvijā?” vadītāja un redakcijas raksti saistībā ar raidījumā apspriesto vai citām aktualitātēm. 25.04.2024.
 
Pēdējās divās nedēļās jau gandrīz pusotru gadu ilgajā sāgā par Latvijas starptautisko aizdevumu ir jauns „kumoss” – Pasaules Bankas (PB) tehniskās misijas ieteikumi budžeta deficīta samazināšanai, kuru fragmentus marta beigās publiskoja ziņu aģentūra LETA. Īpaši nikni reaģējuši izglītības nozares pārstāvji, netrūkst kritiķu par pensiju samazināšanu, arodbiedrību šefs padomdevējus jau pasteidzies nosaukt par kapračiem. Politiķi šādas „uguņošanas” ēnā var aprobežoties ar izvairīgiem komentāriem. Arī „Kas notiek Latvijā?” rīcībā ir minētais PB dokuments, un jākonstatē, ka ar to saistītā sabiedriskā rezonanse tikai daļēji atbilst priekšlikumu akcentiem un saturam kopumā.
ance    17:18  |  13.04.2010.

Paldies. 

pārdomas no lauk    17:18  |  13.04.2010.

Jāni, lūdzu uzaicini Labklājības ministrijas pārstāvjus lai atskaitās par soc. budžeta iekasēšanu un izmlietojumu, jo kaut ko nesaprotu. Šķēle 1996 gadā pielika pensionēšanās vecumu sievietēm 7 gadus, vīriešiem 2 gadus (bija 55 gadi).arī teica soc. budžetā nav naudas???Tagad kad tūlīt būs 60 gadi, SAPŅOJU KATRU NAKTI par priekšlauks pensiju, bet ar vienu 1. jūlija lēmumu un meliem, visu izmaina, jo lūk izmaksāsim tikai 50 % no nopelnītās pensijas.Kad prasības tika iesniegtas Satv. tisā tad teica ka katram nav jāsūdzas tiks 1.07. lēm. pārskatīts, bet nekā??/Atkal samelojās un palika 50 %. Varbūt var kāds paskaidrot ko lai dara sieviete, kurai 60 gadi(ar augst. izgl.)ja bezdarbs valstī apm. 20% ofic. bet neofic.apm.39%,kā lai izdzīvo no 50% priekšl. pensijas, pie nostrādātiem 40 darba gadiem(godīgi maksāti nodokļi, darbs valsts iestādē)pensija varbūrt ne vairāk kā 100 Ls.Varbūt PB pārstāvji var pateikt kādas pensijas ir pie 40 darba gadiem ES, bet Latvijā tā ir apm. 150-169Ls ko saņem mūsu vecie cilvēki (apm. 67g. uhn vecāki) tie ir cilvēki kas dzimuši 1030 to gadu beigās, pārcietuši visas šausmas,badu-pēckara nenormālos apstākļus , nenormālo darbu lauksaimniecībā un lopkopībā, bet saņem pensiju apm. 160 Ls mēnesī un PB pārstāvis komentē ka pensionāri ir nepelnīti saņēwmuši trekno gadu labumus-- vai tas nav cinisms augst. pakāpē, vai nav pārkāptas visas sarkanās līnijas attiecībā pret esošiem un nākošiem pensionāriem no mūsu valdošajiem politiķiem. Vai tiešām atkal jāparāda kā tauta spēj būt arī dusmīga, jo padarīti nabagi paši savā zemē, par kuriem lemj bagāto ES valstu kungi.Jāni, esmu lūgusi daudzas reizes LŪDZU UZAICINI POLITOLOĢI I.OSTROVSKU,vai tiešām viņa nedrīkst uzstāties, jo atļāvās kritizēt Šķēli. 



Komentāri:       
Lai pievienotu komentāru, mājas lapas drošības apsvērumu dēļ, ievadiet zemāk attēlā redzamo 4 zīmju kodu. * e-pasts tiks uzrādīts pie komentāra

         Dalibnieki         


Autors: